Παναθηναϊκός: Η νίκη είναι μονόδρομος

Αρχικά για να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού η ήττα στο Κλεάνθης Βικελίδης από τον Άρη μείωσε την απόσταση από τους διώκτες του στον ένα πόντο. Κατά δεύτερο λόγο, για να δώσει χαρά στον κόσμο του, που θέλει “πως και πως” μια καλή εμφάνιση και πολλά γκολ, απέναντι σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο που παραδοσιακά τον δυσκολεύει.

Το πάθημα από τον αγώνα της προηγούμενης σεζόν, πρέπει να έχει γίνει μάθημα για τους ποδοσφαιριστές

της αθηναϊκής ομάδας. Οι Κρητικοί πέρσι παίζοντας αμυντικά κατάφεραν να πάρουν αποτέλεσμα, σε ένα ματς που οι πράσινοι έχαναν τις ευκαιρίες, “τη μια κατόπιν της άλλης”. Για όσους δεν ξεχνούν το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έπαιζε μονοτέρμα τον ΟΦΗ, που τελικά γλίτωσε την ήττα χάρη στην τύχη και τις συμπτώσεις.

Την προηγούμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά έχασε τον τίτλο εξαιτίας κακών αποτελεσμάτων μέσα στην έδρα του σε αγώνες με φαινομενικά εύκολους αντιπάλους, όπως ο ΟΦΗ και ο Βόλος.

Αν είχε κερδίσει σε αυτά τα δυο ματς, θα είχε πάρει το πρωτάθλημα. Σήμερα το βράδυ οφείλει να καθαρίσει αυτό το παιχνίδι από νωρίς και να στείλει μήνυμα ότι είναι το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κάθε άλλο αποτέλεσμα ισοδυναμεί με αυτοκτονία, καθώς ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα.

Δυνατότητες υπάρχουν και αυτό έχει φανεί από το ξεκίνημα της περιόδου στα περισσότερα παιχνίδια. Ακόμα και στις δυο τελευταίες ήττες με Άρη και Βιγιαρεάλ, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και αν είχε περισσότερη τύχη, θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι από αυτά.

Η εικόνα στο δεύτερο 45λεπτο μέσα στο “el madrigal“, έδειξε ότι Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Το ότι πήγε να γυρίσει το ματς από 3-0 κλείνοντας τους Ισπανούς στο μισό γήπεδο λέει πολλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα