Παναθηναϊκός: Η ζώνη έχει τη δική της ιστορία

Μετά τη νίκη του κόντρα στον Ολυμπιακό, επικράτησε και της Ζενίτ δείχνοντας να έχει βρει το φίλτρο εκείνο που τον βοηθάει να ξυπνήσει από το λήθαργο.

Η άμυνα ζώνης που έκανε την εμφάνισή της στο Μόναχο και έφερε σε πλεονεκτική θέση τον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα αν στο τέλος δεν τα κατάφερε, του έδειξε το δρόμο στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μερικές μέρες αργότερα απέναντι στον παλιό του προπονητή Τσάβι Πασκουάλ.

Στο σύγχρονο μπάσκετ η άμυνα χώρου δεν είναι όπως στην δεκαετία του 80 και του

90. Οι στατικές άμυνες έχουν αποβιώσει και οι μοναδικές μορφές ζώνης που μπορούν να λειτουργήσουν έχουν πάρα πολλά ματςαρίσματα.

Ο Παναθηναϊκός με αυτή τη ζώνη κατάφερε να καλύψει την αμυντική αδυναμία του Νέντοβιτς, Αλλά και των κοντών περιφερειακών του που στο man to man υστερούν. Ταυτόχρονα θωράκισε την ρακέτα με ψηλά κορμιά έλεγξε τα ριμπάουντ ενώ οι υπόλοιποι μεγαλόσωμοι της πεντάδας κάλυπταν το χώρο δημιουργώντας προβλήματα στην αντίπαλη επίθεση. Προσθέστε επίσης σε όλα αυτά την οικονομία δυνάμεων που παρέχει η ζώνη προκειμένου να υπάρχει ενέργεια περισσότερη στην επίθεση.

Όπως λέει και ο ίδιος ο Δημήτρης Πρίφτης η ζώνη ποτέ δεν είναι μια μόνιμη λύση, κάποια στιγμή οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού θα βρουν τον τρόπο να την αντιμετωπίσουν και τότε οι πράσινοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

Κόντρα στην ΤΣΚΚΑ ο Παναθηναϊκός με τη ζώνη του πρέπει να φροντίσει για δύο θέματα: Το πρώτο είναι το καλό περιφερειακό σουτ των Ρώσων. Και το δεύτερο ο μεγάλος ζήλος που δείχνουν στην διεκδίκηση των επιθετικών ριμπάουντ. Επίσης δεν πρέπει να παραβλεφθεί πως ένα από τα μεγάλα κορμιά που δένουν αυτή τη ζώνη του Παναθηναϊκού δεν ταξίδεψε λόγω ίωσης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη αυτή την αποστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα