ΠΑΟΚ: Η αρχή μιας κρίσιμης εβδομάδας

Απόψε στις 19:00 στο «Αθανάσιος Διάκος» ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται κόντρα στη Λαμία για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου για τη Super League Interwetten.

Τα δεδομένα

Πρόκειται για την ύστατη αγωνιστική υποχρέωση του «Δικεφάλου» σ’ επίπεδο πρωταθλήματος πριν από

τα Play Offs, μέσα από την οποία η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αποζητά τη διατήρηση – αν όχι την αύξηση – της διαφοράς από την τρίτη θέση της βαθμολογίας, που θα λειτουργήσει κι ως το καλύτερο ψυχολογικό κατευόδιο εν όψει του πρώτου αγώνα της φάσης των «16» για το Europa Conference League, που θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη στο γήπεδο της Τούμπας.

Μια συνθήκη κόντρα σ’ έναν αντίπαλο απεγνωσμένο για βαθμούς, που προέρχεται από έξι διαδοχικές ήττες με συνέπεια να καταλαμβάνει την προτελευταία θέση της βαθμολογία κι είχε ως συνέπεια την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας με τον Τζιανλούκα Φέστα να διαδέχεται τον Μιχάλη Γρηγορίου.

Η ιδιαιτερότητα

Για μια – ακόμη – φορά ο ΠΑΟΚ προέρχεται από αγωνιστική υποχρέωση μεσούσης της εβδομάδας, καθώς την περασμένη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο 1-1 σε εξ αναβολής αγώνα και είναι υποχρεωμένος ν’ ακολουθήσει τη λογική της συνειδητής διαχείρισης στην οποία – αναγκαστικά – έχει επισέλθει προκειμένου να μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις για τη συνέχεια.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μια προσπάθεια, για την οποία δε θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Κρέσπο, Τσιγγάρα ενώ σε επιφυλακή για το θέμα των καρτών είναι οι Ελ Καντουρί, Αν. Ζίβκοβιτς με τρεις και έξι κίτρινες κάρτες ως τώρα αντίστοιχα. Έξι έχει και ο Ντόουγκλας αλλά δε συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, όπως και ο τραυματίας Μιτρίτσα αλλά και οι Λύρατζης, Βαρέλα, Ολιβέιρα. Αντιθέτως σ’ αυτήν επιστρέφει ο διεθνής Σέρβος εξτρέμ μετά από απουσία στις δύο πλέον πρόσφατες αναμετρήσεις.

Το κοινό παρελθόν

Πρόκειται για μια αναμέτρηση όπου η προϊστορία γέρνει συντριπτικά υπέρ το μέρος του «Δικεφάλου» με το απόλυτο των εννιά νικών σε ισάριθμες αναμετρήσεις, κάτι όμως που λίγη σημασία έχει σε σχέση με το παρόν και τις ιδιαιτερότητες που συνοδεύουν και χαρακτηρίζουν την κάθε ομάδα πηγαίνοντας σ’ αυτό το ματς.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στους ποδοσφαιριστές του πριν από την πρώτη προπόνηση επί ολλανδικού εδάφους ΠΗΓΗ: In Time Sports

Όσο κι αν ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του μιλούν για θεώρηση κι αντιμετώπιση κάθε αγώνα ξεχωριστά, φαντάζει δύσκολο να πειστεί κάποιος πως στην προετοιμασία και στο πλάνο αυτού του ματς δε συνυπολογίστηκε και το αντίστοιχο της προσεχούς Πέμπτης, προκειμένου να υπάρξει μια … «φρέσκια» ενδεκάδα, πνευματικά και σωματικά για έναν τόσο σημαντικό αγώνα.

Τα συστατικά της επιτυχίας

Ως τα πλέον κύρια συστατικά μιας τέτοιας αναμέτρησης φαντάζουν η συγκέντρωση κι η αποτελεσματικότητα. Πρόκειται για ένα σύνολο «λαβωμένο» από τα τελευταία αποτελέσματα, που αφενός θα θέλει να «δείξει» πράγματα αφετέρου να πάρει ανάσα εν όψει των Play Out. Παρόλα αυτά δεν είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο εκτός κι αν ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να του παραχωρήσει έναν τέτοιο ρόλο.

Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις το γρήγορο γκολ παίζει το ρόλο του κι αυτός που το πετυχαίνει πρώτος αυτομάτως επωμίζεται και τον ρόλο του φαβορί για να κόψει πρώτος το νήμα της νίκης. Ο ΠΑΟΚ τρέχει ένα αήττητο σερί δέκα τριών αγώνων κι ανάλογα επιθυμεί να ολοκληρώσει την κανονική περίοδο, προτού περάσει στη φάση των Play Off.

Keywords
Τυχαία Θέματα