Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή με εμφάνιση πρωταθλήτριας (pics, vids)

H ΑΕΚ με εμφάνιση πρωταθλήτριας πέρασε νικηφόρα από το “Απόστολος Νικολαϊδης“, όπου επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού με ανατροπή!

Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με τρομερό γκολ του Τζούρισιτς στο 10′, αλλά μετά η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τον

έλεγχο του ντέρμπι ισοφαρίζοντας στο 36′ με τον Τσούμπερ, με το νικητήριο γκολ να έρχεται στο 68′ από τον Πινέδα!

Πρώτη νίκη της ΑΕΚ με ανατροπή επί του Παναθηναϊκού μετά το 2006!

Η ΑΕΚ έχει να νικήσει τον Παναθηναϊκό με ανατροπή στο σκορ από τις 23 Οκτωβρίου 2006, ΠαναθηναϊκόςΑΕΚ 1-2 (25′ Παπαδόπουλος – 28′ Μαντούκα, 76′ Δέλλας) #Panathinaikos #aek #SuperLeague pic.twitter.com/h7iZUWonMS

— soccerbase.gr (@SoccerbaseG) September 25, 2023 Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3, ωστόσο μετά από ένα λεπτό παιχνιδιού υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή του Μάγκνουσον που τραυματίστηκε στο γόνατο. Από την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε αρκετές αλλαγές δίνοντας την ευκαιρία στον Κάλενς να κάνει το ντεμπούτο του με την ΑΕΚ.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης υπήρξε ένταση σχετικά με πανό των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, με την ΑΕΚ αρχικά να αποχωρεί από το γήπεδο όταν αυτό φανερώθηκε και να επιστρέφει όταν κατέβηκε.

Δείτε τη στιγμή της αποχώρησης Ο Τζούρισιτς το προβάδισμα, ο Τσούμπερ την απάντηση

Με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει δυνατά και να είναι πιεστικός προς την άμυνα άρχισε το παιχνίδι στη Λεωφόρο, με τους “πράσινους” να έχουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6′ όταν ο Βιλένα σούταρε από το ύψος της περιοχής με τον Στάνκοβιτς να διώχνει με δυσκολία.

Τέσσερα λεπτά μετά, από εξαιρετική κάθετη του Κώτσιρα, ο Τζούρισιτς έπιασε τρομερό σουτ από πλάγια θέση με τον Στάνκοβιτς να μην μπορεί να αντιδράσει και τον Παναθηναϊκό να κάνει το 1-0.

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι.

Οι “πράσινοι” μετά το γκολ είδαν την ΑΕΚ να κυριαρχεί και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, όπως η διπλή που είχε στο 12′ ο Λιβάι Γκαρσία που αρχικά νικήθηκε από τον Μπρινιόλι και μετά σούταρε στα σώματα.

Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο στο 24′ έπιασε δυνατή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή με τον Μπρινιόλι να κάνει σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ.

Στο 26′ ο Τσούμπερ σούταρε αλλά δεν βρήκε εστία, ενώ στο 30′ ο Κάλενς έκοψε σε κόρνερ το γύρισμα του Κώτσιρα πριν προλάβει να εκτελέσει ο Ιωαννίδης.

Η ισοφάριση για την ΑΕΚ ήρθε στο 38′, όταν από σύγκρουση του Χουάνκαρ με τον Λιβάι Γκαρσία μέσα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Τσούμπερ που σούταρε ανενόχλητος, καθώς οι παίκτες του Παναθηναϊκού σταμάτησαν θεωρώντας πως ο Ιταλός Σότσα θα έδινε φάουλ υπέρ του Ισπανού, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και ο Ελβετός σκόραρε για το 1-1 με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο.

Κλασικός πανηγυρισμός για τον Τσούμπερ που ήταν ο κορυφαίος στο Α’ ημίχρονο για την ΑΕΚ.Αντεπίθεση… ανατροπής με Πινέδα!

Το δεύτερο ημίχρονο, στο ξεκίνημά του, δεν είχε τον ρυθμό που είχε το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 53′ με τον Μπερνάρ να εκτελεί φάουλ, ο Γκαρσία έδιωξε και ο Βιλένα που σούταρε στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία.

Οι γηπεδούχοι, στο 61′ διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη στον Γαλανόπουλο σε μαρκάρισμα στον Μαντσίνι, αλλά ο Σότσα είχε άλλη άποψη.

Στο 68′ η ΑΕΚ βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση με τον Πισάρο να κάνει την πάσα στον Τσούμπερ, αυτός γύρισε τη μπάλα και ο Πινέδα με τσιμπηματάκιτην έστειλε στα δίχτυα, αλλά αρχικά σηκώθηκε το σημαιάκι για off side. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και η ΑΕΚ έκανε το 1-2 με τον Μεξικανό να σκοράρει για δεύτερη φορά στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός μετά το 1-2 έψαξε την ισοφάρισε και στο 74′ από τη σέντρα του Μπερνάρ, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά με τον Στάνκοβιτς να κάνει μεγάλη επέμβαση του Στάνκοβιτς διώχνοντας σε κόρνερ, το οποίος εκτέλεσε ο Βιλένα, ο Αράο πήδηξε μόνος του στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 80′ σουτ του Πισάρο λίγο πάνω από την εστία του Μπρινιόλι, τρία λεπτά μετά η σέντρα του Παλάσιος εξουδετερώθηκε εύκολα από τον Στάνκοβιτς, ενώ στο 85′ από την εξαιρετική μπαλιά του Αραούχο, ο Ελίασον βγήκε απέναντι από τον Μπρινιόλι με το πλασέ του να φεύγει άουτ!

Ένα λεπτό μετά ήταν σειρά του Παναθηναϊκού να χάσει μεγάλη ευκαιρία, με τον Βιλένα να εκτελεί κόρνερ, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μάνταλος έδιωξε πάνω στη γραμμή, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Σπόραρ ήταν άστοχο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4′ Γεντβάι), Χουάνκαρ (79′ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν (70′ Αράο), Βιλένα, Τζούριτσιτς (71′ Παλάσιος), Μπερνάρ, Μαντσίνι (78′ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Κλεϊνχέισλερ, Πάλμερ-Μπράουν, Τσέριν.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59′ Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (75′ Μάνταλος), Ελίασον, Γαλανόπουλος (64′ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (63′ Γιόνσον), Τσούμπερ, Γκαρσία (75′ Αραούχο).

Έμειναν στον πάγκο: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Άμραμπατ, Πόνσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα