Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0: Mε Μακέντα… ανθίζει το τριφύλλι (pics, vids)

Ο Παναθηναϊκός συνάντησε πολλές δυσκολίες κόντρα στον Παναιτωλικό, όμως δύο λάθη του Χουχούμη έδωσαν τη λύση στους “πράσινους” που κέρδισαν 2-0 για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους.

Για πρώτη φορά φέτος δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους “πράσινους“, οι οποίοι πέρασαν τον ΠΑΣ Γιάννινα με 17 βαθμούς, έμεινε στους 8 η ομάδα του Αγρινίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, οι ποδοσφαιριστές

των δύο ομάδων, με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας μία οριζόντια κόκκινη γραμμή κάτω από τα μάτια τους.

Η κόκκινη γραμμή που είχαν στα πρόσωπά τους οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο “Απόστολος Νικολαϊδης”. ΠΗΓΗ: In Time SportsΈτσι ξεκίνησαν οι δύο προπονητές

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3 και βασικούς Μακέντα και Μαουρίτσιο μετά την εξαιρετική παρουσία που είχαν στη Λαμία. Στην εστία βρέθηκε ο Μπρινιόλι και στην άμυνα οι Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ και Χουάνκαρ, στο “6” ο Αλεξανδρόπουλος, μπροστά του οι Μαουρίτσιο, Βιγιαφάνιες και οι Βιτάλ, Αϊτόρ πλαισίωναν τον Μακέντα.

Από την άλλη, ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε τον αγώνα με 4-2-3-1 και τον Μελίσσα στο τέρμα, δεξιά τον Αποστολάκη, αριστερά τον Χουχούμη και στόπερ τους Αντούνες και Κορνέλιους. Φλόρες και Τσιγγάρας ήταν τα αμυντικά χαφ, στον άξονα ο Ντουάρτε, στις πλευρές οι Μπαρμπόσα, Μόρσεϊ και στην κορυφή ο Καρέλης.

Αναστασίου και Γιοβάνοβιτς στους πάγκους των δύο ομάδων. ΠΗΓΗ: In Time Sports“Φτωχό” ημίχρονο με πρωταγωνιστές τους τερματοφύλακες

O Παναθηναϊκός ήταν ορμητικός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά δυστυχώς για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν είχε τρόπο να απειλήσει τον Παναιτωλικό, τον οποίο είχε κλείσει στην εστία του.

Μάλιστα, η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού ήταν στο 15′ για τους φιλοξενούμενους με τον Αποστολάκη να ευνοείται από τις κόντρες και να στρώνει στον Καρέλη, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Μπρινιόλι.

Η εντυπωσιακή επέμβαση του Μελίσσα στην κεφαλιά του Μακέντα. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η πρώτη τελική των “πράσινων” ήρθε στο 22′ με τη σέντρα του Κώτσιρα και την κεφαλιά του Μακέντα να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Μελίσσα, ενώ στο 24′ απείλησε ξανά ο Παναιτωλικός με την κεφαλιά του Καρέλη να περνάει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μία ακόμα σημαντική ευκαιρία στο 28′, με τον Αϊτόρ να φεύγει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, όμως το σουτ που έκανε κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Μία ακόμα καλή στιγμή για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς στο 29′ με τον Κώτσιρα να σουτάρει και τον Μελίσσα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μοιραίος ο Χουχούμης, πρωταγωνιστής ο Μακέντα

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να ζητάει πέναλτι στο 49′ σε μαρκάρισμα του Χουχούμη στον Αϊτόρ, όμως ο Γκάμαρης δεν είδε παράβαση. Την είδε όμως το VAR και κάλεσε τον διαιτητή της συνάντησης να ελέγξει και ο ίδιος τη φάση για να αλλάξει την απόφασή του και δώσει πέναλτι για τους “πράσινους“.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μακέντα, ο οποίος σούταρε δυνατά, με τον Μελίσσα να βρίσκει τη μπάλα, αλλά αυτή να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Μακέντα. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μετά το γκολ οι “πράσινοι” έκαναν πολλά λάθη, όμως την ίδια στιγμή αδυνατούσαν να τα εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Παναιτωλικού. Κάθε λάθος των φιλοξενούμενων όμως το εκμεταλλεύονταν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς.

Στο 66′, ο Χουχούμης γλίστρησε πέντε μέτρα έξω από την περιοχή του Μελίσσα, ο Μαουρίτσιο έκλεψε, πάσαρε στον Μακέντα με τον Ιταλό να γράφει εύκολα το 2-0.

Δέκα λεπτά μετά ο Μακέντα βρήκε τον Παλάσιος, όμως ο Αποστολάκης μπλόκαρε το σουτ του Αργεντινού αποτρέποντας το 3-0, ενώ στο 79′ πέρασε άουτ το σουτ του Μπουζούκη.

Ο αγώνας τελείωσε με μια κεφαλιά του Σάρλια στο 91′ και τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Μελίσσα.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Αλεξανδρόπουλο, Μαουρίτσιο (75′ Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (75′ Χατζηγιοβάνης), Βιτάλ (67′ Παλάσιος), Μακέντα (81′ Χατζηθεοδωρίδης).
Παναιτωλικός: Μελίσσας, Αποστολάκης, Χουχούμης (77′ Μπελεβώνης), Αντούνες, Κορνέλιους, Τσιγγάρας, Φλόρες, Μπαρμπόσα, Ντουάρτε (77′ Λούι), Μόρσεϊ (61′ Μεντόσα), Καρέλης (58′ Βέργος).

Keywords
Τυχαία Θέματα