Παναθηναϊκός: Πλήγμα η απουσία Μάγκνουσον

Ο Ισλανδός ήταν πραγματικά πολύ άτυχος, καθώς τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση του ντέρμπι. Αρχικά κανείς δεν κατάλαβε, ούτε στην κερκίδα, αλλά ούτε και στον πάγκο, το μέγεθος της ζημιάς του ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος βέβαια έδειχνε απαρηγόρητος την ώρα που έβγαινε από το γήπεδο υποβασταζόμενος, ίσως από διαίσθηση ότι δεν ήταν απλά ένας μικροτραυματισμός.

Πλέον θα λείψει από την ομάδα για τουλάχιστον έξι μήνες, σε μια στιγμή που είχε βρει τη φόρμα του και αποτελούσε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος στην ενδεκάδα των πράσινων. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται τώρα να βρει τον αντικαταστάτη

του μέσα από την ομάδα, αν και δεν είναι ότι πιο εύκολο, να βρεθεί στόπερ με τα στοιχεία του χαρισματικού Ιρλανδού.

Ο τελευταίος είχε την ικανότητα να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω με τις άψογες μεταβιβάσεις του, στοιχείο που δεν έχει κανείς από τους υπάρχοντες στόπερ στον Παναθηναϊκό. Οι μπαλιές 25-30 μέτρων, η ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, αλλά και οι απευθείας εκτελέσεις φάουλ, σίγουρα θα λείψουν από την ομάδα, σε μια κρίσιμη περίοδο με συνεχείς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο μοναδικός που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια σε αυτό τον δύσκολο ρόλο τον Ισλανδό είναι ο Βραζιλιάνος Γουίλιαν Αράο, ο οποίος γνωρίζει καλά την θέση του στόπερ και ξέρει πολλά “καντάρια μπάλα”. Ο τελευταίος και στη Βραζιλία έπαιξε στη συγκεκριμένη θέση με την ίδια άνεση που αγωνιζόταν και σαν αμυντικός χαφ και αυτό είναι το παρήγορο για τους πράσινους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα