Παναθηναϊκός: Δώδεκα τελικοί για το “όνειρο”

Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το πρωτάθλημα, οι τέσσερις διεκδικητές του γνωρίζουν πως όλα είναι στο χέρι τους. Έστω ότι μια ομάδα μπορεί να κάνει το 12 στα 12, τότε είναι δεδομένο πως αυτή η ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα. Καμία όμως ως τώρα δεν έχει “τρέξει” ένα τέτοιο σερί στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των πολλών τελευταίων ετών. Όπως και ποτέ στα χρονικά (πλην 1980) δεν είχαμε τόσους διεκδικητές ενόψει των τελευταίαων αγωνιστικών του πρωταθλήματος.

Κάθε αγωνιστική τα δεδομένα αλλάζουν, η ψυχολογία μεταβάλλεται και η φόρμα κάθε ομάδας επηρεάζεται από πολλούς σταθερούς και αστάθμητους

παράγοντες. Η ομάδα ίσως που στην αρχή της σεζόν κανείς δεν περίμενε να είναι σε αυτή τη θέση της βαθμολογίας τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτό προσδίδει έξτρα άγχος στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς, αλλά και έξτρα κίνητρο.

Γνωρίζουν πλέον καλά στο Κορωπί, πως εδώ που έχουν φτάσει δεν μπορούν να κοιτάξουν πίσω. Πρέπει να προσπαθήσουν να φτάσουν ως το τέρμα. Και γνωρίζουν ότι όλα εξαρτώνται από τους ίδιους, καθώς ακόμα κι αν η ΑΕΚ κάνει το τρία στα τρία και τερματίσει πρώτη, υπάρχουν δύο μεταξύ τους παιχνίδια. Φυσικά τόσο ο Ολυμπιακός όσο κι ο ΠΑΟΚ έχουν σημαντικές ελπίδες αν κάνουν τα δικά τους σερί στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Αναλύοντας όμως τον Παναθηναϊκό, θα πούμε πως μετά την κακή εμφάνιση στο Καραϊσκάκη, άπαντες στο εσωτερικό του συλλόγου πήραν το μήνυμα, ότι με τέτοια εικόνα δε θα μπορέσουν να φτάσουν στο τέρμα. Το γεγονός όμως ότι βγήκαν “αλώβητοι” από το αιώνιο ντέρμπι, τους έδωσε τον χρόνο να “διαβάσουν” καλύτερα το ματς και τα λάθη τους ενόψει της συνέχειας.

Μια συνέχεια που έχει δύο αγώνες με Παναιτωλικό και Ατρόμητο, τους οποίους οι “πράσινοι” πρέπει να πάρουν. Διότι μετά ακολουθούν μόνο ντέρμπι. Αρχής γενομένης από το ματς με τον Παναιτωλικό ή αλλιώς τον πρώτο από τους δώδεκα εναπομείναντες τελικούς που υπάρχουν στο πρωτάθλημα. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, ουσιαστικά έχουμε διανύσει μόλις τα 2/3 του δρόμου.

Συνεπώς γίνεται ξεκάθαρο, πως το ματς με τον Παναιτωλικό είναι το πιο “must win” παιχνίδι για το “τριφύλλι” τα τελευταία πολλά χρόνια σε επίπεδο πρωταθλήματος. Και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Είναι όμως σε αυτό το σημείο που η φράση “κοιτούν κάθε ματς ξεχωριστά” είναι η απόλυτη αλήθεια. Κι έτσι προετοιμάζει κάθε ματς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σαν τελικό. Μπροστά είναι ο πρώτος από τους δώδεκα. Παναιτωλικός, Ατρόμητος και από δύο φορές ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη και πιθανότατα Βόλο. Θα αντέξει;

Keywords
Τυχαία Θέματα