Παναθηναϊκός-Εμμανουηλίδης: Ένα project με άδοξο τέλος (vids&pics)

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Προϊόν της ποδοσφαιρικής Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, εντάχθηκε σε αυτή κατόπιν εισήγησης του Δημήτρη Μάρκου τον Δεκέμβρη του 2015 κι ενώ είχε απορριφθεί από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ αλλά και του Παναθηναϊκού.

Ένα

μήνα μετά την υπέρτατη χαρά, η ώρα για την υπέρτατη θλίψη. Ο 15χρονος Δημητράκης που μόλις είχε αρχίσει να ονειρεύεται το ποδοσφαιρικό του μέλλον στα πράσινα, έχασε τη μητέρα του. Ένα γεγονός το οποίο αρχικά τον καταρράκωσε και εν συνεχεία τον πείσμωσε και τον δυνάμωσε να συνεχίσει να παλεύει και για εκείνη.

Έκτοτε άρχισε να εντυπωσιάζει και να σκοράρει κατά ριπάς με την Ακαδημία για να προαχθεί άμεσα στην Κ20 του συλλόγου, με την οποία έβγαλε μάτια. Πριν καν κλείσει τα 17 του χρόνια, ο Τάκης Φύσσας τον κάλεσε να τον ενημερώσει πως θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και θα ακολουθήσει την προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Ολλανδία. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι.

Ο Εμμανουηλίδης μόλις έχει υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΤο ντεμπούτο του στην Πάτρα

Έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα στις 29 Νοεμβρίου 2017 σε ένα ματς Κυπέλλου απέναντι στην Παναχαϊκή, ενώ λίγες μέρες μετά έπαιξε και στο Πρωτάθλημα στην ήττα από τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο (0-1) στις 3 Δεκεμβρίου 2017. Ήταν τότε 17 χρονών και ο Μαρίνος Ουζουνίδης του έδωσε την ευκαιρία.

Για διάφορους λόγους εκείνη τη χρονιά δεν έπαιξε σε άλλα παιχνίδια. Ο Ουζουνίδης έφυγε και σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία της ομάδας, ο Γιώργος Δώνης ανέλαβε το τιμόνι. Στην αρχή φάνηκε να τον εμπιστεύεται και τον χρησιμοποιούσε αρκετά.

Μια χρονιά γεμάτη εναλλαγές

Το πρώτο του γκολ απέναντι στη Λαμία την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη του 2018 ήταν ένα υπέροχο γκολ που θα θυμάται για πάντα. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη. Έπαιξε σευνολικά 11 ματς σκοράροντας δύο φορές. Δυσκολευόταν να βρει θέση και ρόλο στην ομάδα και την τακτική του Δώνη.

Η σχέση τους πάντως με το Δώνη διερράγη από τις αρχές εκείνης της χρονιάς, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που έμεινε εκτός αποστολής λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ της εποχής. Εκείνος πάντως συνέχιζε να δουλεύει και να περιμένει την ευκαιρία του. Και αυτή του δόθηκε, αλλά όχι στον Παναθηναϊκό.

Το κεφάλαιο “Πανιώνιος”

Σεζόν 2019-20 και οι “πράσινοι” δανείζουν τον Εμμανουηλίδη στον Πανιώνιο. Οι 19 συμμετοχές και του και τα 4 γκολ τον καθιστούν ως έναν από τους καλύτερους παίκτες του Ιστορικού και έναν από τους καλύτερους νέους του πρωταθλήματος. Ήδη ο κόσμος του “Τριφυλλιού” αναρρωτιέται γιατί να μην είναι στις τάξεις της ομάδας αυτό το παιδί.

Το γκολ του απέναντι στον Ολυμπιακό θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του. Σκόραρε και απέναντι στην ΑΕΚ. Είχε αρχίσει η καθιέρωση στη συνείδηση των Ελλήνων φιθλάθλων. Η επιστροφή στον Παναθηναϊκό αναμενόμενη.

Η στιγμή που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ο Πογιάτος όμως δεν τον εμπιστεύεται. Ο Μπόλονι τον βγάζει από τη “ναφθαλίνη” αλλά του δίνει μόλις συμμετοχές. Σε μια από αυτές μάλιστα, αγωνίστηκε μόλις 3 λεπτά και σκόραρε απέναντι στην ΑΕΛ. Οι δηλώσεις του για την αδικοχαμένη του μητέρα μένουν στην ιστορία.

Απογοητευμένος όμως για τις λιγοστές ευκαιρίες, ζητά να αποχωρήσει από την ομάδα ώστε να παίξει. Η πρόταση από τη Φορτούνα Σιτάρντ έρχεται σαν από μηχανής θεός και τον Γενάρη μετακομίζει στην Ολλανδία. Κάποιοι τραυματισμοί δεν του επιτρέπουν ούτε εκεί να καθιερωθεί. Οι 6 συμμετοχές και το 1 γκολ δεν αρκούν για να τον αγοράσει η ολλανδική ομάδα.

Η επιστροφή στον Παναθηναϊκό είναι μονόδρομος. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελε να τον δει στην προετοιμασία για να αποφασίσει αν θα τον κρατήσει στο ρόστερ. Ωστόσο εκείνος ήθελε να νιώσει εμπιστοσύνη και στα χέρια του είχε προτάσεις από το εξωτερικό. Δεν ήθελε άλλη δοκιμή.

Απελευθερωμένος στη Δανία για να βρει την Ιθάκη του

Ολλανδία, Βέλγιο, Τουρκία και Δανία προσέγγισαν την πλευρά του παίκτη. Η Βέιλε όμως τον κέρδισε. Η ιστορική ομάδα της Δανίας, έπεισε τον 20χρονο πια Δημήτρη Εμμανουηλίδη, πως το ποδοσφαιρικό του μέλλον είναι στη Δανία. Εκεί όπου ο επαγγελματισμός, η οργάνωση και η προσήλωση στο στόχο θα αποτελέσουν τα εχέγγυα του Έλληνα άσου ώστε να αποτελέσει η Βέιλε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη.

Το αν ο Παναθηναϊκός έκανε λάθος που δεν πίστεψε σε ένα δικό του project θα φανεί τα αμέσως επόμενα χρόνια. Ο Εμμανουηλίδης πάντως κάθε άλλο παρά πικραμένος έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Δε θα ξεχάσει ποτέ ότι αυτός ο σύλλογος του άνοιξε την πόρτα του θαυμαστού κόσμου του ποδοσφαίρου. Ο ίδιος έχει αναγνωρίσει και έχει μάθει και από τα λάθη που ο ίδιος έκανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα