ΠΑΟΚ: Άλλη μία…. ιδιαίτερη σεζόν

Το καλοκαίρι του 2023 βρίσκει τον ΠΑΟΚ στην πλέον μεταβατική του περίοδο.

Στην αφετηρία της σεζόν 2023-24 ο “Δικέφαλος” στέκεται πλέον δίχως τους ποδοσφαιριστές που έγραψαν…. ιστορία στην ομάδα, όπως οι Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, από κοντά κι ο Ίνγκασον με τον Ντόουγκλας αλλά και ο Κούρτιτς. Το έλλειμμα ισχυρών προσωπικοτήτων είναι δεδομένο μεν, μια σταθερά που καλείται να καλυφθεί είτε εκ των έσω είτε μέσα από τη μεταγραφική

ενίσχυση και μάλιστα άνευ τεχνικού διευθυντή μετά την αποχώρηση του Ζοσέ Μπότο.

Το δεύτερο σκέλος είναι αυτό που “πονάει” περισσότερο καθώς – για μια ακόμη φορά και παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις – η καθυστέρηση που σημειώθηκε ήταν και παραμένει χαρακτηριστική. Η ανάγκη ενίσχυσης ειδικά στις θέσεις των χαφ αλλά και μεσοεπιθετικά είναι έντονη. Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, όπως κι αν λαμβάνεται από ορισμένους, η πραγματικότητα είναι πως η κύρια σταθερά αυτής της ομάδας είναι ο…. προπονητής της, Ράζβαν Λουτσέσκου.

Πάραυτα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει δύο προκριματικούς γύρους στο Europa Conference League αποκλείοντας διαδοχικά Μπεϊτάρ και Χάιντουκ Σπλιτ με απολογισμό δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και 7-1 γκολ και στα Play Off της διοργάνωσης θ’ αντιμετωπίσει τη σκωτσέζικη Χαρτς.

Στόχοι μακροπρόθεσμοι δεν μπορούν να τεθούν, όπως έχει δηλώσει κι ο κ. Λουτσέσκου, μένοντας στη λογική της αντιμετώπισης κάθε προσεχούς αγώνα ξεχωριστά…..

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, με σημαντικές αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο καθώς αποχώρησε – και – ο Κριστιάνο Μπάτσι μετά από σειρά ετών συνεργασίας, είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε έναν την ομάδα έχοντας “σπάσει” και το φράγμα των 200 αγώνων στον πάγκο του “Δικεφάλου”. Ως αντικαταστάτης του Ιταλού λογίζεται ο Νικολάε Κονσταντίν, ενώ επέστρεψε κι ο Τζιανπάολο Καστορίνα.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Και το όνομα αυτού…. Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ο 20χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός, που “ανάγκασε” πέρσι φίλους κάθε ομάδας να τον χειροκροτήσουν αφήνοντας στην άκρη τα…. οπαδικά, επιστρέφει πιο ώριμος, πιο μεστός και πιο αποφασισμένος να ξεδιπλώσει ακόμη περισσότερες πτυχές του σπάνιου ταλέντου του.

ΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

ΗΡΘΑΝ
Τροστ-Εκόνγκ (30/στόπερ/Γουότφορντ)
Μπαμπά (29/αριστερός μπακ/Τσέλσι)
Οζντόεφ (30/κεντρικός χαφ/Καραγκιουμρούκ)
Σαμάτα (30/σέντερ φορ/Φενέρμπαχτσε)

ΕΦΥΓΑΝ
Ινγκασον (30/στόπερ/Μίντιλαντ)
Μπίσεσβαρ (35/επιθετικός χαφ/ελεύθερος)
Ντάντας (22/κεντρικός χαφ/Αλκμααρ)
Ελ Καντουρί (32/επιθετικός χαφ/ελεύθερος)
Ολιβέιρα (31/σέντερ φορ/ελεύθερος)
Κάργας (28/στόπερ/Ανόρθωση)
Κούρτιτς (34/κεντρικός χαφ/Κραϊόβα)

Keywords
Τυχαία Θέματα