Παναθηναϊκός: Συγκεντρωμένος στη βελτίωση και τον στόχο του

Σε αντίθεση με όσα διαδραμζτίζονται στη Superleague, ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη επί της Λαμίας, θα πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος και να συνεχίσει την καθημερινή δουλειά που θα επιφέρει βελτίωση στην ομάδα. Ήδη στο ματς με την ομάδα της Φθιώτιδας εμφανίστηκαν κάποια σημάδια βελτίωσης, αλλά και κάποιες αδυναμίες που χρίζουν δουλειάς και ιδιαίτερα στον ανασταλτικό τομέα.

Μια

νίκη δεν μπορεί να φέρει μομέντουμ άμεσα και ειδικά απέναντι σε αντίπαλο όιπως η Λαμία. Ωστόσο μια δεύτερη νίκη απέναντι σε ομάδα όπως ο Άρης μπορεί να επιφέρει το μομέντουμ που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βάλει πίσω την κακή περίοδο μετά το Μουντιάλ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ήδη εντοπίσει τους τομείς που χρειάζονται βελτίωση και δουλεύει πάνω σε αυτούς. Θα χρειαστεί όμως χρόνος. Και η νίκη με τη Λαμία του έδωσε λίγο.

Θα πρέπει επίσης να εστιάσει στα δυνατά σημεία που εμφανίστηκαν στο πρόσφατο νικηφόρο παιχνίδι. Για παράδειγμα η συνεργασίες από τη δεξιά πτέρυγα, αλλά και από την αριστερή. Μιλάμε για δύο πτέρυγες με τέσσερις νεους παίκτες σε σχέση με εκείνους που έπαιζαν μέχρι λίγο καιρό πριν. Έτσι αντί των Κώτσιρα-Παλάσιος και Χουάνκαρ-Βέρμπιτς ή Μπερνάρ, είδαμε τους Βαγιαννίδη-Μαντσίνι και Πούχατς-Κλέϊνχεϊσλερ. Στο δημιουργικό κομμάτι ήταν καλοί, αλλά στο ανασταλτικό χρειάζονται περισσότερη χημεία. Αυτό όμως βελτιώνεται πιο εύκολα από το δημιουργικό.

Επίσης θα πρέπει η μεσαία γραμμή στην παρούσα φάση να “χτίζεται” γύρω από τον Τσέριν ώσπου να επανέλθει ο Πέρεθ στα γνωστά στάνταρ απόδοσης. Η επιστροφή του Μάγκνουσον και η βελτίωση του Μπρινιόλι θα αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες για την ασφάλεια που χρειάζεται η ομάδα στα μετόπισθεν και μέσα από αυτή την ασφάλεια θα επανέλθει και η υπομονή που χρειάζεται στην επίθεση. Σίγουρα όμως θα πρέπει ο Σπόραρ κι ο Ιωαννίδης να βρουν και πάλι την αποτελεσματικότητά τους. Σημαντικό το γκολ που πέτυχε ο Σλοβένος για την ψυχολογία του, θα είναι σημαντικό να σκοράρει κι ο Έλληνας διεθνής. Στον πρώτο γύρο οι ευκαιρίες του με Αστέρα και Λαμία θα είχαν γίνει γκολ. Στο χέρι του είναι.

Πιο σημαντικό όμως είναι να επανέλθει το θετικό κλίμα στην ομάδα και η ενότητα στο ποδοσφαιρικό τμήμα που έρχεται κυρίως μέσα από τα αποτελέσματα. Αυτά είναι αλληλένδετα. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ξεπεράσει τον φόβο της και το άγχος του φαβοριτισμού που νωρίς στο πρωτάθλημα της κόλλησε ως ταμπέλα η οποία βάρυνε τα πόδια των άπειρων παικτών της.

Τέλος θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρα πια οι στόχοι εδώ που έχει φτάσει το πράγμα. Ναι, ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος πάντα να παλεύει για το πρωτάθλημα. Ωστόσο, λόγω του ότι δεν έχει την εμπειρία του πρωταθλητισμού, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του σε πιο μεσοπρόθεσμους. Και αυτοί οι στόχοι θα πρέπει να είναι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Γράψαμε σε αυτή εδώ τη γωνιά για τους 16 τελικούς από το ματς με τη Λαμία κι έπειτα. Πλέον οι τελικοί είναι 15. Πρώτος αυτός απέναντι στον Άρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός, Συγκεντρωμένος,panathinaikos, sygkentromenos