ΠΑΟΚ είσαι! ΠΑΟ Quo Vadis;

Ο Νίκος Καραγεωργίου το είπε ξεκάθαρα στο Pre Game της Nova για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού. «Ακόμα και η ισοπαλία θα είναι αποτυχία για τον ΠΑΟΚ».

Φυσικά και είχε απόλυτο δίκιο. Τα δεδομένα με τα οποία κατέβηκαν να αγωνιστούν στην Τούμπα οι δύο ομάδες ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα με τη φιλοσοφία του ποδοσφαίρου.

Οι
γηπεδούχοι ήταν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους, ήξεραν ότι με γεμάτο το γήπεδο (για πρώτη φορά εφέτος μετά την τιμωρία της έδρας τους) τα περιθώρια για απώλειες θα έπρεπε να εκμηδενιστούν. Και έφτασαν στο στόχο τους με ένα άνετο σκορ.

Και συνεχίζουν να διεκδικούν τον τίτλο από τον Ολυμπιακό, που τα Σαββατοκύριακα ανεβαίνει στην κορυφή, ενώ τις Δευτέρες του παίρνει τη θέση η ΑΕΚ. Αλλά ο ΠΑΟΚ παραμένει κοντά τους. Μια ανάσα…

Από την άλλη υπάρχει το (μαδημένο) τριφύλλι των χιλίων προβλημάτων, με ποδοσφαιριστές που μερικές ώρες πριν είχαν ως βασικό θέμα συζήτησης όχι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά το αν πρέπει να αποδεχθούν ή όχι τους διακανονισμούς που τους έχει προτείνει η ΠΑΕ.

Διότι γνωρίζουν πως διατρέχουν τον κίνδυνο να φτάσουν στην τελευταία εβδομάδα του Γενάρη και να είναι εγκλωβισμένοι στο Κορωπί, χωρίς πολλά περιθώρια να βρουν άλλη ομάδα μέσα στην τρέχουσα σεζόν.

Άρα ή υπογράφουν τους διακανονισμούς και δεσμεύονται ή δεν υπογράφουν και διατηρούν το δικαίωμα της προσφυγής. Οπότε που μυαλό για μπάλα!

Βεβαίως και η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε για 20 λεπτά στο α΄ ημίχρονο να σταθεί καλά στον αγωνιστικό χώρο παρά τις αντιξοότητες, αλλά στο ποδόσφαιρο αυτό το διάστημα συνήθως δεν είναι αρκετό για να κερδίσεις κάτι.

Η ανυποληψία του Παναθηναϊκού, μετά την παταγώδη αποτυχία του Γιάννη Αλαφούζου να κοντράρει το όποιο παρασκήνιο πίστευε ότι διαφέντευε ή διαφεντεύει το ποδόσφαιρο, φάνηκε και χθες από την αντιμετώπιση του Στυλιάρα.

Διότι αμέσως μετά την αυστηρή αποβολή με 2η κίτρινη του Ινσούα (στη φάση του πέναλτι) ο Μάτος έμεινε στο ματς χωρίς καν να δοθεί φάουλ το από πίσω τράβηγμα της φανέλας του Χίλιεμαρκ.

Στο 79΄ όμως, ήταν αδύνατο να μείνει στο γήπεδο ο Μακ με την απερίσκεπτη ενέργειά του επί του Βιγιαφάνιες.

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στο στόχο του, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μόλις 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και επειδή κλείνει τον α΄ γύρο στα Πηγάδια με την Ξάνθη κινδυνεύει να ολοκληρώσει το μισό πρωτάθλημα χωρίς να έχει πετύχει νίκη εκτός έδρας!

Και παρά τη σιγουριά του Ουζουνίδη και του Κουρμπέλη ότι η ομάδα δεν θα κινδυνεύσει, θα πρέπει και οι 15 βαθμοί να γίνουν πολλοί περισσότεροι πριν ο Απόλλων, ο ΑΟΚ, ο Παναιτωλικός κι ο Λεβαδειακός αρχίζουν να καλύπτουν το δικό τους χαμένο έδαφος.
Keywords
Τυχαία Θέματα