Παναθηναϊκός: Εξαρτάται από το… μυαλό του

Ο φετινός Ερυθρός Αστέρας μπορεί να μην έχει δείξει τίποτε το σπουδαίο (εκτός από τη νίκη του κόντρα στην Μακάμπι), όμως είναι μια ομάδα που κανένας δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη. Ειδικά ο Παναθηναϊκός που ακόμα προσπαθεί να βρει την χημεία του και τα πατήματά του…

Πάντα όταν απέναντί σου έχεις σέρβικη ομάδα ξεκινάς με κάποια δεδομένα την προσέγγιση του παιχνιδιού. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι πως οι αντίπαλοι γνωρίζουν κι έχουν εξελίξει σε υπερθετικό βαθμό τα βασικά

του συγκεκριμένου σπορ. Οι σέρβικες ομάδες δηλαδή σουτάρουν, πασάρουν, ντριμπλάρουν. Σε δεύτερο ρόλο μπαίνει το τακτικό πλάνο και φυσικά το μέγεθος του ταλέντου από ομάδα σε ομάδα.

Ο φετινός Ερυθρός Αστέρας λοιπόν είναι μια ομάδα που ξεκινά από τα βασικά, τακτικά έχει λογική (δεν παίζει ότι να ναι), όμως δεν θα την χαρακτήριζε κάποιος ιδιαίτερα ταλαντούχα και αθλητική ομάδα. Αυτά είναι τα δύο στοιχεία πάνω στα οποία ο Παναθηναϊκός μπορεί να ποντάρει.

Το ένας – ένας παιχνίδι με απομονώσεις είναι μέσα στο πλάνο του Δημήτρη Πρίφτη, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος και στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Εκεί ο Ουόλτερς που δεν είναι σκόρερ αλλά φέτος είναι ο πρώτος της συγκεκριμένης ομάδας, μαζί με τον Κάλινιτς που προσπαθεί να επαναφέρει την καριέρα του, χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Το κομμάτι ριμπάουντ είναι κάτι άλλο που επίσης πρέπει να μπει σε προτεραιότητα. Οι “πράσινοι” χάνουν πολλά φέτος κι ο Ερυθρός Αστέρας ως τώρα παίρνει 11 ανά μέσο όρο σε κάθε ματς.

Αν ο Παναθηναϊκός μπει γρήγορα στο παιχνίδι και ξεπεράσει την έδρα, είναι σωστός τακτικά σε αυτά που πρέπει να κάνει επιθετικά και βγάλει ενέργεια στην άμυνα χωρίς να χάνει ριμπάουντ, τότε έχει καλές πιθανότητες στο Βελιγράδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα