ΠΑΟΚ: Εγκλωβισμένος στην πραγματικότητά του … (pics&vid)

Ισόπαλοι δίχως τέρματα αναδείχθηκαν Άρης και ΠΑΟΚ στο χθεσινό ματς που διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής για τη Super League Interwetten η απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας αυξήθηκε στους έντεκα βαθμούς.

Τα δεδομένα

Καλώς

ή κακώς ο φετινός ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα δομημένη που δεν έχει τη δυνατότητα ν’ ανταπεξέλθει με την ίδια επιτυχία σε ταυτόχρονες αγωνιστικές υποχρεώσεις εντός κι εκτός συνόρων σε βάθος χρόνου. Με όλα όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, με τα λάθη που ομολογήθηκαν από τους υπευθύνους στον φετινό σχεδιασμό το συγκεκριμένο σύνολο έχει συγκεκριμένες δυνατότητες.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από το διάστημα Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, στο οποίο ναι μεν τα ματς είχαν την ίδια συχνότητα, ανά τρεις-τέσσερις ημέρες αλλά όχι στο επίπεδο των απαιτήσεων που έχουν οι ευρωπαϊκοί αγώνες. Ταυτόχρονα, ενδιάμεσα υπήρξε κι ο χρόνος τον οποίον αξιοποίησαν για να ξεκουράσουν και να δουλέψουν ταυτόχρονα πάνω στις αδυναμίες τους.

Αναπόφευκτα λοιπόν, η ομάδα πορεύεται στη λογική της διαχείρισης προκειμένου να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές της στα επιθυμητά επίπεδα πνευματικής και σωματικής απόδοσης. Κάτι που ως δεδομένο έχει και τις …. παρενέργειές του. Κάθε ποδοσφαιριστης του ΠΑΟΚ – πλην απειροελαχίστων εξαιρέσεων – έχει ταλαιπωρηθεί είτε από την πανδημία είτε από τραυματισμό-ούς, γι’ αυτό και χρήζει ξεχωριστής αντιμετώπισης ως προς τον τρόπο διαχείρισής του, χρόνο συμμετοχής του κλπ. Είναι κάτι που εξήγησε χθες και ο τεχνικός του «Δικεφάλου» μετά το τέλος του αγώνα στις αποκλειστικές του δηλώσεις στα κανάλια Novasports.

Η διαχείριση είναι μονόδρομος

Κατά συνέπεια, εκ των πραγμάτων, η τεχνική ηγεσία είναι υποχρεωμένη να προσεγγίζει με προσαρμογές την εκάστοτε αναμέτρηση. Κι εν προκειμένω, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήγε στη χθεσινή αναμέτρηση δίχως τον Μιτρίτσα και τους Κούρτιτς, Σίντκλεϊ στον πάγκο. Ο διεθνής Σλοβένος, απουσίαζε κι από τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του «Δικεφάλου». Χθες, μπήκε στο 81’ κι ο Βραζιλιάνος στο 76’ καθώς υπάρχει κι ο δεύτερος αγώνας με τη Μίντγιουλαντ την προσεχή Πέμπτη στην Τούμπα.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Από εκεί και πέρα υπάρχει και το κομμάτι της βελτίωσης στη δημιουργία. Γιατί, όπως συνέβη και στη b, ο Άκπομ μπορεί να στέκεται καλά για να υποδεχτεί την μπάλα όμως το τι συμβαίνει υποστηρικτικά τριγύρω του είναι ένα θέμα. Η παρθενική συμπαρουσία του Σάστρε με τον Ζαμπά στη δεξιά πτέρυγα ήταν ένα άλλο. Το ντεμπούτο του Φελίπε Σοάρες σε αρχικό σχήμα ένα άλλο. Η επιστροφή του Ελ Καντουρί, που πασχίζει να βρει αγωνιστικό ρυθμό έπειτα από δύο μήνες απουσίας ένα άλλο. Ενδεικτικές ήταν κι οι αποκλειστικές δηλώσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στα κανάλια Novasports.

Η απτή πραγματικότητα

Για πρώτη φορά χτες η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου άπλωσε την πίεση της σε όλο το γήπεδο εξασφαλίζοντας μια σχετική ηρεμία στα μετόπισθεν. Ο Άρης έκανε τις ευκαιρίες του, με σημαντικότερη αυτήν των πρώτων λεπτών αλλά όπως και την περασμένη Πέμπτη, στο σύνολό του το σύνολο του 53χρονου Ρουμάνου τεχνικού εμφανίστηκε βελτιωμένο στην ανασταλτική του λειτουργία. Κι αν ήταν λίγο πιο προσεκτικό ή με μεγαλύτερες δόσεις αλτρουισμού στην επίθεση πιθανόν να είχε καταφέρει και κάτι καλύτερο και πλέον ουσιαστικό.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τα παραπάνω δε συνιστούν δικαιολογίες παρά την απτή πραγματικότητα. Άλλος μπορεί να εστιάσει στον προπονητή και τις επιλογές του γενικώς. Άλλος στον αντίπαλο και πάει λέγοντας. Κάθε άποψη σεβαστή ….

Η ουσία είναι πως και σ’ αυτό το ματς, όπως και με σ’ αυτόν της Ευρώπης, η ομάδα είχε την κατοχή δίχως όμως να καταφέρει να τη μετουσιώσει σε κάτι πιο ουσιαστικό. Ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού και δουλεύει πάνω σ’ αυτόν για να καταφέρει να φτάσει στα επίπεδα που θέλει. Αν αυτό θα επιτευχθεί σύντομα ή αν θα χρειαστεί περισσότερο από τους δυόμιση μήνες που απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν είναι κάτι που κανείς δε γνωρίζει. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια …

Keywords
Τυχαία Θέματα