Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς τους προετοιμάζει όλους ως βασικούς! Τα διλήμματα!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν κοιτά συμβόλαια, ηλικίες, εθνικότητες, βιογραφικά και καριέρες. Στη φετινή προετοιμασία με συγκεκριμένο τακτικό πλάνο, “μοντάρει” τον Παναθηναϊκό με φόντο τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς που δεν είναι άλλος από την πρόκριση επί της Ντνίπρο στο Champions League.

Για τον λόγο αυτό, ο Σέρβος προπονητής, ναι μεν έχει κάνει τις εισηγήσεις του για την απόκτηση

παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις, ωστόσο δεν μπορεί να μεμψιμοιρεί και δουλεύει με το “υλικό” που έχει στα χέρια του. Κατά το ρητό “η ιστορία γράφεται με τους παρόντες” είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί για την επίτευξη του πρώτου στόχου της χρονιάς με το υπάρχον ρόστερ, καθώς ακόμα και τώρα αν αποκτηθεί παίκτης μόνο ως back up θα μπορεί να λογιστεί.

Για τον λόγο αυτό, ο Γιοβάνοβιτς διαχειρίζεται τους παίκτες του με έναν τέτοιο τρόπο που μοιράζει τους θεωρητικά βασικούς με εκείνους που θεωρητικά διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα ώστε να “βρίσκονται” όλοι μεταξύ τους στο γήπεδο και όλοι να θεωρούνται βασικοί.

Έτσι, άπαντες έχουν την δυνατότητα με μια πολύ καλή προετοιμασία να διεκδικήσουν θέση στο αρχικό σχήμα και να “κουμπώσουν” σε αυτό με όσους έχουν ήδη το προβάδισμα.

Εκείνοι που πάντως φαίνεται να έχουν ήδη θέση βασικού τουλάχιστον για τα πρώτα ματς είναι οι Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Πέρεθ. Από εκεί και πέρα, Κώτσιρας και Βαγιαννίδης θα διεκδικήσουν το δεξί άκρο, Χουάνκαρ και Μλαντένοβιτς το αριστερό. Λογικά ο Τσέριν θα είναι στο “8”, εκτός αν προτιμηθεί παίκτης με πιο ανασταλτικές ικανότητες όπως ο Τσόκαϊ ή ο Ζέκα.

Στο “10” υπάρχει η πολυτέλεια να διεκδικούν θέση ο Μπερνάρ με τον Τζούρισιτς ή να παίξουν μαζί σε κάποιο χρονικό σημείο του αγώνα εφόσον χρειαστεί. Στα εξτρέμ Αίτόρ, Μαντσίνι και Παλάσιος θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις, ενώ στην κορυφή ο Ιωαννίδης με τον Σπόραρ είναι στο 50-50.

Φυσικά υπάρχουν άλλες 19 μέρες και πολλά μπορούν να αλλάξουν ως τότε, συνεπώς αυτή ήταν μια πρώτη εκτίμηση βάσει των όσων έχει δείξει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα τέσσερα φιλικά μέχρι στιγμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα