Παναθηναϊκός-Ρεάλ 93-97: Κατάθεση «πράσινης» ψυχής, ήττα στη 2η παράταση

Παναθηναϊκός-Ρεάλ 93-97: Κατάθεση «πράσινης» ψυχής, ήττα στη 2η παράτασηgdouskasΤρί, 12/15/2020 - 23:24

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε και την…ψυχή του στο παρκέ του ΟΑΚΑ, επέστρεψε από το -14, ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτη επιβλήθηκε με 97-93 ύστερα από δύο παρατάσεις, με πρωταγωνιστή τον Αμπάλδε, που μίλησε σε κομβικές στιγμές. 

Το «ανοικτό» γήπεδο έφερε πόντους
Oι Μαδριλένοι που προέρχονταν από δύο διαδοχικές

εντός έδρας νίκες, μπήκαν στο παρκέ με ένα μικρό σερί 4-0, όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 11-6 με goal-foul του Παπαπέτρου, βρίσκοντας πόντους στο transition. Δύο τρίποντα του Ράντολφ, έφεραν τους Ισπανούς κοντά στο σκορ, με την ελληνική ομάδα να κλείνει την πρώτη περίοδο στο 15-14, έχοντας 7/12 δίποντα αλλά και 0/5 τρίποντα.

Μπέντιλ εναντίον Ρεάλ
Η πληθώρα λύσεων που έχει στα χέρια του ο Πάμπλο Λάσο, βοήθησαν τους Μαδριλένους να βρουν πόντους από το rotation με τους Κοζέρ, Τόμπκινς και τον Ταβάρες να έχει μεγαλύτερο ρόλο στο παιχνίδι, ενώ από τον Παναθηναϊκό ο Μπέντιλ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο δεύτερο δεκάλεπτο, έχοντας τους 9 από τους 14 πόντους της ομάδας του. Αμφότερες οι ομάδες ήταν άστοχες από την περίμετρο (1/11 οι γηπεδούχοι, 3/16 οι φιλοξενούμενοι) με τους Ισπανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 4 πόντων, 29-33. 

Άλυτοι γρίφοι Ταβάρες και Ράντολφ
Η εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καθοριστική με τους Ταβάρες και Ράντολφ να βρίσκουν εύκολα καλάθια και να κυριαρχούν στις δύο ρακέτες, η Ρεάλ έφτασε τη διαφορά στους 14 πόντους, με τον Κάρολ να προστίθεται στο επιθετικό κάδρο, αλλά δύο καλές άμυνες προς το τέλος του δεκαλέπτου, έφεραν τον Παναθηναϊκό στο -8, 48-56.

Ηγέτης ο Νέντοβιτς
Με τον Νέντοβιτς να παίρνει την ελληνική ομάδα από το χέρι και τους παίκτες του Βόβορα να βγάζουν μεγαλύτερη ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 68-66 με τον Νέντοβιτς, 2:47 για το τέλος. Ο Γιουλ με φόλοου 14 δεύτερα για τη λήξη έκανε το 68-68, με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στην παράταση, αφού στην τελευταία κατοχή ο Νέντοβιτς δεν κατάφερε να εκτελέσει, ζητώντας φάουλ από τον Τέιλορ. 

«Ζημιάρης» στις παρατάσεις ο Αμπάλδε
Στην πρώτη παράταση ο Αμπάλδε έδωσε σημαντικές βοήθειες στο σκοράρισμα, δίνοντας προβάδισμα 77-79, με 21 δεύτερα στο ρολόι, ο Μποχωρίδης ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή για να ισοφαρίσει σε 79-79, πήρε και το επιθετικό φάουλ από τον Γιουλ, αλλά με 3 δεύτερα στο ρολόι ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε το νικητήριο τρίποντο με τον Παπαπέτρου. Στη δεύτερη παράταση και πάλι ο Αμπάλδε, που έκλεισε τα 25 του χρόνια σήμερα, πήρε την μπάλα στα χέρια του όταν εκείνη «έκαιγε» δικαιώνοντας τον Λάσο, για να οδηγήσει τους Μαδριλένους στην 11η διαδοχική νίκη τους επί του Παναθηναϊκού, ο οποίος πάντως έχει παράπονα από τη διαιτησία. 

Ξεχώρισαν
Ο Ταβάρες έκανε double-double με 20 πόντους, 14 ριμπάουντ, 36 στην αξιολόγηση, ο Αμπάλδε μίλησε όταν έπρεπε για την ομάδα του με 19 πόντους και 6 ασίστ,  ο Ράντολφ είχε 18, 12 ο Τόμπκινς, 11 ο Κάρολ. 

Από την ελληνική ομάδα ο Νέντοβιτς έφτασε τους 27 πόντους με σπουδαία εμφάνιση στην τελευταία περίοδο και τις δύο παρατάσεις, ο Παπαπέτρου είχε 18, 14 ο Παπαγιάννης, 13 ο Μπέντιλ. 

Τι ακολουθεί
Την προσεχή Πέμπτη ο Παναθηναϊκός (4-9) φιλοξενεί την Άλμπα Βερολίνου, ενώ οι Μαδριλένοι 9-5)παραμένουν επί ελληνικού εδάφους, αφού την Παρασκευή κοντράρονται με τον Ολυμπιακό στο Σ.Ε.Φ. 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός - Μπάσκετ Real Madrid - Μπάσκετ Off Off gdouskas Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ #euroleague #paobc #realmadridbc Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ΔΙΕΘΝΕΙΣ Στο θρίλερ της σεζόν μέχρι στιγμής, η ελληνική ομάδα ηττήθηκε από τους Μαδριλένους στη δεύτερη παράταση, με τους "πράσινους" να επιστρέφουν από διαφορά 14 πόντων και να έχουν παράπονα από τη διαιτησία σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Article publish on Τρί, 12/15/2020 - 23:24 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα