Παναθηναϊκός: Δυσκολότερο και από ντέρμπι

Χωρίς υπερβολή ο Βόλος, με τη μέχρι τώρα παρουσία του στις πρώτες εννέα αγωνιστικές, δικαιούται τον χαρακτηρισμό “ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος”.

Πρόκειται για ομάδα συνόλου με αξιόλογες μονάδες, η οποία καταφέρνει διαχρονικά να αναπληρώνει τις οποίες απώλειες παικτών με τον καλύτερο τρόπο, κάτι που οφείλεται βέβαια στο εξαιρετικό σκαουτινγκ που διαθέτει.

Τα παραδείγματα αρκετά. Έφυγε ο Δουβικας για την Ουτρέχτη και την ίδια

στιγμή ανακοινώνεται ο Φαν Φερτ, ο οποίος πέρσι έβγαλε μάτια, αφού, σκόραρε ακατάπαυστα. Πριν από ένα μήνα παραχωρεί τον Ολλανδό φορ με μεταγραφή στην ΑΕΚ και το κενό που αφήνει καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο ο αντικαταστάτης του, Οζεγκοβιτς, ο οποίος έχει τρελάνει κόσμο με τις δυνατότητες του.

Κινήσεις χωρίς ιδιαίτερο κόστος, οι οποίες δείχνουν ότι στο σωματείο υπάρχει σοβαρότητα, ποδοσφαιρικό μάτι και προγραμματισμός. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις ότι οι πράσινοι δεν θα αντιμετωπίσουν σήμερα μια οποιαδήποτε ομάδα. Ο Βόλος είναι σοβαρή ομάδα, με μεγάλες φιλοδοξίες.

Στις εννέα πρώτες αγωνιστικές, νίκησε εκτός έδρας την ΑΕΚ, πήρε ισοπαλία στο Γ. Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό και έκανε διπλό μέσα στο Περιστέρι, κόντρα στον ισχυρό Ατρόμητο. Αποτελέσματα που δείχνουν ποιότητα και δυναμική. Κατά γενική ομολογία η ομάδα της Μαγνησίας παίζει καλή μπάλα, αλλά αν χρειαστεί ξέρει και το κατενάτσιο, σύστημα που δεν αρέσει σε κανένα μεγάλο αντίπαλο. Άρα μιλάμε για παιχνίδι με τεράστιο βαθμό δυσκολίας για τον Παναθηναϊκό.

Αν οι παίκτες της αθηναϊκής ομάδας κατανοήσουν ότι πρόκειται για αληθινό ντέρμπι και παίξουν παθιασμένα, τότε μπορούν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα με τους τρεις πολύτιμους πόντους. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως να γνωρίσουν την πρώτη τους απώλεια. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι τελικός για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, γιατί θα έχει την δυνατότητα (αν φυσικά κερδίσει), να υποδεχθεί την επόμενη αγωνιστική τον αιώνιο αντίπαλο στη Λεωφόρο, έχοντας ένα 10 στα 10, που προσφέρει σιγουριά, αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα