Παναθηναϊκός: Με “όπλο” την καλύτερη άμυνα της ιστορίας του!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και εν πολλοίς αυτό το πέτυχε χάρη στην εξαιρετική του άμυνα και την γενικότερη ανασταλτική λειτουργία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι “πράσινοι” δέχθηκαν μόλις 12 γκολ, που είναι τα λιγότερα που έχουν δεχθεί ποτέ στην ιστορία τους σε πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών αλλά και γενικότερα.

Ασφαλώς εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις

του Παναθηναϊκού και την περίοδο 1983-84 όταν είχε δεχθεί 14 γκολ αλλά σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, ενώ τη σεζόν 1969-70 είχε δεχθεί 15 γκολ αλλά σε 34 αγωνιστικές.

Τελευταίο γκολ που δέχθηκαν φέτος ήταν στις 12 Φεβρουαρίου στο Κλεάνθης Βικελίδης στη νίκη με 2-1 επί του Άρη. Έκτοτε σε τέσσερα ματς κράτησαν ανέπαφη την εστία τους. Πριν από αυτό το γκολ ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί μόλις ένα γκολ σε άλλα οκτώ παιχνίδια, ενώ μελανό σημείο αποτελούν τα τρία γκολ που δέχθηκε στη Λεωφόρο από τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς διδακτικό για τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Είναι προφανές πως ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί στα play off με όπλο αυτή την καλή ανασταλτική λειτουργία και με οδηγό στις 16 ανέπαφες εστίες που είχαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα