Παναθηναϊκός: Η Μπράγκα των 12 γκολ σε 4 ματς

Ο Παναθηναϊκός μετά τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επέστρεψε πέρσι οπότε και αποκλείστηκε από την Σλάβια Πράγας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Φέτος, έχει ήδη εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League

μετά από επτά χρόνια και μπορεί αν αποκλείσει τη Μπράγκα να επιστρέψει στην διοργάνωση με την οποία έχει συνδεθεί το όνομά του μετά από 13 ολόκληρα χρόνια όταν είχε στον όμιλο Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν χωρίς να σημειώσει νίκη.

Για να βρεθεί όμως εκεί, θα πρέπει να κάνει μια τρίτη υπέρβαση. Αφού αρχικά απέκλεισε την Ντνίπρο και εν συνεχεία την ακριβοθώρητη Μαρσέιγ, τώρα έχει μπροστά του το εμπόδιο της Μπράγκα. Η πορτογαλική ομάδα είναι μια επιθετική ομάδα, με ομοιογένεια και αποτελεί το πιο δύσκολο εμπόδιο για την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Η Μπράγκα τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει καθιερωθεί ως η τέταρτη δύναμη του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και πασχίζει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Έργο καθόλου εύκολο όταν πρέπει να βάλει από κάτω Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ωστόσο έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα προόδου, έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο (2016) και έχει στο παλμαρέ της τον τελικό του Europa League (2010-11) όταν ηττήθηκε από την Πόρτο.

Στη Μπράγκα αγωνίζονται οι εξτρέμ Μπρούμα και Ρόνι Λόπεζ που πρόσφατα αγωνίστηκαν ως δανεικοί στον Ολυμπιακό, ενώ δεν είναι λίγες και οι ενισχυτικές κινήσεις που έκανε στο μεταγραφικό παζάρι. Πάντως ο Αρτούρ Ζόρζε, αναμένεται να στηριχθεί και στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ως επί το πλείστον σε παίκτες που έχουν μεταξύ τους χημεία.

Πρόκειται για μια φύσει επιθετική ομάδα η οποία στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Μπάτσκα Τόπολα από τη Σερβία με δύο νίκες (3-0 και 4-1), ενώ στο πρωτάθλημα άρχισε με απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Φαμαλικάο με 2-1 για να επικρατήσει τη δεύτερη αγωνιστική της Ντεπορτίβο Τσάβες εκτός έδρας με σκορ 4-2. Έχει βάλει 12 γκολ σε 4 ματς αλλά έχει δεχτεί και 5 με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να είναι απόλυτα προετοιμασμένος για ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που τρέχει, που πιέζει ψηλά που έχει καλή τεχνική κατάρτιση και καλή επαφή με τα δίχτυα. Αν το ματς έχει τον ρυθμό που θέλουν οι “πράσινοι” τότε ενδεχομενως να δυσκολευτούν οι Πορτογάλοι κι αυτό θα είναι σημείο κλειδί του αγώνα, διότι αμυντικά η Μπράγκα έχει κάποια κενά τα οποία ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να χτυπήσει μέσα στο ματς. Όπως και να’χει πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς, αλλά για να μπει κανείς στους ομίλους του Champions League χρειάζεται να χύσει πολλά κιλά ιδρώτα!

Keywords
Τυχαία Θέματα