Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1: Ανατροπή και κορυφή με το απόλυτο (pics, vids)

Στην κορυφή της Super League ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πήρε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με 2-1 στο “Απόστολος Νικολαϊδης” κάνοντας παράλληλα το “4χ4” στην φετινή σεζόν.

Εξαιρετικό ντέρμπι στη Λεωφόρο, με την ΑΕΚ να ανοίγει το σκορ στο 36ο λεπτό με τον Πινέδα, με τους “πράσινους” να απαντούν με

δύο πέναλτι στο 43′ του Αϊτόρ και στο 52′ του Σπόραρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS

Έντονες οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ΑΕΚ για τα δύο πέναλτι που κατελόγισε ο Καμπάκοφ, με την Ένωση να διαμαρτύρεται για επιθετικό φάουλ στον Χατζισαφί και για μαρκάρισμα εκτός περιοχής του Γκαρσία στον Γκάνεα.

Πολλά τα ρίσκα που πήρε ο Αλμέιδα νωρίς στο δεύτερο μέρος, αφήνοντας την ΑΕΚ από το 58′ με αμυντικά χαφ του Πινέδα, Μάνταλο με τον Παναθηναϊκό να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες και να χει δύο δοκάρια με τους Αϊτόρ και Παλάσιος.

Τα πλάνα των προπονητών

Με αναμενόμενες επιλογές και σύστημα παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος επίλεξε 4-3-3 με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Κώτσιρα, αριστερά τον Γκάνεα, Πούγγουρα και Σάρλια στα στόπερ, Ρούμπεν, Τσέριν και Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή, Αϊτόρ, Παλάσιος στα άκρα και στην κορυφή τον Σπόραρ.

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-3, τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Χατζισαφί, δεξιά τον Ρότα, αμυντικό δίδυμο τους Βίντα και Τζαβέλλα, αμυντικά χαφ τους Γιόνσον και Σιμάνσκι, μπροστά τους τον Πινέδα, αριστερά τον Γκατσίνοβιτς, δεξιά τον Γκαρσία και στην κορυφή τον Αραούχο.

Αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. ΠΗΓΗ: In Time Sports“Πράσινη” ανατροπή με πέναλτι των Αϊτόρ, Σπόραρ

Με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο και την κατοχή άρχισε το πρώτο μέρος, με τους “πράσινους” στο 5′ να χάνουν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Σπόραρ απέφυγε εξαιρετικά τον Τζαβέλλα, αλλά το πλασέ που έκανε αποκρούστηκε με το πόδι από τον Στάνκοβιτς.

Η πρώτη τελική της ΑΕΚ ήρθε στο 16′ με το φάουλ του Χατζισαφί να καταλήγει στον Μπρινιόλι, ενώ στο 18′ από Κλέψιμο του Τσέριν, ο Κουρμπέλης έστρωσε στον Παλάσιος με τον Αργεντινό να σουτάρει πάνω από την εστία. Οι γηπεδούχοι στο 19′ είδαν τον Παλάσιος να αποφεύγει τον Τζαβέλλα, αλλά το γύρισμα που έκανε αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Τζαβέλλα.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 25′ από λάθος πάσα του Στάνκοβιτς, ο Αϊτόρ έκλεψε και γύρισε για τον Σπόραρ με τον Τζαβέλλα να διώχνει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Τσέριν, ο Κουρμπέλης στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος και έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 1-0.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 29′ με το σουτ του Γκατσίνοβιτς να περνά πάνω από την εστία, ενώ στο 36′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν από κλέψιμο του Σέρβου στον Ρουμπέν και πάσα στον Αραούχο, ο Αργεντινός γύρισε για τον Πινέδα που τελείωσε με υπέροχο “τσιμπηματάκι” τη φάση για το 0-1.

Ο Πινέδα πανηγυρίζει το τρίτο του γκολ με την ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε από το γκολ και βγήκε άμεσα μπροστά για την ισοφάριση. Στο 41′ από κόρνερ του Τσέριν, ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπά στα απλωμένα χέρια του Χατζισαφί, με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται για σπρώξιμο στον Ιρανό. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, δεν άλλαξε η απόφαση και ο Αϊτόρ με ψύχραιμη εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1.

Οι “πράσινοι” κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι στο 48′, όταν από μπαλιά του Αϊτόρ στην πλάτη της άμυνας, ο Γκαρσία έπεσε πάνω στον Γκάνεα, τον έριξε στο έδαφος και ο Καμπάκοφ κατελόγισε πέναλτι, με το VAR να συμφωνεί ξανά με την απόφαση του Βούλγαρου επιθετικού.

Η ανατροπή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 52′ με τον Σπόραρ να εκτελεί στο κέντρο και να νικά τον Στάνκοβιτς που έπεσε στην δεξιά πλευρά του.

Η στιγμή που ο Αϊτόρ εκτελεί το πέναλτι και ισοφαρίζει σε 1-1. ΠΗΓΗ: In Time SportsΔύο δοκάρια ο Παναθηναϊκός, τρομερό ρίσκο από Αλμέιδα!

Το δεύτερο μέρος βρήκε την ΑΕΚ να βγαίνει με μεγαλύτερη ένταση στην επίθεση και να χάνει την πρώτη της ευκαιρία στο 55′, όταν από λάθος του Ρουμπέν, ο Γκατσίνοβιτς έδωσε με τη μία στον ο Αραούχο, ο οποίος νικήθηκε από τον Μπρινιόλι που έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 57′ ο Ματίας Αλμέιδα πηρέ μεγάλο ρίσκο κάνοντας τέσσερις αλλαγές με τους Μάνταλο, Μοχαμαντί, Ελίασον, Άμραμπατ να περνούν στο ματς αντί των Γιόνσον, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Χατζισαφί και τη μεσοεπιθετική γραμμή να απαρτίζεται από αμυντικά χαφ τους Πινέδα, Μάνταλος, εξτρέμ τους Ελίασον, Άμραμπατ, ο Αραούχο στον άξονα και ο Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης.

Τέσσερις μαζεμένες αλλαγές έκανε ο Αλμέιδα στο 58ο λεπτό. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Με τις αλλαγές του Αλμέιδα η ΑΕΚ ήταν πιο ευάλωτη αμυντικά και στο 61′ σε αντεπίθεση του Παναθηναϊκού ο Αϊτόρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης, πλάσαρε τον Στάνκοβιτς όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 72ο λεπτό, όταν από εξαιρετική ενέργεια του Άμραμπατ και γύρισμα στη μικρή περιοχή για τον Αραούχο, ο Αργεντινός έκανε πολύ άσχημο τελείωμα.

Οι “πράσινοι” άγγιξαν για δεύτερη φορά το τρίτο γκολ, στο 85ο λεπτό, με τον Παλάσιος να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 91ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει ξανά τρίτο γκολ σε αντεπίθεση του Παλάσιος, ο οποίος απέφυγε τον Μοχαμαντί, πλάσαρε τον Στάνκοβιτς με τον Αυστριακό να κάνει σπουδαία απόκρουση.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Άμραμπατ σέντραρε με τον Γκαρσία να παίρνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για το 2-2.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Ρούμπεν, Σπόραρ (78′ Ιωαννίδης), Γκάνεα, Τσέριν, Κουρμπέλης (76′ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (78′ Μπερνάρ), Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος (92′ Βαγιανίδης), Πούγγουρας.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (57′ Μοχαμαντί), Γιόνσον (57′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (57′ Άμραμπατ), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς(57′ Ελίασον), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο (76′ Φαν Βέερτ).

Keywords
Τυχαία Θέματα