ΠΑΟΚ: The Last Dance…..


Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας από τον Ολυμπιακό 1-0 (33’ Σαμασέκου) και για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2015-16 περιορίστηκε στην 4η θέση της τελικής κατάταξης, χάνοντας σπαταλώντας την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες που είχε προκειμένου να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το EuropaLeague. 

Τίποτα δεν ήταν μυστικό, δεν υπήρχε το παραμικρό ερωτηματικό για τη χθεσινή αναμέτρηση. Γνωστές οι επιλογές και για

τις δύο ομάδες, γνωστός ο τρόπος που αγωνίζεται η κάθε μία εξ αυτών, γνωστά και τα οφέλη της νίκης, που τελικά καρπώθηκαν οι «Ερυθρόλευκοι».

Ένας Ολυμπιακός με σαφή προτεραιότητα στα μετόπισθεν και στη διασφάλιση του μηδέν, έτοιμος να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις αφήνοντας την κατοχή στους γηπεδούχους, εκμεταλλευόμενος τα λάθη τους. Όπως κι έγινε σε φάση που ξεκινάει από λάθος κεφαλιά του Ίνγκασον με την οποία τροφοδοτεί αντίπαλο, το καθυστερημένο μαρκάρισμα του Μπίσεσβαρ στον Ρόντινεϊ που έχει το χώρο και το χρόνο να βγάλει τη σέντρα, η παρουσία του Ράφα Σοάρες στο μεσοδιάστημα καλύπτοντας χώρο, το μαρκάρισμα του Νάσμπεργκ σε αντίπαλο που φυσιολογικά θα μπορούσε να είναι αυτός που θα απομάκρυνε με κεφαλιά και τον Σαμασέκου να προλαβαίνει τον Ίνγκασον στην κεφαλιά με την οποία νίκησε τον Κοτάρσκι σημειώνοντας το γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση και τον κάτοχο της 3ης θέσης στη βαθμολογία.  

Μια σεζόν που ξεκίνησε στραβά, μετά τον Οκτώβριο ανέκαμψε με μια διαδικασία όμως που «έκαψε» πολλά σημαντικά πρόσωπα της ομάδας και τα έθεσε εκτός με τραυματισμούς για το τελευταίο – και πλέον σημαντικό – κομμάτι της σεζόν, από τη στιγμή κατά την οποία, πλην Τάισον η ομάδα δεν αξιοποίησε την ευκαιρία ενίσχυσης που είχε τον Ιανουάριο κι ειδικά σ’ ότι είχε να κάνει στο κομμάτι της επίθεσης και του σκοραρίσματος.

Γιατί και χθες είχε την κατοχή, την πολύ καλή κυκλοφορία, προσέγγιζε με σχετική ευκολία την αντίπαλη περιοχή όπου κι αδυνατούσε να καταστήσει εαυτόν επικίνδυνο για την εστία του Τζολάκη. Το έκανε μία στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με το τελείωμα του Τόμας να διώχνει εύκολα ο πορτιέρε του Ολυμπιακού, το έκανε με τα άστοχα τελειώματα – επίσης – στο πρώτο διάστημα του αγώνα του Ράφα Σοάρες, το έκανε με το μακρινό – εξαιρετικό – σουτ του Κουλιεράκη, που αντικατέστησε τον Νάσμπεργκ λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, το έκανε και σε μία περίπτωση με τον Κεντζιόρα με την κεφαλιά του Πολωνού από πλεονεκτικότατη θέση να φεύγει ψηλά πάνω από την εστία.  

Μια κι ο λόγος για τον Ίνγκασον, ο αρχηγός του «Δικεφάλου», στις αποκλειστικές του δηλώσεις στα κανάλια NOVASPORTS, ανέλαβε αποκλειστικά την ευθύνη για το γκολ και για την ήττα, όμως η αλήθεια είναι πως δε φταίει – μόνον – αυτός. Ο διεθνής Ισλανδός κεντρικός αμυντικός είχε αποχωρήσει τραυματίας από το ματς κόντρα στην ΑΕΚ στην Αθήνα και χρειαζόταν επειγόντως αγωνιστικό ρυθμό προκειμένου να είναι απολύτως έτοιμο για τον τελικό του Κυπέλλου. Το ίδιο ίσχυε και για τον Ντόουγκλας αλλά και για τον Τάισον. Σ’ ένα ματς που δεν υπήρχαν οι Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα και Νάρεϊ.  

Κατά μία έννοια, αναγκαστικά ξεκίνησε ο Μπίσεσβαρ, στην τελευταία του αγωνιστική παράσταση στο γήπεδο της Τούμπας μετά από επτά σεζόν, στην πλειοψηφία των οποίων υπήρξε βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος εξαιρετικών πορειών, επιτυχιών και τίτλων. Όλα αυτά όμως μέχρι πριν από τρία χρόνια…. Ίσως γι’ αυτό κατά την αντικατάστασή του χθες οι αντιδράσεις της κερκίδας ήταν…. ανάμεικτες. 

Σ’ αυτές τις δέκα αγωνιστικές των PlayOffs ο «Δικέφαλος» είχε απολογισμό 14 γκολ ενεργητικό και 17 παθητικό. Δέχθηκε γκολ σε όλα τα ματς πλην αυτού στον Βόλο, ενώ σε σκόραρε σε τρία ματς. 

Προηγήθηκαν κι άλλες ήττες σ’ αυτό το μίνι Πρωτάθλημα στις οποίες ο κόσμος χειροκρότησε κι έδειξε στήριξη στην ομάδα. Δεδομένο που άλλαξε χθες, με έντονες αποδοκιμασίες να κάνουν την επανεμφάνισή τους με τη λήξη της αναμέτρησης. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Χθες ήταν η μοναδική ευκαιρία, να επικρατήσει η ομάδα του Ολυμπιακού, να πάρει την 3η θέση, κάτι που δε θα ενθουσίαζε αλλά σε μία μεταβατική περίοδο σαν τη συγκεκριμένη, θα προκαλούσε μια – μερική – ικανοποίηση. Δε συνέβη…..

Στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά ο Κοτάρσκι δεν ένιωσε ν’ απειλείται πλην μιας φάσης στα τελευταία λεπτά σε σουτ του Κασάμι. Κι όμως ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στο σύνολο του Ανιγκό εξαιτίας της αδυναμίας του να κάνει κάτι ουσιαστικό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Πλέον έχει άλλη μια ευκαιρία, με τον τελικό του Κυπέλλου στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» – αν δεν αλλάξει κάτι – όμως ο βαθμός δυσκολίας θα είναι πολύ πιο δύσκολος. Η ΑΕΚ κατέκτησε το Πρωτάθλημα και «διψάει» – όπως ο ΠΑΟΚ το 2019 – να πανηγυρίσει το πρώτο double μετά το 1978! Είναι μια ομάδα που παρά τη σημαντική απουσία του τραυματία Αραούχο παρέμεινε ανεπηρέαστη και πέτυχε το στόχο της.

Ο «Δικέφαλος» έχει δέκα ημέρες ν’ ανασυγκροτηθεί, να μαζέψει τα κομμάτια του, να φορτίσει μπαταρίες και να παρουσιαστεί όπως πρέπει στον τελικό για να διεκδικήσει ότι του αναλογεί στην ύστατη ευκαιρία που έχει για την έξοδο στο Europa League και ουσιαστικά θα επηρεάσει σημαντικότατα την επόμενη σεζόν αφού θα καθορίσει το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία εξοικονομώντας τρεις εβδομάδες επιπλέον ξεκούρασης ή όχι…..

Καλή συνέχεια, καλή δύναμη….  

Keywords
Τυχαία Θέματα