Παναθηναϊκός: Σεβάστηκε τον Οκόμπο περισσότερο από όσο έπρεπε

Η προπονητική κι οι τακτικές υπάρχουν περιπτώσεις που σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Αυτά που έκανε στο ματς του Παναθηναϊκού με την Βιλερμπαν ο Έλι Οκόμπο δεν έχουν λύση. Κολλάς πάνω του περνάει από το κέντρο τελειώνει και με τα δύο χέρια. Του δίνεις ένα μέτρο δεν χάνει σουτ πίσω από την γραμμή και λες πλέον τι να κάνω;

Στο σύγχρονο μπάσκετ το αυστηρό over play,

το deny αν προτιμάτε δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί 100%, αφού πλέον η αθλητικότητα κι η έκρηξη είναι σε άλλο επίπεδο, ο παίκτης που θέλει ο προπονητής του να πάρει τη μπάλα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα την πάρει. Και μετά ξεκινάει το ένας εναντίον ενός.

Μερικοί παίκτες σε συγκεκριμένα βράδια απλά δεν μαρκάρονται και τότε πρέπει να μπεις σε άλλα μονοπάτια. Βάζεις τον πιο σκληρό απλά να του κάνει φάουλ. Αν γίνεται και σκληρά φάουλ (όχι αντιαθλητικά πάνω από όλα το μπάσκετ), αλλά σκληρά. Να του περάσει μήνυμα: “Εδώ μέσα μεγάλε όταν μπαίνεις έχει λίγο ξύλο, αντέχεις”;

Ο Πρίφτης κι οι συνεργάτες του φώναζαν πως πρέπει να γίνει έτσι, ο μόνος που το άκουσε και του έκανε μόνο δύο φάουλ σε όλο το παιχνίδι ήταν ο Οκάρο Ουάιτ, που κλήθηκε σε λίγες περιπτώσεις να τον μαρκάρει. Όλοι οι υπόλοιποι που έπεσαν πάνω του, τον σεβάστηκαν περισσότερο από όσο έπρεπε.

Η Βιλερμπάν ήταν πολύ καλή στο ΟΑΚΑ και μας έστειλε κι ένα αισιόδοξο μήνυμα πως ο Κώστας Αντεντοκούνμπο το καλοκαίρι θα είναι ακόμα πιο έτοιμος από ότι το περασμένο καλοκαίρι. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Οκόμπο, με τον οποίο οι μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκας μελλοντικά έχουν πολλά πράγματα να… συζητήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα