Παναθηναϊκός: Ανανεώσεις, μεταγραφές, δανεικοί μέχρι 15 Ιουνίου

Από το υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού, έξι είναι τα συμβόλαια που λήγουν. Πρόκειται για αυτά των Κουρμπέλη, Σάρλια, Σάντσες, Πούγγουρα, Πούχατς και Ξενόπουλου, αλλά και αυτό του δανεικού Ξαβιέρ.

Προτεραιότητα ασφαλώς αποτελεί η παραμονή του Κουρμπέλη στην ομάδα και εκεί επικεντρώνεται ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ενώ σε καλό καλό κλίμα είναι και διαπραγματεύσεις με τον Σβόνιμιρ Σάρλια.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Φακούντο Σάντσες, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν άριστο επαγγελματία,

ο οποίος παρέμεινε στην ομάδα με χαμηλότερο συμβόλαιο τη φετινή σεζόν, φώναξε “παρών” όποτε η ομάδα τον χρειάστηκε, αλλά στη συγκεκριμένη θέση υπάρχουν οι Κώτσιρας και Βαγιαννίδης και δεν αποκλείεται να αποκτηθεί κι ένας ακόμα για ποιοτική αναβάθμιση της θέσης. Συνεπώς δύσκολα θα του γίνει νέα πρόταση.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Αχιλλέα Πούγγουρα, ο οποίος πρόσφερε πολλά στην ομάδα αυτά τα πέντε χρόνια και ήταν πάντα εκεί όταν η ομάδα τον χρειάστηκε. Και σε αυτή τη θέση όμως υπάρχει κινητικότητα για την απόκτηση ενός στόπερ, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα παραμείνει τη νέα χρονιά στο “τριφύλλι”.

Ο Πούχατς και ο Ξαβιέρ είναι δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν από την ομάδα, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τον Ξενόπουλο, ο οποίος είναι προϊόν της πράσινης ακαδημίας, ακόμα δεν είναι δεδομένο το τί μέλλει γενέσθαι, καθώς ο 25χρονος γκολκίπερ θέλει να αρχίσει να παίζει ποδόσφαιρο και πλέον μπορεί να ψάξει να βρει ένα καλό project για τον ίδιο. Εκτός αν ανανεωθεί το συμβόλαιό του και στη συνέχεια δοθεί δανεικός.

Συνεπώς ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κινηθεί μέχρι και την έναρξη της προετοιμασίας για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ, ενός στόπερ, ενός ή δύο χαφ και ίσως ενός επιθετικού.

Σε δεύτερη μοίρα περνούν οι περιπτώσεις των δανεικών στον Λεβαδειακό Γερεμέγεφ και Τορό, οι οποίοι θα επιστρέψουν στον Παναθηναϊκό και εν συνεχεία θα αποφασιστεί το μέλλον τους.

Το ημερολόγιο λέει 24 Μαΐου και στις 15 Ιουνίου θα αρχίσει η προετοιμασία. Ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει στον δεύτερο προκριματικό του Champions League και θέλει στην έναρξη της προετοιμασίας να έχει ολοκληρωμένο τουλάχιστον το 80-85% του ρόστερ της νέας χρονιάς. Αυτό σημαίνει πολλή δουλειά για τον Γιάννη Παπαδημητρίου σε συνεργασία φυσικά με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα