ΠΑΟΚ: Δεν υπάρχουν εύκολα ματς πλέον… (video)

Στην πρώτη «γεμάτη» από αγωνιστικές υποχρεώσεις εβδομάδα μετά από τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων ο ΠΑΟΚ, έχοντας βρει το πρώτο του τρίποντο στα Play Offs την περασμένη Κυριακή, αντιμετωπίζει τη Λαμία, πριν από τον – εξίσου – σημαντικότατο αγώνα της προσεχούς Κυριακής στην «Αγιά Σοφιά» κόντρα στην ΑΕΚ.

Τα δεδομένα…

Η

ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μετράει δύο διαδοχικές νίκες, την κομβική και συνάμα εξαιρετική εμφάνιση – νίκη – πρόκριση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και το «διπλό» στη Λεωφόρο. Ως λογική συνέπεια αυτών των δύο είναι η ανάκτηση της καλής ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης που είχαν κλονιστεί μετά τα κάκιστα ματς σε Ζάγκρεμπ και στην πρεμιέρα των Play Offs.

Η τόσο σημαντική έως υπερπολύτιμη εσωτερική ηρεμία της ομάδας έχει επανέλθει στις τάξεις της και με προίκα αυτήν και – ουσιαστικά – με μία προπόνηση ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πλέον θετική έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Η Λαμία, με την οποία ο ΠΑΟΚ «έκλεισε» την κανονική διάρκεια της Λίγκας με ματς στη Φθιώτιδα, έστω και χωρίς – τότε και πλέον – τον Καρλίτος.

Ο αντίπαλος…

Η αξία του συνόλου της ομάδας του κ. Βόκολου, ασχέτως με την τελική έκβαση των ματς, φάνηκε και στα δύο πρώτα ματς της τρέχουσας διαδικασίας, όταν στην έδρα της κόντρα στην ΑΕΚ δέχτηκε το 1ο γκολ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και κόντρα στον Άρη, όλα τα γκολ – έστω και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα – στο δεύτερο μέρος. Άλλωστε τα εύσημα έχουν αποδοθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιπάλων της καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Λεωνίδας Βόκολος

Αυτό σημαίνει πως ακόμη και στη σημερινή του κατάσταση το συγκεκριμένο σύνολο χρήζει προσοχής και δεν έχει πάψει να λογίζεται ως υπολογίσιμος αντίπαλος παρά την αποχώρηση του Ισπανού επιθετικού και πρώτου σκόρερ της. Από εκεί και πέρα όμως και σ’ αυτήν την περίπτωση, με απόλυτο σεβασμό στη Λαμία, τα πάντα έχουν να κάνουν με τον «Δικέφαλο».

Η σημαίνουσα παράμετρος και το ιδεατό σενάριο…

Τί σημαίνει αυτό; Η πλέον λανθασμένη προσέγγιση είναι αυτήν πως πρόκειται για τον πλέον εύκολο αντίπαλο της όλης διαδικασίας. Ακόμη κι αν είναι όντως, υποσυνείδητα μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση και τ’ αποτελέσματα μόνον θετικά δε θα είναι. Αν όμως, η συγκέντρωση, το πάθος, η αποφασιστικότητα κι η αποτελεσματικότητα παραμείνουν στα ίδια υψηλά επίπεδα των τελευταίων εμφανίσεων τότε τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ΠΗΓΗ: Eurokinissi

Το ιδεατό σενάριο για τον κ. Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του είναι μια νίκη που δε θα χρειαστεί να εξαντληθούν σ’ επίπεδο ενέργειας, έχοντας σκοράρει από νωρίς, έχοντας πάρει από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και πηγαίνοντας σε μια χριστή διαχείριση εν όψει της κυριακάτικης – εκτός έδρας – αναμέτρησης.

Η ουσία του πράγματος…

Σ’ αυτήν τη λογική, ο 54χρονος Ρουμάνος τεχνικός έχοντας εκτός μόνον τους Όττο, Νάσμπεργκ, Τρόοστ – Εκόνγκ, Μάρκος Αντόνιο και Τζίμα, έχει τη δυνατότητα να πάει σε αλλαγές παρουσιάζοντας ένα «φρέσκο» σύνολο και διατηρώντας τις ισορροπίες που διέπουν την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μπορεί να προσδώσει ενέργεια με πρόσωπα που δεν ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή και να δώσει ανάσες σε άλλα που θα χρειαστούν την προσεχή Κυριακή αλλά και την ερχόμενη Πέμπτη, στο πρώτο ματς κόντρα στην Μπριζ, στο Βέλγιο, που θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου εκεί.

Αρκεί πρώτα, όλοι όσοι θα πάρουν το χρίσμα και θα πλαισιώσουν την αρχική 11άδα να διατηρήσουν όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία που έχει η ομάδα τον τελευταίο καιρό. Είναι ο πρώτος αγώνας στη συγκεκριμένη φάση με κόσμο στις κερκίδες, μετά την αχαρακτήριστη απόφαση που κράτησε την Τούμπα «κλειστή» στην πρεμιέρα κι ο κόσμος από την πλευρά του θα παίξει τον δικό του – καθοριστικό – ρόλο.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, άπαντες χρειάζονται, ο κάθε ένας από τον δικό του ρόλο, μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια για την επίτευξη των στόχων. Κανείς δεν περισσεύει, όπως επίσης εκπτώσεις δεν επιτρέπονται σε τίποτα από τα παραπάνω. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια…

Keywords
Τυχαία Θέματα