Παναθηναϊκος: Οι έξι λόγοι να ζητά στόπερ ο Γιοβάνοβιτς

Βρισκόμαστε περίπου ενάμιση μήνα πριν από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, αλλά η πορεία του Παναθηναϊκού στο Πρωτάθλημα οδηγεί τους ανθρώπους της ομάδας στην επίσπευση της ενίσχυσης ενόψει της συνέχειας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στην απόκτηση του Σεχ Νιάς, με τον άσο της Λιλ να είναι θετικός

στο να φορέσει ξανά το τριφύλλι στο στήθος. Η ενίσχυση στα χαφ κρίνεται επιτακτική από τη στιγμή που Πέρεθ και Αλεξανδρόπουλος έχουν ήδη τραβήξει πολύ κουπί.

Συν τοις άλλοις ο Λούντκβιστ δεν έχει ακόμα μπει στο κλίμα της ομάδας, ενώ ο Μαουρίσιο φαίνεται πως πλέον αποτελεί εναλλακτική λύση, καθώς δύσκολα μπορεί να βγάλει συνεχόμενα ενενηντάλεπτα. Με τον Αγιούμπ παρών-απών και τους νεαρούς να ψάχνουν την ευκαιρία τους μέσα από τον Παναθηναϊκό Β’, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η μεταγραφή στα χαφ.

Ωστόσο, οι οληροφορίες θέλουν τον έμπειρο τεχνικό να έχει ζητήσει ενίσχυση και στο κέντρο της άμυνας. Και είναι λογικό. Όταν ανέλαβε υπολόγιζε πως θα έχει ως πρώτες επιλογές τους Σχένκεφελτ και Βέλεθ, ως δεύτερες επιλογές τους Σάρλια και Πούγγουρα και τους νεαρούς Σιδερά και Ρόμπι να συμπληρώνουν όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Τα δεδομένα όμως δεν είναι ακριβώς αυτά. Και οι λόγοι είναι οι εξής:

Η απουσία του Σχένκεφελντ έχει κοστίσει πολύ αυτές τις εννιά πρώτες αγωνιστικές.Ο Παναθηναϊκός έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία μόλις τρεις φορές σε εννιά ματς.Ο Βέλεθ βγάζει αρκετούς τραυματισμούς που δεν του επιτρέπουν να βρει ρυθμό για την ώρα.Ο Πούγγουρας έχασε μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας και δεν παρουσιάζει το περσινό του πρόσωπο.Ο Σιδεράς έκανε πολύ καλή προετοιμασία, αλλά τραυματίστηκε και έχασε το momentum.Ο Σάρλια με την πάροδο του χρόνου παρουσιάζεται βελτιωμένος αλλά θα ήταν πιο χρήσιμος ως τρίτος στόπερ, εφόσον ήταν διαθέσιμοι εξ αρχής οι Σχένκεφελντ και Βέλεθ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Γιοβάνοβιτς έκρινε απαραίτητη την ενίσχυση στις θέσεις των στόπερ και μάλιστα με ποδοσφαιριστή έτοιμο, ποιοτικό και με μεγάλη προσωπικότητα ώστε να μπει άμεσα στην ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα