Παναθηναϊκος: Κάτω η μπάλα

Στην έλλειψη φαντασίας, ο Παναθηναϊκός απαντά με υπομονή. Στην έλλειψη λύσεων, ο Γιοβάνοβιτς απαντά με Ιωαννίδη. Ο διεθνής επιθετικός για τρίτο συνεχόμενο ματς ήρθε από τον πάγκο, με τρομερή διάθεση και στοχοπροσήλωση, και χάρισε τη νίκη στο “τριφύλλι”. Υπόδειγμα.

Ο αήττητος πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με την καλύτερη επίθεση (24) και την καλύτερη άμυνα (4). Όλο αυτό δεν είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό.

Είναι και πνευματικό. Ψυχολογικό. Ο προπονητής έχει δημιουργήσει μια ομάδα με δυνατό πνεύμα, με σωστή νοοτροπία και με απόλυτο έλεγχο συναισθημάτων ό,τι κι αν (ανάποδο) συμβαίνει σε ένα παιχνίδι.

Αυτή η ψυχική δύναμη οδηγεί στην εσωτερική ισορροπία και στην απαραίτητη ηρεμία που απαιτείται είτε το ρολόι λέει 1′ είτε 97′. Το ίδιο αντιμετωπίζουν οι “πράσινοι” το παιχνίδι είτε στην πολύ αρχή του είτε στο πολύ τέλος του.Ορθολογικά. Καθόλου τυχαίες λοιπόν δεν είναι οι νίκες που έχουν έρθει μετά το 75ο λεπτό. Δεν είναι τύχη, είναι πίστη.

Ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί γκολ μόνο από τους τέσσερις που βρίσκονται ακριβώς από κάτω του (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Βόλο) και κανένα από κανέναν άλλο. Μπροστά είναι αποτελεσματικός με 1 γκολ ανά 6 τελικές προσπάθειες. Στα παιχνίδια του, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχει τη μπάλα στα πόδια περισσότερο από τον αντίπαλο προσπαθώντας να δημιουργήσει παράγοντας ποδόσφαιρο. Άλλες φορές λιγότερο, άλλες περισσότερο, αλλά το ποδόσφαιρο στο τέλος κερδίζει.

Έχει πάρει 37 από τους 39 βαθμούς που διεκδίκησε. Υπάρχουν άλλοι 69 να διεκδικήσουν όλοι. Συνεπώς καθολου δεν αγγίζει τον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του το +8, +12, +12. Κάθε άλλο. Γνωρίζοντας το πόσο μεγάλος είναι ο μαραθώνιος, αντιλαμβάνονται ότι τίποτα δεν κρίνεται από τον Νοέμβριο σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και συνεχίζουν σεμνά και ταπεινά.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα της ομάδας. Να μην επηρεαστεί από τον υπέρμετρο ενθουσιασμό που η ίδια έχει δημιουργήσει στους φιλάθλους της. Να διατηρήσει την προσήλωσή της σε κάθε παιχνίδι και να μένει ανεπηρέαστη από όσα συμβαίνουν ή λέγονται έξω από το γκρουπ. Προτεραιότητα τώρα είναι η ξεκούραση αλλά και ο Γιοβάνοβιτς να βρει τους παίκτες εκείνους που θα έρθουν για να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια. Πάντα με τη μπάλα κάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα