Παναθηναϊκός: Όχι στο σπίτι μας

Χωρίς Νέντοβιτς, με Παπαπέτρου και Γουάιτ ανέτοιμους ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι σε μία ομάδα όπως η Άλμπα που αν πέσεις στην παγίδα της μπορεί να σε καταστρέψει, άλλωστε οι πράσινοι το έχουν πάθει αρκετές φορές.

Έχασε σχεδόν ένα ημίχρονο προσπαθώντας να νικήσει τους Γερμανούς με την επίθεση, μέχρι να έρθει από τον πάγκο ο Κασελάκης, που έδωσε ξεχωριστή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση δίνοντας το σύνθημα, ακόμα και στις δηλώσεις του στους Playmakers αμέσως

μετά το τέλος του ματς:”Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ξεκινάει και να τελειώνει στην άμυνα”.

Οι πρωταθλητές κράτησαν την Άλμπα σε μόλις 24 πόντους για πάνω από ένα ημίχρονο, δείχνοντας το δρόμο και για τα επόμενα παιχνίδια. Αρχή από το Μιλάνο την Τρίτη και στη συνέχεια την Πέμπτη υποδεχόμενος την Μπαρτσελόνα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο Νέντοβιτς θα είναι παρών δίνοντας έξτρα ευχέρεια στην επίθεση. Με τον Μέικον να αρχίζει να σκέφτεται την πάσα πριν το σουτ ο Παναθηναϊκός έχει βρει ένα σούπερ δίδυμο στην επίθεση, το οποίο “φτιάχνει” και τον Παπαγιάννη.

Το ζητούμενο είναι αν ο Παναθηναϊκός θα βρει διάρκεια και βέβαια αν προλαβαίνει τους 8. Ο Κασελάκης ήταν ξεκάθαρος, εννοείται πως προλαβαίνει αρκεί να κρατήσει το δεύτερο ημίχρονο κόντρα σε Ζενίτ και Άλμπα. Κάθε εβδομάδα είναι ξεχωριστή, διαφορετική και πρέπει να βρίσκει βελτιωμένη την ομάδα του Πρίφτη για να υπάρχουν ελπίδες. Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα, άλλωστε και η πρωταθλήτρια Εφές είναι στο 6-8 μετά από 14 αγωνιστικές.

Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όσο νικάει στο ΣΕΦ μπορεί να κάνει γκέλες όπως αυτή στο Βελιγράδι κόντρα στον Αστέρα. Αυτό που δε γίνεται να κάνει είναι να αντιμετωπίζει αυτά τα δύσκολα ματς έστω και με κατώτερες ομάδες όπως η σερβική, σαν να τα έχει πάρει πριν ξεκινήσουν. Δε γίνεται να τα αντιμετωπίζει με ύφος “μπλαζέ” γιατί η Ευρωλίγκα είναι σκληρή και συνήθως σε προσγειώνει απότομα.

Έχει 2 σερί παιχνίδια εντός για να κάνει το εντυπωσιακό 9-0, αλλά και τα 2 είναι παγίδες. Με νίκες κόντρα σε Μπάγερν και Βιλερμπάν όχι απλώς είναι καβάλα στο άλογο, αλλά καλπάζει κιόλας προς τον τερματισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα