ΠΑΟΚ: Για την… τιμή των όπλων

To– αρχικά προγραμματισμένο – πρώτο αγωνιστικό ραντεβού του 2022 για τους δύο «Δικεφάλους», ελέω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 20:30 στο ΟΑΚΑ.

Με δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου για τη Super League η επικείμενη αναμέτρηση έχει εντελώς διαφορετική σημασία για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Η

ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ήδη κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας κι η διαφορά των δέκα τριών βαθμών από την πρώτη θέση περιορίζει τις όποιες βλέψεις παρά την προοπτική των PlayOffs. Άλλωστε είναι κάτι που φάνηκε και το ξεκαθάρισε ο Ρουμάνος τεχνικός αμέσως μετά το ματς με τον Ιωνικό μιλώντας αποκλειστικά στα κανάλια Novasports.

Ούτως ή άλλως η ομάδα έχει μια σημαντικότατη αγωνιστική υποχρέωση στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας υποδεχόμενη τη Γάνδη στην Τούμπα στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους «16» του EuropaConferenceLeague ενώ σαφώς και την απασχολούν κι οι δύο ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, ασχέτως αν ακόμη δεν έχουν οριστεί ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.

Στο κλείσιμο της κανονικής περιόδου ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στη Λαμία για ν’ αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα κι η λογική της διαχείρισης παραμένει κραταιή σε όλες αυτές τις περιπτώσεις. Γι’ αυτό κι έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία το σύνολο που θα παρατάξει απόψε ο κ. Λουτσέσκου.

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ προέρχεται από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία μετά τη χθεσινή απόφαση των διοικούντων της για την απομάκρυνση του Αργύρη Γιαννίκη. Επίσης, βρίσκεται σε μια βαθμολογική θέση τέτοια που χρήζει προσοχής και βαθμών προκειμένου να διατηρήσει την τρίτη θέση στη βαθμολογία και να προσπαθήσει να μειώσει τη διαφορά από την ομάδα κόντρα στην οποία αγωνίζεται απόψε.

Οι απουσίες για τους «ασπρόμαυρους» περιορίζονται σ’ αυτές των Μιτρίτσα, Άντ. Ζίβκοβιτς και Ολιβέιρα ενώ άκρως σημαντικές είναι οι επιστροφές των Μουργκ, Άκπομ. Λογικά, η ομάδα θα επιστρέψει στη λογική των επιλογών του ματς με τη Μίντγιουλαντ, ενδεχομένως με μία-δύο διαφοροποιήσεις.

Ανεξαρτήτως των παραπάνω πρόκειται για ένα ντέρμπι. Ναι μεν, ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει μια θετική παράδοση τα τελευταία χρόνια κόντρα στην «Ένωση», είναι αήττητος γενικώς στα τελευταία δέκα ματς πρωταθλήματος αλλά όλα αυτά μικρή σημασία έχουν για το παρόν. Αν παρουσιαστεί, σοβαρός, συγκεντρωμένος κι αποφασιστικός, όπως είχε κάνει και στον πρόσφατο προημιτελικό απέναντι στην ΑΕΚ τότε έχει πιθανότητες να πετύχει τον στόχο του και να μπορέσει ν’ απομακρυνθεί – ακόμη περισσότερο – στη δεύτερη θέση δημιουργώντας και μια απόσταση ασφαλείας εν όψει των Play Offs.

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να απαντηθούν όλα τα σχετικά ερωτήματα. Λίγη υπομονή ακόμη … Καλή δύναμη, καλή συνέχεια ….

Keywords
Τυχαία Θέματα