ΠΑΟΚ – Τόφας 71-84: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε (video, highlights)

ΠΑΟΚ και Τόφας αναμετρήθηκαν στο «Παλατάκι» για το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι των play-in του Basketball Champions League. Με τη σειρά να βρίσκεται στο 1-1 η ομάδα του Φώτη Τακιανού έψαχνε αντίδραση. Σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε αλλά η Τόφας έδειξε ότι δεν ήρθε για να χάσει στη Θεσσαλονίκη και πήρε την πρόκριση για τη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις

δυο ομάδες να πιέζουν για να προηγηθούν στο σκορ, αλλά η Τόφας ήταν εύστοχη έχοντας σε δαιμονιώδη φόρμα τον Γουάιλι. Αντίθετα, ο «δικέφαλος» του βορρά προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο αρχικά με τον Φρίντρικσον και τον Χάρισον να σκοράρουν 9 πόντους και στην συνέχεια να μιλάει η εμπειρία του Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος στο δεύτερο δεκάλεπτο έφτασε τους 8 πόντους, αλλά η ομάδα του Όρχουν Ένε ήταν πιο αποτελεσματική με τον Ο’ Μπράιεν να μπαίνει και αυτός στο παιχνίδι, βάζοντας 8 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν δυνατά στο παρκέ με τον ΠΑΟΚ να μοιάζει κάπως χαμένος. Ο Φρίντρικσον προσπαθούσε επί της ουσίας μόνος του και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να αποκτούν γρήγορα ρυθμό. Στο 4:58 το σκορ πήγε στο 52-39, με τον αγώνα να διακόπτει ένα time out. Η τούρκικη ομάδα συνέχισε με τον ίδιο τρόπο και φάνηκε να ελέγχει πλήρως του παιχνίδι, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει στο 62-49.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποφασιστικός και μπόρεσε να μειώσει γρήγορα στους 5 πόντους (62-57, 8:27) και πολύ γρήγορα ανάγκασε σε time out την Τόφας. Μετά από αυτή τη διακοπή, η Τόφας βρήκαν 3 συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα και ανέβασαν για μία ακόμη φορά τη διαφορά (71-57, 6:55). Στα τελευταία 3 λεπτά οι γηπεδούχοι άρχισαν την τελευταία τους προσπάθεια για αντεπίθεση και ο Φρίντρικσον μείωσε στους 8 με το σκορ στο 77,69 (2:01).

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 15-18, 15-22, 22-22

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα