Παναθηναϊκός: Θέλει νίκη-Ευρώπη απέναντι στον ΠΑΣ που του “βγάζει το λάδι”

Το διπλό στο Φάληρο δίνει στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να κρατά την τύχη στα χέρια του. Γνωρίζει πλέον ότι χρειάζεται δύο βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την επιστροφή του στην Ευρώπη, αλλά δε θέλει να παίξει με τη φωτιά.

Ξέρει πλέον ότι με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο θα πετύχει τον στόχο του χωρίς να τον νοιάζει τί θα γίνεται την ίδια ώρα στο Βικελίδης και χωρίς να καίγεται για βαθμό ή βαθμούς την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Απέναντί του όμως θα είναι

μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια τον δυσκολεύει πολύ. Νωπές είναι οι μνήμες από τις τέσσερις περσινές ήττες εντός-εκτός σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Όποιος θεωρεί το αποψινό ματς ως γιορτή επιστροφής στην Ευρώπη πλανάται πλάνην οικτρά.

Για να γίνει τέτοιο θα πρέπει οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και να μπουν στο γήπεδο ακριβώς με την ίδια νοοτροπία με την οποία μπήκαν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, καθώς κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, ουσιαστικά θα ακυρώνει και το διπλό στον Πειραιά.

Τί έχει κάνει όμως φέτος ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ομάδα του Ηρακλή Μεταξά; Έχει κάνει μια νίκη στη Λεωφόρο και έχει μια ισοπαλία και μια ήττα στα Γιάννινα.

Στο ματς του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου στους Ζωσιμάδες, το γκολ του Γκαρντάφσκι είχε κρίνει την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βρει απάντηση αν και είχε πολύ χρόνο μπροστά του.

Στο ματς της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 χάρη σε γκολ του Μαουρίσιο και του Σάντσεθ στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο ήταν ένα ματς που ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν επικίνδυνος, είχε και δοκάρι και είχε σταθεί πολύ καλά στη Λεωφόρο προκαλώντας προβλήματα στους “πράσινους” κυρίως στις αντεπιθέσεις.

Στο ματς του πρώτου γύρου των playoff στα Γιάννινα, το 0-0 σημάδεψε τις προσπάθεις των δύο ομάδων, αλλά είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός και δικαιούνταν σίγουρα ένα γκολ.

Το τί θα γίνει στο ματς της Λεωφόρου θα το γνωρίζουμε σε μερικές ώρες. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να προετοιμάσει τους παίκτες του και πνευματικά για μια πολύ δυνατή “μάχη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα