Παναθηναϊκός Ενίσχυση Ευρώπη

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν το πρώτο βήμα της επιστροφής του Παναθηναϊκού στην κανονικότητα. Εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος επανέφεραν τη χαρά στις τάξεις του συλλόγου. Κι όμως ήταν μια χρονιά υπέρβασης και μια χρονιά που η δουλειά του Γιοβάνοβιτς οδήγησε σε αυτή την επιστροφή.

Για να επιστρέψει όμως ο Παναθηναϊκός στην κανονικότητά του χρειάζονται κάποια

βήματα ακόμα. Πρώτον η είσοδος στους ομίλους του Conference League και δεύτερον ο πρωταθλητισμός. Τότε ναι, θα μπορεί κανείς μετά βεβαιότητας να ισχυριστεί ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε.

Δεν είναι εύκολο να συμβούν και τα δύο μέσαα σε λίγους μήνες. Εν αρχή ην η Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό. Είναι στο dna του. Κι αν κάτι έχει λείψει στους φιλάθλους της ομάδας, αυτό είναι η ευρωπαϊκή καταξίωση, η ευρωπαϊκή αναγνώριση. Το καλεντάρι άλλωστε είναι αμείλικτο. Πρώτος στόχος είναι οι δύο προκρίσεις που θα τον βάλουν στους ομίλους του Conference League.

Αυτό θα ενισχύσει και το ταμείο του συλλόγου με ένα ποσό στα 7 εκατομμύρια ευρώ, θα ενισχύσει το ευρωπαϊκό πρεστίζ του και θα μπει με άλλη αυτοπεποίθηση στη Superleague. Προφανώς δε μπορεί η ομάδα να σπαταλήσει 7 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει παίκτες που θα βάλουν την ομάδα στους ομίλους. Πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος του αποκλεισμού (θυμηθείτε Καμπάλα).

Ωστόσο θα πρέπει να γίνουν στοχευμένες κινήσεις με παίκτες έμπειρους, ει δυνατόν και με ευρωπαϊκές παραστάσεις και προσωπικότητα, που θα ενισχύσουν την ήδη οργανωμένη ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Τί χρειάζεται λοιπόν ο Παναθηναϊκός;

Έναν στόπερ (ειδικά αν φύγει ο Βέλεθ ίσως και δύο).Δύο χαφ το λιγότερο (8άρι και 8-10 αν δεν ανανεώσει ο Βιγιαφάνιες)Δύο εξτρέμΈναν φορ

Αυτές οι πέντε κινήσεις κρίνονται επιτακτικές πριν τα ματς του Αυγούστου και για να έχουν προλάβει να προπονηθούν με την ομάδα καλό θα ήταν να έχουν αποκτηθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα διότι θα πρέπει να είναι παίκτες που ανήκουν ήδη σε ομάδες. Οι ελεύθεροι συνήθως περιμένουν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου για να αυξήσουν τις προτάσεις τους.

Φυσικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα κάνει καμία βιαστική κίνηση. Κάθε παίκτης που αποκτά η ομάδα επί των ημερών του, περνά από κόσκινο. Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα έχουν αποκτηθεί πέντε παίκτες μέχρι τότε. Χρειάζεται μέτρο και ισορροπία ώστε κάθε επιλογή που θα γίνει να βοηθήσει άμεσα τον Παναθηναϊκό. Κι ο Σέρβος τεχνικός το ξέρει καλά αυτό.

Όπως ξέρει κι από προκρίσεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα