ΠΑΟΚ: Δύσκολη και καθοριστική ανάσα

ΠΑΟΚ: Δύσκολη και καθοριστική ανάσα npiliosΔευ, 01/11/2021 - 15:58

Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στο νέο έτος είναι γεγονός κι απολύτως μεγάλης σημασίας.   

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία επικράτησε 3-1 (29’ Σβαμπ πεν., 65’ Ίνγκασον, 90’ Κρμέντσικ-11’ Κιάκος) του αξιόμαχου Βόλου και πήρε σημαντική ανάσα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης που βρίσκεται

σ’ εξέλιξη μετά τα πρόσφατα γεγονότα. Σε αντίθεση με τις δύο πρόσφατες αναμετρήσεις, παρουσίασε ένα κακό πρώτο μέρος, στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά με διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο, η εικόνα του στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ήταν εντελώς διαφορετική με συνέπεια την επιστροφή στις νίκες.   

Για τον «Δικέφαλο» ήταν το ξεκίνημα μιας – ακόμη – δύσκολης κι απαιτητικής εβδομάδας καθώς ακολουθεί το – εξ αναβολής - ματς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα την προσεχή Τετάρτη και την επόμενη Κυριακή η εκτός έδρας αναμέτρηση στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Κατά συνέπεια, ο Ουρουγουανός τεχνικός έπρεπε να διαχειριστεί την αναμέτρηση με τον Βόλο έχοντας κατά νου και τις επόμενες δύο σε συνάρτηση με αυτές και όσα προηγήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.   

Με τους Μιχαηλίδη-Γιαννούλη εκτός για την εξέτιση της ποινής της συμπλήρωσης καρτών, όπως θα συμβεί και με τους Ίνγκασον-Ζίβκοβιτς και Ελ Καντουρί κόντρα στον ΟΦΗ, με τον Βιεϊρίνια να προέρχεται από γεμάτα 90λεπτα και μικροενοχλήσεις να τον ταλαιπωρούν, η αμυντική γραμμή – σε σχέση με το ματς στο Περιστέρι – ήταν αλλαγμένη κατά τα ¾ με τους Ροντρίγκο, Κρέσπο, Νέλσον-Περέιρα να παίρνουν θέση στο αρχικό σχήμα.   

Ο Σβαμπ για δεύτερο συνεχόμενο ματς πήρε το χρίσμα του βασικού αλλά στη θέση του Ντόουγκλας ξεκίνησε ο Εσίτι, με τον Τσιγγάρα να μένει εκτός, ενώ μεσοεπιθετική η μόνη διαφοροποίηση αφορούσε τον άξονα και τη θέση πίσω από τον επιθετικό, εκεί όπου ο Ουάρντα αντικατέστησε τον Μουργκ. Παρά τη δεδομένη ανάγκη γι’ αντίδραση ο ΠΑΟΚ έδειξε να αιφνιδιάζεται από την ... ορμή που έβγαλε στο γήπεδο ο αντίπαλός του, την ασφυκτική πίεση ψηλά, δεν είχε τη δυνατότητα να κρατήσει την μπάλα στη μεσαία γραμμή, αποτέλεσμα της έλλειψης ταχύτητας των δύο μέσων του και χωρίς ουσιασική βοήθεια από τα μπακ του έδειχνε εγκλωβισμένος.   

Αποτέλεσμα αυτών ήταν να χάσει γοργά μέτρα στο γήπεδο και με αρωγό την ... κακοδαιμονία να βρεθεί πίσω στο σκορ από νωρίς αφού μια κόντρα σε προσπάθεια του Κιάκου πάνω στον Κρέσπο, τον έφερε πίσω στο σκορ.

Με την ευκαιρία, ο σκόρερ του Βόλου, μας θύμισε τα πλέον σημαντικά πράγματα στη ζωή με την αναφορά στο σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμέτωπίζει ο 10χρονος ανιψιός του, στον οποίο αφιέρωσε και το παρθενικό του γκολ στην κατηγορία. Αλλά ως γνωστόν, όταν το πρόβλημα δε «χτυπάει» τη δική σου πόρτα, μικρό το κακό για έναν κόσμο που μοιράζει απλόχερα ευχές τις γιορτές αλλά εννοεί και υποστηρίζει στην καθημερινότητά του το ... 1% αυτών. Ο Θεός να δώσει να πάνε όλα καλά με τον μικρό Άγγελο και να δίνει δύναμη στον ίδιο και τους ανθρώπους του για να ξεπεράσουν το σημαντικότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.   

Παρά το γκολ που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι, προσωρινά έδειξαν αδύναμοι να βγάλουν ουσιαστική αντίδραση και μάλιστα κινδύνευσαν σοβαρά στο να δεχτούν και δεύτερο γκολ αλλά ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε καίρια επέμβαση στην προσπάθεια του Ρενάτο. Η μετατόπιση του Φεράρι από την αριστερή πτέρυγα στη δεξιά, αποδείχτηκε κομβικό τρικ για την εξέλιξη της αναμέτρησης καθώς και ανασταλτικά βοήθησε σημαντικά την ομάδα του με τον Τζόλη να μένει μακριά από τον καλό του εαυτό και δημιουργικά, είχε εύκολο έργο απέναντι στον Νέλσον-Περέιρα, ανεβαίνοντας εύκολα την πλευρά και βγάζοντας καλές συνεργασίες.  

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με αμοιβαία μετατόπιση των Τζόλη-Ζίβκοβιτς χωρίς όμως να εισπράξει κάτι ουσιαστικό από τη συγκεκριμένη κίνηση. Γενικότερα ωστόσο, από το 20’ και μετά, οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση. Το πρόβλημα παρέμενε το κέντρο με τον Βόλο να έχει υπερδιπλάσια κλεψίματα και τον κ. Γκαρσία να αναγκάζεται να κατεβάσει τον Ελ Καντουρί από την κερκίδα ζητώντας του να ξεκινήσει προθέρμανση για να περάσει στο ματς.   

Ωστόσο, ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου, ο Σβαμπ έφερε το ματς στα ίσια, αξιοποιώντας την εσχάτη των ποινών σε χέρι του Ριένστρα, δίνοντας άλλη πνοή στο ματς. Η λεπτή ισορροπία παρέμεινε μέχρι τέλους του πρώτου μέρους με τις λεπτομέρειες να δείχνουν ικανές να κάνουν τη διαφορά είτε υπέρ του ενός είτε υπέρ του άλλου.   

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με διπλή διαφοροποίηση για τον «Δικέφαλο» με τους Βιεϊρίνια-Ελ Καντουρί να παίρνουν τη θέση των Νίλσεν-Περέιρα, Εσίτι αντίστοιχα. Κινήσεις που επανέφεραν έναν φυσιολογικό ρυθμό στη λειτουργία της ομάδας, παρότι με τη συμπλήρωσης μιας ώρας ο Βόλος έφτασε πολύ κοντά στο ν’ ανακτήσει το προβάδισμα με σημαντική ευκαιρία του Ρενάτο, ενώ λίγο μετά ζήτησε δεύτερη κίτρινη τυ Βιεϊρίνια σε διεκδίκηση με τον Περέα.

Ωστόσο, με την ανάκτηση του ελέγχου στη μεσαία γραμμή και τον πιο επικίνδυνο δημιουργικά ΠΑΟΚ, ο Βόλος αναγκάστηκε να γίνει πιο προσεκτικός ανασταλτικά. Παρόλα αυτά, μια στημένη φάση στο 65’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς, πρώτη κεφαλιά του Σφιντέρσκι και δεύτερη του Ίνγκασον ήλθε η ολική ανατροπή.   

Δύο λεπτά μετά στο ματς πέρασε ο Κρμέντσικ καταγράφοντας τη δεύτερη συμμετοχή του και δείχνοντας πως όντως είναι κάτι διαφορετικό και πιο ουσιαστικό σε σχέση με τους προκατόχους του στη συγκεκριμένη θέση. Ικανός να υποδεχτεί και να κρατήσει μπαλά, ικανός ν’ απειλήσει ουσιαστικά αλλά και να σκοράρει, όπως έπραξε στο 90’ αξιοποιώντας το τετ α τετ που είχε απέναντι στον Κλέιμαν διαμοργώνοντας το τελικό σκορ και δίνοντας λόγους αισιοδοξίας πως τελικώς μπορεί και να προέκυψε ικανή λύση στο δεδομένο πρόβλημα της επιθετικής δυστοκίας.   

Ήταν μια νίκη-βάλσαμο για όλα όσα έλαβαν χώρα τον τελευταίο καιρό και τις έντονες αναταράξεις που – λογικά – ακολούθησαν το ματς του Περιστερίου. Η ομάδα βρίσκεται δέκα βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας αλλά ακολουθούν δύο αναμετρήσεις με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό σε διάστημα δύο ημερών.

Συνεπώς αν υπάρχει σπίθα μέσα σ’ αυτήν την ομάδα έχει το πρόσφορο έδαφος να τη μετουσιώσει σε ικανή προσπάθεια και να επιστρέψει στο κατόπι των υψηλών βλέψεων.

Όμως η απόσταση από τη θεωρία στην πράξη κι οι μόνοι που μπορούν να την καλύψουν είναι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Αν μη τί άλλο, η συνέχεια ακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη ...  

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Off Off kmpots Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Βόλου, τις λεπτομέρειες, τη σημασία και τη συνέχεια Article publish on Δευ, 01/11/2021 - 15:58 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα