Παναθηναϊκός: Εχει τον τρόπο του στο Μιλάνο

Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έπαιξε σε πλέι οφ της Ευρωλίγκα τη σεζόν 2018-19 είχε στον πάγκο του τον Ρικ Πιτίνο και όπως συνήθως δεινοπαθούσε να κερδίσει εκτός έδρας. Τη συγκεκριμένη σεζόν, μάλιστα, πριν πάρει φόρα τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και κερδίσει  διαδοχικά σε Κανάρια Νησιά, Πόλη (την Νταρουσάφακα), Μόσχα (την ΤΣΣΚΑ) είχε περάσει ένα γύρο χωρίς εκτός έδρας νίκη.

Ακόμη όμως

και με εκείνο το φοβερό σερί ο αγώνας της 22ης Μαρτίου του 2019 με την Αρμάνι ήταν τελικός. Κάτι σαν χάνεις-βγαίνεις από την οκτάδα. Το ματς έγινε όχι στο Μιλάνο αλλά στο κοντινό Ντέζιο αφού το Φόρουμ ήταν απασχολημένο λόγω μιας συναυλίας.

Ο Νικ Καλάθης σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ‘’πράσινης’’ καριέρας του για ένα ολόκληρο βράδυ ‘’κάλπαζε’’ απέναντι στον Μάικ Τζέιμς. Όταν τελείωσε ο αγώνας το κοντερ του Νικ είχε γράψει 27 πόντους, 8 ριμπάουντς, 14 ασίστ και 39 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Στο δια ταύτα ο Παναθηναϊκός κέρδισε άνετα την Αρμάνι με 95-83 και καπάρωσε θέση στην οκτάδα όπου τελικά τον ‘’σκούπισε’’ η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης.

Με αφετηρία εκείνες τις δύο ήττες από τη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός μετράει πλέον ένα ισχνό ρεκόρ εκτός έδρας μετά τον αγώνα του Ντέζιο: 7 νίκες και 34 ήττες. Φέτος μαζί με τη Ζάλγκιρις είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν κάνει εκτός έδρας νίκη ενώ κοντεύει να συμπληρωθεί ένας γύρος. Κι’  όμως παρότι το στατιστικό δείγμα δεν…. Βγαίνει, όπως και ο λογαριασμός εκτός έδρας με αυτό το 7-34 σε διάστημα μικρότερο της τριετίας ο Παναθηναϊκός νιώθει βολικά στο Μιλάνο! Πιο βολικά από πολλές άλλες πόλεις…Στην επτάδα των…. δραπετεύσεων του συμπεριλαμβάνεται άλλη μια νίκη στο Μιλάνο και μάλιστα στο Φόρουμ.

Η μια από τις όλες κι΄όλες τρεις εκτός έδρας νίκες της περσινής σεζόν έγινε επί της Αρμάνι. Πέρσι τον Δεκέμβρη (στις 3 του μήνα) νίκησε στο Φόρουμ με 80-77 κάνοντας –άλλη μια σύμπτωση- σεφτέ στις εκτός έδρας νίκες της χρονιάς. Μάλιστα κατάφερε να ανατρέψει διαφορά 15 πόντων πριν φτάσει στη νίκη με μεγάλα σουτ του Παπαπέτρου και του Νέντοβιτς. Τρεις παίκτες που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το όνομα του συνδέθηκε και με τις δύο ομάδες είχαν την τιμητική τους εκείνο το βράδυ: Ο Μήτογλου που μερικούς μήνες αργότερα μετακόμισε στο Μιλάνο είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντς, ενώ καθοριστικοί για τη νίκη ήταν δύο πρώην παίκτες της Αρμάνι. Ο Νέντοβιτς με 16 πόντους και 4 ασίστ και ο Άαρον Γουάιτ με 9 πόντους και 10 ριμπάουντς.

Κανείς απ’ τους τρεις ένα χρόνο αργότερα δεν θα είναι στο Φόρουμ το βράδυ της Τρίτης. Μήτογλου και Νέντοβιτς είναι στα πιτς λόγω τραυματισμών και ο Άαρον Γουάιτ έχει μετακομίσει στο Βελιγράδι. Τους δεσμούς των δύο ομάδων αντιπροσωπεύει πλέον η παρουσία, εδώ και λίγες μέρες, στην Ιταλική πρωτεύουσα της μόδας, ο πρώην πράσινος Μπεν Μπέντιλ. Μπορεί η παράδοση να μην παίζει μπάσκετ αλλά η σημειολογία των πραγμάτων είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή: Η νίκη επί της Αρμάνι ήταν η τελευταία που πέτυχε εκτός Ελλάδος ο Παναθηναϊκός!

Η επόμενη και τελευταία μέχρι τώρα έγινε στο ΣΕΦ!

Keywords
Τυχαία Θέματα