ΠΑΟΚ: Άλλο ένα ιστορικό, ποδοσφαιρικό ραντεβού… (video)

Στην τελική της ευθεία μπήκε η αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα στις 22:00 στο «Jan Bradel Stadion» ανάμεσα στην Κλαμπ Μπριζ και τον ΠΑΟΚ, η πρώτη των δύο ομάδων για τους «8» του UEFA Europa Conference League.

Η πόλη του Μπριζ ζει πλήρως στους ρυθμούς της επικείμενης αναμέτρησης και γι’ αυτό έχουν… μεριμνήσει από… προχθές οι φίλοι του «Δικεφάλου»

που έχουν συρρεύσει κατά χιλιάδες από κάθε γωνιά της Ευρώπης προκαλώντας εντονότατο «πονοκέφαλο» όχι μόνον στις τοπικές Αρχές αλλά και στους ανθρώπους της ΠΑΕ, που δεν μπορούν να κάμψουν την αρνητικότατη στάση των ομολόγων τους της Μπριζ για να τους προμηθεύσουν με επιπλέον εισιτήρια από τα 1.500 που δόθηκαν αρχικά κι ενώ υπάρχουν πολλά διαθέσιμα.

Σε κάθε ευρωπαϊκή αναμέτρηση της ομάδας, όπου κι αν φιλοξενείται αυτή το δυναμικό παρών τους είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο, πολλώ δε περισσότερο τώρα, μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό κίνητρο όπως είναι το πρώτο βήμα για τη φάση των ημιτελικών της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Κι αν για όλο αυτό, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τις τελευταίες υπάρχει μια γενικότερη αβεβαιότητα, εκ διαμέτρου αντίθετα είναι τα δεδομένα για το αγωνιστικό κομμάτι και την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου εδώ στο Μπριζ, αναλύοντας την ποδοσφαιρική λογική και το αντίστοιχο σκεπτικό του βασικού του ποδοσφαιρικού δόγματος που διέπει – και – τη φετινή σεζόν, με το πασίγνωστο πλέον «αγώνα με αγώνα».

Ο λόγος λοιπόν που έχει υιοθετήσει αυτήν την προσέγγιση είναι η απόλυτη συγκέντρωση όλων στον κάθε επερχόμενο αγώνα. Και συνέχισε εξηγώντας πως επειδή σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, η συγκέντρωση των εμπλεκόμενων οφείλει να είναι στον απόλυτο βαθμό.

Ένας ποδοσφαιρικός κανόνας και μια βασικότατη ποδοσφαιρική αρχή του 54χρονου Ρουμάνου τεχνικού και της ομάδας του που δεν επιδέχεται εξαιρέσεων. Ίσως ακόμη περισσότερο απόψε. Πιθανόν να είναι μία από τις ελάχιστες φορές που δε χρειάζονται πολλά λόγια κι επιπρόσθετες αναλύσεις από την τεχνική ηγεσία προς τους ποδοσφαιριστές για το τί πραγματεύεται ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό ραντεβού.

Μια πολύ ιδιαίτερη ποδοσφαιρική συνάντηση η οποία από μόνη της δημιουργεί πανίσχυρο κίνητρο στους ποδοσφαιριστές για να παρουσιάσουν ό,τι καλύτερο διαθέτουν κάνοντας το πρώτο βήμα καθώς, με το δεύτερο ματς να είναι σε μια εβδομάδα στις 18/04 στο γήπεδο της Τούμπας, σήμερα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το πρώτο ενενηντάλεπτο «ημίχρονο» ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ό,τι μα ό,τι κι αν συμβεί σε λίγες ώρες υπάρχει η «ασφάλεια» ενός δεύτερου σε επτά ημέρες και μάλιστα δίχως άλλη ενδιάμεση αγωνιστική υποχρέωση επιτρέποντας σε όλους την απρόσκοπτη συγκέντρωση στο «σήμερα».

Ένα μάθημα που πρόσφατα έλαβε κι αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου με ό,τι είχε συμβεί στο Ζάγκρεμπ κι ό,τι ακολούθησε στο γήπεδο της Τούμπας, με συνέπεια σήμερα ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται σήμερα.

Ίσως γι’ αυτό κι η επιλογή των προσώπων έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Το πνεύμα κι ο χαρακτήρας του συνόλου είναι που έρχονται σε πρώτη μοίρα και πάνω σ’ αυτό δουλεύουν εντατικά άπαντες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Άλλωστε στο απουσιλόγιο των διαθέσιμων για την Ευρώπη ποδοσφαιριστών υπάρχουν μόνον τα ονόματα των Τρόοστ – Εκόνγκ και του Μουργκ.

Το… στίγμα των προθέσεων του «Δικεφάλου» κατέθεσε χθες ο Ράχμαν Μπάμπα απαντώντας σ’ ερώτηση για το αν ενδεχόμενη ισοπαλία θα τον ικανοποιούσε με τον διεθνή Γκανέζο αμυντικό ν’ απαντάει – ορθά-κοφτά – «όχι». Αυτό είναι το πνεύμα που έχουν εμφυσήσει ο κ. Λουτσέσκου με τους συνεργάτες του στην ομάδα και με το οποίο έχουν γαλουχηθεί οι ποδοσφαιριστές του μέσα από την πληθώρα των αγωνιστικών περιπετειών που έχουν βιώσει, εντός κι εκτός συνόρων.

Το πλέον ευχάριστο και συνάμα ενθαρρυντικό είναι πως προσφάτως η ομάδα έδειξε πως μπορεί να προσαρμοστεί αρμονικά και στο στιλ παιχνιδιού σύμφωνα με το οποίο δεν έχει αυτή την μπάλα στα πόδια της. Αναμένεται ένα συγκλονιστικό βράδυ με τεράστια απαίτηση συγκέντρωσης και προσοχής τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου για όλους. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη….

Keywords
Τυχαία Θέματα