«Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένες θέσεις για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα» (video)

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και μίλησε για το κάλεσμα στους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και της ΚΑΕ Ολυμπιακός μέσω του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη (04/06, 15:00) στο γραφείο του.

Συγκεκριμένα τόνισε πως οι δύο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένες θέσεις, ώστε να συνεχιστούν οι τελικοί.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Εμείς περιμένουμε την Τετάρτη, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να συμφωνήσουν πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις και επισήμως να καταστεί σαφές ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο, το οποίο αποδέχονται και οι δύο ομάδες για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Μετά από θλιβερές καταστάσεις, που οδήγησαν σε ανθρώπινα θύματα, η Κυβέρνηση έφερε ένα πολύ αυστηρό, αλλά και πολύ σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο έχει κατορθώσει στα ποδοσφαιρικά και μπασκετικά γήπεδα να περιορίσει τα ακραία περιστατικά βίας, γιατί υπάρχει έλεγχος, υπάρχει ταυτοποίηση, υπάρχουν υποχρεώσεις των ομάδων, υπάρχουν αυτοματοποιημένες κυρώσεις και πλέον η Ελλάδα στον συγκεκριμένο τομέα αντιμετωπίζεται ως παράδειγμα επιτυχίας.

Εδώ στο μπάσκετ δεν μπορεί να γίνει ανεκτό το φαινόμενο αυτό, γιατί έχουμε υποχρέωση στους Έλληνες φιλάθλους να προστατεύσουμε το άθλημα το ίδιο και τον χαρακτήρα του αθλητισμού».

Keywords