ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Οι αριθμοί της αναμέτρησης

Ο ΠΑΟΚ κοινοποίησε τα σημαντικότερα στατιστικά από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ (01/05, 21:00, Novasports Prime), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής για τα playoffs της Super League.

Αναλυτικά :

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 6ης αγωνιστικής των Play

Offs της Super League Interwetten 2021-22 κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην Ένωση στην post season.

Αήττητος είναι στα 12 τελευταία παιχνίδια του με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας. Σε αυτές τις αναμετρήσεις που είναι για όλες τις διοργανώσεις μετρά επτά νίκες και πέντε ισοπαλίες.
Η τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ ήταν εντός έδρας, την 1η Ιουλίου 2020 για τα Play Offs του πρωταθλήματος, όπου επικράτησε με 2-0 στην Τούμπα με τα γκολ των Τσιγκρίνσκι και Λιβάγια.
Ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στους αγώνες πρωταθλήματος και τρεις νίκες και μια ισοπαλία σε αυτά του Κυπέλλου Ελλάδας στο σερί των τελευταίων 12 αγώνων χωρίς ήττα.
Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί σε οκτώ διαφορετικές σεζόν στα Play Offs του πρωταθλήματος και υπάρχει απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια. Επτά νίκες ο ΠΑΟΚ, επτά η ΑΕΚ και τρεις ισοπαλίες.
Αυτή η ισορροπία, όμως, προέκυψε έπειτα από την καταιγιστική κυριαρχία του ΠΑΟΚ στα τελευταία χρόνια, όπου έχει τρεις διαδοχικές νίκες στα Play Offs επί της ΑΕΚ και μάλιστα με τις δύο εκτός έδρας.
Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 69 φορές για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ από το 1959-60 και την καθιέρωση της Α’ Εθνικής. Ο ΠΑΟΚ μετρά 32 νίκες και η ΑΕΚ 14, ενώ υπάρχουν και 23 ισοπαλίες.
3 γκολ είχε σημειώσει στην αναμέτρηση της Τούμπας την σεζόν 1982-83 ο Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος είχε εξαιρετική παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας. Μάλιστα αυτό το χατ τρικ και ένα ακόμη γκολ την σεζόν 1984-85 τον διατηρούν στην πρώτη θέση των σκόρερ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, μαζί με τον Σταύρο Σαράφη και τον Νέτο Γκουερίνο με 4 γκολ συνολικά. Από την πλευρά της ΑΕΚ ο Μπλάνκο και ο Νεστορίδης έχουν στείλει την μπάλα τέσσερις φορές στα δίχτυα του ΠΑΟΚ σε αγώνες που έγιναν στην Θεσσαλονίκη.
Ο Βασίλης Βασιλάκος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει στην Τούμπα με τη φανέλα και των δύο ομάδων, το έχει καταφέρει τρεις φορές με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και μία με αυτά της ΑΕΚ.
10 νίκες με σκορ 2-1 έχει ο ΠΑΟΚ κατά της ΑΕΚ, ενώ με την τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ (12/01/20) με 1-0 έγιναν και εκείνες δέκα. Εκτός από αυτές τις 22 νίκες με διαφορά ενός γκολ (2 φορές 3-2) υπάρχουν και ευρύτερες, με το 5-0 της σεζόν 1982-83 να είναι αυτή με τα περισσότερα γκολ διαφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα