Παναθηναϊκός-Άρης 94-72: Ο νέος (Μπρέι) είναι ωραίος! (HL)

Παναθηναϊκός-Άρης 94-72: Ο νέος (Μπρέι) είναι ωραίος! (HL)basket1thanosΚυρ, 02/28/2021 - 21:53

Όπως είχαν τραγουδήσει κάποτε ο Λάμπης Λιβεράτος και ο Θάνος Καλλίρης, «Ο νέος είναι ωραίος...». Δυστυχώς ο παλιός δεν είναι... αλλιώς στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, καθώς ο αρχηγός του, Ιωάννης Παπαπέτρου τραυματίστηκε στον αστράγαλο. Πάντως ο Τι Τζέι Μπρέι έδειξε από το ντεμπούτο του κιόλας από τι στόφα είναι φτιαγμένος. Ένας μπομπέρ με τα όλα του που το τρίποντο

το έχει για... ψωμοτύρι. Όλα αυτά με ένα άλλο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, τον Μάριο Χεζόνια να παρακολουθεί από κοντά το ματς για πρώτη φορά (το ντεμπούτο του αναμένεται στο ματς με την Μπαρτσελόνα).

8/14 σουτ πίσω από τα 6,75 μ. είχε γαρ ο νεοφερμένος πρώην παίκτης της Μπάγερν Μονάχου (25 πόντους), μετατρέποντας σε εύκολο το έργο της ομάδας του Όντεντ Κάτας κόντρα σε έναν Άρη με δύο... πρόσωπα. Αυτό των 19 πρώτων λεπτών και αυτό των υπόλοιπων 21. 

Πέραν του Μπρέι και των κατορθωμάτων του, ο Μπεν Μπέντιλ είχε 13 πόντους, ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν εξαιρετικός και πληθωρικός (11 πόντους, 7 ασίστ, 6 ριμπάουντ).

Σχεδόν 14,5 λεπτά έπαιξε και ο Λευτέρης Μαντζούκας βάζοντας και το πρώτο του καλάθι με την «πράσινη φανέλα» (τρίποντο).

Για τον «Αυτοκράτορα», που έπαιξε σαν τέτοιος για 19 αγωνιστικά λεπτά, ο Γιάννης Κουζέλογλου ήταν συγκινητικός (16 πόντους, 10 ριμπάουντ), συνεχίζοντας τις εξαιρετικές φετινές του εμφανίσεις που τον... έστειλαν και στην Εθνική ομάδα άλλωστε.

Το ματς:

Εξαιρετικά ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Άρης, ο οποίος είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου με πρωτεργάτη τον Μάριο Τσάλμερς. Την σκυτάλη πήρε ο Κουζέλογλου, ο οποίος έδωσε προβάδισμα 5 πόντων στους Θεσσαλονικείς (14-19) αλλά σε εκείνο το σημείο ένα τρίποντο του Μακ και ένα κάρφωμα του Όγκαστ, έφεραν το ματς στα ίσια.

Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Άρης συνέχισε να βάζει δύσκολα στους πρωταθλητές Ελλάδας (25-23) αλλά μετά τα πρώτα 2,5 λεπτά, τρίποντο του Μήτογλου και λέι-απ του Μπέντιλ έδωσε αέρα 7 πόντων στους γηπεδούχους (30-23). Ήταν η σειρά του Μάριο Λιτλ να βάλει 5 σερί πόντους και να μειώσει στο καλάθι (30-28). Το 36-34 όμως που ήταν το σκορ με 01:14 να απομένει για τη λήξη του ημιχρόνου, με 7-0 σερί μετατράπηκε σε 43-34 (κάρφωμα Παπαγιάννη, λέι-απ Μπέντιλ, τρίποντο Μποχωρίδη).

Από τα αποδυτήρια βγήκε μόνο ο... Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας άρχισε το β' μέρος με νέο 5-0 (τρίποντο Μπρέι, καλάθι Μπέντιλ) προτού φτάσει στο +17 (53-36) με νέο τρίποντο του Τι Τζέι Μπρέι και κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη. Οι «πράσινοι» είχαν αρχίσει πλέον να παίρνουν «φωτιά» και ήταν θέμα χρόνου να κλειδώσουν τη νίκη. Το τρίποντο πάρτι συνεχίστηκε με τον Μπρέι να πρωταγωνιστεί και τον Μποχωρίδη να ακολουθεί για το 59-39 στα μέσα της 3ης περιόδου. Οι άμυνες ξαφνικά έσφιξαν (δεν είχαμε καλάθι για 2,5 λεπτά) αλλά ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έστειλε την διαφορά στους 22 με νέο σουτ πίσω από τα 6,75 μ. (63-41). Με +22 ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο για τον Εξάστερο αφού ο Σέλβιν Μακ δεν ευστόχησε σε βολή στην εκπνοή μετά το καλάθι και φάουλ που πέτυχε.

Το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και είχε ενδιαφέρον μόνο για τους νεοαποκτηθέντες παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Λευτέρης Μαντζούκας πέτυχε το πρώτο του καλάθι με την φανέλα της πιο επιτυχημένης ελληνικής ομάδας (βάση τίτλων) και ο Τι Τζέι Μπρέι σταμάτησε στους 25 πόντους. Εμφάνιση που αντικατοπτρίζει την αξία του και κυρίως το δολοφονικό του σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-34, 70-48, 94-72

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

 

ΕΛΛΑΔΑ - Basket League - ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός - Μπάσκετ 'Αρης - Μπάσκετ Off Off basket1thanos Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ΕΛΛΑΔΑ Ο Άρης έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό έως το 19ο λεπτό αλλά μετά πήρε το... όπλο του ο Τι Τζέι Μπρέι και οδήγησε εκ του ασφαλούς τους «πράσινους» σε πύρρειο περίπατο (τραυματίστηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου). Article publish on Κυρ, 02/28/2021 - 21:53 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα