Παναθηναϊκός: Tο πιο απρόβλεπτο ντέρμπι της χρονιάς (vids)

Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες πλέον γνωρίζονται πολύ καλά. Είναι σχεδόν δεδομένες και οι ενδεκάδες με τις οποίες θα παραταχθούν οι δύο τεχνικοί. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ σε μια “μάχη” που θα έχει μπόλικη τακτική και η καλύτερη θα δώσει αβαντάζ νίκης σε έναν από τους δύο.

Αν θυμηθεί κανείς τα τρία παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί ανάμεσά τους θα διαπιστώσει δοαφορές, οι οποίες προφανώς είναι εν γνώσει τόσο

του Ιβάν Γιοβάνοβιτς όσο και του Σωκράτη Οφρυδόπουλου. Όλα συνηγορούν πως και στο ματς της Κυριακής κάποιος θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει ή και οι δύο.

Η ΑΕΚ είχε αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό στο ματς της regular season όταν είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη σε γκολ στο 2ο λεπτό, από λάθος των “πράσινων” στη μεσαία γραμμή και τάχιστη μετάβαση με τελικό εκφραστή και σκόρερ τον Νταμιάν Σιμάνσκι. Στη συνέχεια η ΑΕΚ επέλεξε να μείνει πίσω και να προσπαθήσει να “χτυπήσει” στην κόντρα.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε, είχε τη μπάλα στα πόδια σε ποσοστά 70% αλλά δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός έχοντας ουσιαστικά αρκετές προϋποθέσεις ευκαιριών και μόνο δύο πραγματικά μεγάλες. Η ΑΕΚ από την άλλη πέτυχε δύο ακόμα γκολ με την τακτική που επέλεξε και τα δύο με κόντρα επιθέσεις του Τσούμπερ, αλλά και τα δύο ακυρώθηκαν καθώς ο Ελβετός ήταν εκτεθειμένος για μερικά εκατοστά.

Στο ματς της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 χάρη σε γκολ των Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδη μέσα σε 13 λεπτά. Οι ίδιοι τρεις θα είναι και αύριο στην επίθεση, συνεπώς η ΑΕΚ πλέον θα τους περιμένει. Τους έχει διαβάσει. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους.

Άλλωστε αυτό φάνηκε και από το ματς του πρώτου γύρου των play off όταν οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1, με την ΑΕΚ όμως να εμφανίζεται καλύτερη από τον Παναθηναϊκό και να δικαιούται τη νίκη.

Η ΑΕΚ επέδειξε μεγαλύτερη ισορροπία σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς, κράτησε μπάλα και ήταν πιο απειλητική από τους “πράσινους” που προηγήθηκαν στο ματς αλλά δεν κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν αυτό το προβάδισμα. Η “Ένωση” είχε μεγαλύτερη διάθεση, είχε καλύτερες ευκαιρίες και πιθανότατα να άξιζε κάτι παραπάνω από αυτό το ματς.

Αν σε όλα αυτά που έχουν συμβεί ήδη προσθέσετε τα facts ότι η ΑΕΚ χωλαίνει φέτος στα εντός έδρας ματς της, ενώ ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται πολύ στα εκτός, τότε είναι εύκολα αντιληπτό πως κάθε αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πιθανό. Πρόκειται για ένα από τα πιο απρόβλεπτα ντέρμπι των τελευταίων ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα