ΠΑΟΚ-Άρης 88-66: «Στάση» Πυλαία και ευρεία νίκη

Ο ΠΑΟΚ “άναψε στοπ” στον Άρη που προερχόταν με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση από την νίκη της πρεμιέρας κόντρα στον Παναθηναϊκό και νίκησε εύκολα τον συμπολίτη του (88-66) στο κλειστό της Πυλαίας. Ο “Δικέφαλος” του Βορρά πέτυχε την πρώτη νίκη του, ενώ ο Άρης γνώρισε την πρώτη ήττα του.

Ο Άρης άρχισε καλύτερα στο ντέρμπι και προηγήθηκε στο πρώτο πεντάλεπτο (5-12), αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα

και ισορρόπησαν την ροή και το σκορ του αγώνα, ενώ στην δεύτερη περίοδο, ο ΠΑΟΚ έκανε την διαφορά, λόγω των καλών συνεργασιών που είχαν οι παίκτες του στην επίθεση. Με 13 ασίστ τον Φράνκ και τον νεοαποκτηθέντα, Ντάρκο-Κέλι να πετυχαίνουν τους 21 από τους 45 πόντους, ο ΠΑΟΚ είχε επιμέρους σκορ 26-14, απέναντι στον Άρη που έχανε ακόμα και με διαφορά 14 πόντων (47-33). Η άμυνα του ΠΑΟΚ περιόρισε δραστικά τον Χάγκινς και από τους 8 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Καστρίτης, μόνο ο Χάγκινς είχε διψήφιο αριθμό πόντων (11).

Ο ΠΑΟΚ δεν έδωσε άλλη…ευκαιρία στον Άρη για να «επέστρεφε» στην διεκδίκηση της νίκης, παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Διατήρησε την απόσταση ασφαλείας στο σκορ, παίζοντας αποτελεσματική άμυνα (δέχτηκε 14 πόντους) και σταθεροποίησε το προβάδισμα του στους 15 πόντους στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης είχε 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, προεξέχοντος του Χάντς που ήταν ο πρώτος σκορερ.

Καμία αλλαγή στην ροή του αγώνα και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ να αυξάνει την διαφορά μέχρι τους 24 πόντους (84-60, παρά την πρόσκαιρη μείωση του από τον Άρη με μικρό σερί 0-6.

Δεκάλεπτα: 21-21, 47-35, 65-50, 88-60

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα