ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1: Δικέφαλο ντέρμπι πάθους χωρίς νικητή! (hls)

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πάλεψαν με ό,τι είχαν για τη νίκη αλλά στο τέλος έμειναν στην ισοπαλία. Και οι δύο θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στη νίκη με την Ένωση πάντως στην συνολική εικόνα του αγώνα να δείχνει πιο επικίνδυνη στην περιοχή και να έχει σημαντικές ευκαιρίες πέραν του γκολ του Άμραμπατ, με Σιμάνσκι, Μάνταλο, Άμραμπατ, Κριχόβιακ και Τσούμπερ. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Τσόλακ γρήγορα στο ματς, είχε δύο ευκαιρίες

με Σάστρε και Ζίβκοβιτς αλλά και ένα δοκάρι με τον Νέλσον Ολιβέιρα παραλίγο να “πληγώνει” την πρώην ομάδα του. Η ισοπαλία μετά από αυτό το ματς κρίνεται δίκαιη με τον ΠΑΟΚ πάντως να μένει για ένα ακόμα ματς αήττητος απέναντι στην ΑΕΚ.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου με βάση τις επιλογές που είχε εξαιτίας των αρκετών απουσιών αποφάσισε να ξεκινήσει την ομάδα του με 4-2-3-1 και τους Πασχαλάκη, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχάι, Σάστρε, Σοάρες, Σβαμπ, Μουργκ, Μιτρίτσα, Α. Ζίβκοβιτς και Τσόλακ.

Από την άλλη ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος έκανε επίσης αλχημείες έχοντας βασικούς τους Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλα, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλο, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία και Άμραμπατ, με τον τελευταίο στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς άρχισε με ακυρωθέν γκολ Τσόλακ και γκολάρα Άμραμπατ

Το ματς ξεκίνησε με νευρικότητα από τις δύο ομάδες, αλλά στο 6ο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ μετά από φάουλ του Σάστρε, κακή απομάκρυνση του Τζαβέλλα και σουτ του Τσόλακ. Ωστόσο η μπάλα βρήκε πρώτα στο χέρι του, οπότε με χρήση VAR το γκολ ακυρώθηκε.

Για μερικά λεπτά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο με αρκετά λάθη και φάουλ εκατέρωθεν. Όλα αυτά μέχρι το 15′. Σε αυτό το λεπτό ο Άμραμπατ έκανε πάσα στον Χατζισαφί που ανέβηκε από αριστερά, πέρασε τον Τέιλορ, πάτησε περιοχή, γύρισε τη μπάλα προς τα έξω με τον Κριχόβιακ να κάνει μια φανταστική ασίστ στον Άμραμπατ που εν τω μεταξύ είχε πατήσει περιοχή και εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο για το 0-1. Ήταν ένα υπέροχο ομαδικό γκολ με τη μπάλα να κινείται αστραπιαία από τους παίκτες της “Ένωσης”.

Πέντε λεπτά μετά το γκολ, ο Άμραμπατ έκανε πολύ όμορφη προσπάθεια υπό πίεση και πάσα στον Γκαρσία ο οποίος την ώρα που μπήκε στην περιοχή για να βγει σε θέση τετ α τετ με τον Πασχαλάκη γλίστρησε και χάθηκε η ευκαιρία για την ΑΕΚ.

Ισοφάριση με Τσόλακ από λάθος Τσούμπερ

Με το ματς να συνεχίζει να μη βρίσκει ρυθμό χρειάστηκε ένα λάθος για να υπάρξει και δεύτερο γκολ στο ματς, αυτή τη φορά για τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ θέλησε να βγάλει με passing game τη μπάλα απο το αμυντικό της τρίτο, αλλά η πάσα του Τσούμπερ προς τα πίσω για τον Τζαβέλλα είχε αποδέκτη τον Μουργκ, ο οποίος έκανε άμεσα την ασίστ στον Τσόλακ που βρέθηκε απέναντι στον Στάνκοβιτς και πλάσαρε σωστά για το 1-1.

Τεράστιες “κιτρινόμαυρες” ευκαιρίες με Σιμάνσκι, Μάνταλο και Άμραμπατ

Επόμενη σημαντική στιγμή στο ματς για την ΑΕΚ στο 34ο λεπτό που θα μπορούσε στην δεύτερη τελική της προσπάθεια να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ. Από κακή αμυντική αντίδραση του Τέιλορ στην γραμμή του άουτ, έκλεψε τη μπάλα ο Χατζισαφί και τη γύρισε προς το πέναλτι με τον Σιμάνσκι που ήρθε από την πίσω ζώνη να σουτάρει δυνατά και να βλέπει τον Μιχάι με αυτοθυσία να πέφτει και να παραχωρεί κόρνερ.

Πέντε λεπτά μετά, η ΑΕΚ έχασε νέα δίπλη αυτή τη φορά ευκαιρία για να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ.Ο Λιβάι Γκαρσία έκλεψε τη μπάλα, την άνοιξε δεξιά στον Ρότα, αυτός έκανε τη σέντρα, ο Μάνταλος πάτησε περιοχή και με δύσκολη κεφαλιά ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε σπουδαία επέμβαση, με τον Άμραμπατ στην επαναφορά να στέλνει την μπάλα άουτ καθώς δεν την βρήκε όπως θα ήθελε.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά μετά το γκολ στο 44ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιτρίτσα που έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μια κεφαλιά του Τζαβέλλα από κόρνερ του Άμραμπατ έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία. Στο επόμενο λεπτό ο Ζίβκοβιτς έκανε ωραίο φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ. Στην επόμενη επίθεση, Λιβάι Γκαρσία και Κριχόβιακ συνδυάστηκαν σε λίγο χώρο στην περιοχή με τον πρώτο να κάνει τελική πάνω από την εστία του Πασχαλάκη. Με τον ρυθμό να ανεβαίνει ήρθε και το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο.

Το ευτράπελο Άμραμπατ και ο ξέφρενος ρυθμός στα πρώτα λεπτά της επανάληψης

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου μέρους, καθώς ο Βαρέλα δε μπόρεσε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο Ίνγκασον. Με τη σέντρα πάντως ο Άμραμπατ χάρισε μια σπάνια στιγμή καθώς ξέχασε να πασάρει…

Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες μπήκαν με ρυθμό και τρεξίματα και έχασαν ευκαιρίες. Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή και είχε σουτ άουτ με τον Κριχόβιακ στο 47′, επικίνδυνη επίσκεψη με Άμραμπατ στο 48‘, σουτ Τσούμπερ που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης στο 49′ και κεφαλιά του Μάνταλου άουτ αν και έκανε επιθετικό φάουλ στον Τέιλορ.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε δύο φορές στο ίδιο λεπτό. Στο 52′ μακρινό σουτ του Σάστρε ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Στάνκοβιτς σε κόρνερ. Από τον κόρνερ και τη σύγχυση που προκλήθηκε στα καρέ της ΑΕΚ, η μπάλα έφτασε μπροστά στον Ζίβκοβιτς στη μικρή περιοχή, αυτός έκανε το σουτ αλλά ενστικτωδώς ο Στάνκοβιτς του είπε “όχι” κρατώντας το 1-1.

Από το 52′ και μετά φάσεις με το σταγονόμετρο

Έκτοτε και για 15 λεπτά δε συνέβη κάτι το αξιομνημόνευτο, ώσπου ο Τσούμπερ βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της περιοχής και με τη μπάλα να αναπηδά θέλησε να “κρεμάσει” τον Πασχαλάκη στέλνοντας όμως τη μπάλα άουτ. Οι δύο ομάδες μετά το καταιγιστικό πρώτο δεκάλεπτο άρχισαν να προσέχουν κυρίως τα μετόπισθεν, χωρίς πολλά ρίσκα, δεδομένης και της κούρασης που είχε αρχίσει να επέρχεται.

Φουλ επίθεση ο Λουτσέσκου στο 82′ και δοκάρι ο Ολιβέιρα στην πρώτη του επαφή

Ενώ ο Οφρυδόπουλος δεν έκανε αλλαγές μέχρι τα τελευταία λεπτά, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας στο ματς Άκπομ και Ολιβέιρα αντί των Τσόλακ και Μιτρίτσα στι 82′ και λίγο έλειψε να δικαιωθεί άμεσα, όταν Σβαμπ και Μουργκ έβγαλαν γρήγορη αντεπίθεση με τον Αυστριακό να βγάζει τετ α τετ τον Ολιβέιρα που έκανε ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ στέλνοντας τη μπάκα στο δοκάρι σε μια μεγάλη φάση για τον Δικέφαλο του βορρά.

Ντεμπούτο Φράνσον με την ΑΕΚ

Τρεις μήνες μετά την μετγαραφή του στην ΑΕΚ, ο Φράνσον πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής με το Δικέφαλο στο στήθος παίρνοντας τη θέση του Μάνταλου στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης στην Τούμπα. Στο 89′ η Ένωση απείλησε όταν ο Άμραμπατ βγήκε από δεξιά έκανε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι που κινήθηκε ωραία ο Κριχόβιακ ο οποίος θέλησε να κάνει τελική προσπάθεια αλλά ο Ίνγκασον παραχώρησε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα που δεν είχε νικητή.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (68′ Λύρατζης), Βαρέλα (46′ Ίνγκασον), Μιχάι, Σάστρε, Σοάρες (74′ Κούρτιτς), Σβαμπ, Μουργκ, Μιτρίτσα (82′ Ολιβέιρα), Α. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (82′ Τσόλακ)

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (86′ Φράνσον), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ

Keywords
Τυχαία Θέματα