ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1: “Πράσινο” προβάδισμα για μια θέση στον τελικό! (Highlights)

Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας betsson ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε υπέρ των “Πρασίνων” (0-1, 52′ Σπόραρ) υποχρεώνοντας την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου στην πρώτη του – εντός έδρας – ήττα στη σεζόν μετά από είκοσι αγώνες, στην επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες.

Τα πλάνα των προπονητών

Τόσο ο Ράζβαν Λουτέσκου όσο και ο Φατίχ Τερίμ προχώρησαν σε οκτώ αλλαγές σε σχέση με τα πρόσφατα ματς πρωταθλήματος. Για τον Ρουμάνο τεχνικό,

η οριστικοποίηση της απουσίας του κλινήρη Κωνσταντέλια ήταν αυτή που «πόνεσε» περισσότερο, καθώς τον περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή. Πέραν αυτού, έδωσε θέση βασικού για 1η φορά στον νεοαποκτηθέντα Ότο, θέση μεσοεπιθετικού στον Μάρκος Αντόνιο, ανάμεσα σε Ζίβκοβιτς και Ντεσπόντοφ στο κλασικό 4-2-3-1.

Από την άλλη ο Τούρκος τεχνικός, που δεν είχε στη διάθεσή του τον Ιωαννίδη, πήγε σε ένα 4-3-3, με Μλανέντοβιτς αριστερά, Παλάσιιος- Μπερνάρ στα άκρα και τον Σπόραρ στην κορυφή, προετοιμάζοντας την ομάδα του για την πίεση που θα δεχόταν ψηλά και με διάθεση να παίξει κάθετα για να την αντιμετωπίσει επιτυχώς.

Σημαντικές στιγμές, κανένα γκολ…

Το ματς ξεκίνησε με τον μεν Παναθηναϊκό να θέλει να αιφνιδιάσει με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του – πλην Ιωαννίδη- και τον ΠΑΟΚ να θέλει να επιστρέψει στο δικό του αγωνιστικό στιλ, που εγκατέλειψε την περασμένη Κυριακή αλλά με ερωτηματικό ως προς τα πρόσωπα και το σύνολο που κλήθηκε να το κάνει πράξη.

Αμφότερες οι ομάδες θέλησαν και πίεσαν ψηλά εξ αρχής, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν καλύτερη αντίδραση και να βρίσκουν τρόπο ν’ ανταπεξέλθουν σ’ αυτήν παίζοντας έξυπνα και κάθετα. Στο 8’ ο Μπερνάρντ βρέθηκε σε πολύ καλή θέση εντός περιοχής για να εκτεέσει, καθυστέρησε, κλείστηκε κι έχασε. Με την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα των γηπεδούχων να ακολουθεί στο 13’ όταν ούτε ο Τόμας, ούτε ο Ντεσπόντοφ δεν κατάφεραν ν’ αξιοποιήσουν το εξαιρετικό γέμισμα του Ζίβκοβιτς από δεξιά.

Όσο περνούσε η ώρα ο «Δικέφαλος» έδειχνε ζηλευτή προσαρμοστικότητα στο παιχνίδι του αντιπάλου, συμβιβάστηκε με την ιδέα να ψάχνει κλεψίματα στη μεσαία γραμμή και να προσπαθεί να βγει σε γοργές μεταβάσεις. Κάπως έτσι στο 21’ ζευγάρωσε τις καλές του στιγμές όταν σε γύρισμα του Σοάρες από αριστερά ο Τόμας εκτέλεσε από κοντνή απόσταση στην τελική γραμμή και τον Ντραγκόφσκι να αποσοβεί βέβαια παραβίαση της εστίας του διώχνοντας με τα πόδια.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι φιλοξενούμενοι έφυγαν πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Παλάσιος καθυστέρησε δοκίμασε μακρινό σουτ με την μπάλα να σταματά στα σώματα των αμυντικών. Σαφώς καλύτερη ευκαιρία στο 35’ με υπέροχη προσπάθεια του Μπερνάρντ και τον Κεντζιόρα να του παίρνει την… μπουκιά από το στόμα με προβολή. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με τον Κοτάρσκι να παίζει άμεσα (σ.σ. διαμαρτυρήθηκαν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού πως η μπάλα κυλούσε όταν… γέμισε για τον Τόμας) βγάζοντας τον Τόμας τετ α τετ και τον Μλαντένοβιτς να τον προλαβαίνει τελευταία στιγμή.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έψαχνε να βρει διαδρόμους, όμως η αλληλοκάλυψη των γηπεδούχων δεν τους έδινε την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να χτυπήσουν από τα άκρα. Στο 42’ σε φάση διαρκείας στην περιοχή των «Πρασίνων» ο Τόμας έπιασε το εναέριο βολ πλανέ, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Ντραφκόφσκι.

Περισσότερα σε λίγο….

Keywords
Τυχαία Θέματα