Παναθηναϊκός: Περί στόπερ

Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται η υπόθεση “μεταγραφή στόπερ” στον Παναθηναϊκό. Στα ρεπορτάζ αλλά και στις τάξεις των φίλων της ομάδας εκφράζεται μια ανησυχία για το γεγονός ότι δεν έχει αποκτηθεί ακόμα κεντρικός αμυντικός κι ενώ έχουν ήδη φύγει οι Σάρλια και Πούγγουρας, οι οποίοι έδιναν αξιόπιστες λύσεις.

Η ανησυχία αυτή έχει έντονη βάση, καθώς κανείς δεν εγγυάται οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον θα είναι στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση στα ματς με την Ντνίπρο σε περίπου τρεις εβδομάδες και όπως και να΄ χει ο κίνδυνος των τραυματισμών ή των κόκκινων καρτών ελλοχεύει. Συνεπώς η ανάγκη

απόκτησης ενός (ακόμα και δύο) κεντρικών αμυντικών όντως κρίνεται επιτακτική.

Από την άλλη οι άνθρωποι που δουλεύουν τις περιπτώσεις των στόπερ, το κάνουν με προσοχή και λεπτομέρεια, ώστε όποιος έρθει να είναι 100% σίγουρο ότι θα μπορεί να προσφέρει περισσότερα από εκείνους που έφυγαν και άρα να διεκδικήσει άμεσα θέση βασικού.

Και μιας και μιλάμε για βασικούς, καλώς εχόντων των πραγμάτων, πλέον είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στα ματς με την Ντνίπρο με βασικούς τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ο Σιδεράς και ο Φικάι. Ο πρώτος κάνει την δεύτερή του προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό και δείχνει έτοιμος να αρπάξει την όποια ευκαιρία του δοθεί.

Ο δεύτερος είναι από τους παίκτες που εντυπωσιάζει στην φετινή προετοιμασία. Εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του, πολύ καλός στις μονομαχίες και με καλή επαφή με τη μπάλα έχει κερδίσει και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και οι δύο λοιπόν, δείχνουν έτοιμοι να βοηθήσουν. Το θέμα είναι ότι στα δύο πρώτα πολύ απαιτητικά παιχνίδια που έρχονται, ίσως δεν είναι αρκετός ο νεανικός του ενθουσιασμός και η ποιότητα που έχουν.

Σε αυτά τα ματς χρειάζεται εμπειρία και προσωπικότητα. Άρα σε αυτά τα ματς χρειάζεται ένας τουλάχιστον ακόμα στόπερ από το πάνω ράφι. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η περίπτωση του Εκόνγκ (που πήγε στον ΠΑΟΚ) δεν προχώρησε, ενώ φαίνεται πως κολλάει και η περίπτωση του Κλάρερ. Δεν αποκλείεται όμως η περίπτωση που “δουλεύεται” τις τελευταίες μέρες να αφορά παίκτη το όνομα του οποίου δεν έχει γραφτεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα