Παναθηναϊκός AKTOR-Παρτίζαν 84-71: «Σκληρός» και αποφασισμένος στο ένατο «πάρτι» νίκης στο ΟΑΚΑ (highlights)

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός χάρισε και πάλι χαμόγελα στους 18.000 φίλους του, “στεναχώρησε” τον αγαπημένο, πρώην προπονητή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την νίκη κόντρα στην Παρτίζαν (84-71) και απολαμβάνει την “μοναξιά” της 4ης θέσης (μετά την ήττα της Φενέρ από την Ζάλγκιρις) στην βαθμολογία της Euroleague (22η αγωνιστική).

Δέκατη

τέταρτη νίκη και ένατη εντός έδρας σε 12 αναμετρήσεις. Ο Παναθηναϊκός είχε την απαιτούμενη “σκληράδα” και αποφασιστικότητα για ένα ακόμα “πάρτι” στην έδρα του και περιμένει τον Ολυμπιακό, την Δευτέρα (22/1) για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Iσορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει 6 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο και η Παρτίζαν, όμως, τον…ισοφαρίζει στο τέλος της 2ης περιόδου, με 10 λάθη. Οι “πράσινοι” είχαν 7 κλεψίματα της μπάλας, έπαιξαν καλύτερα στην επίθεση από την άμυνα τους, μέχρι το 14′, λόγω της παρουσίας του Σλούκα στην πεντάδα, αλλά ο Κέντρικ Ναν και ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν οι “οδηγοί” στο σκοράρισμα. Ο Αμερικάνος είχε 13 πόντους και ο Λιθουανός σημείωσε 11, εκ των οποίων 10 συνεχόμενους, με αποτέλεσμα να δώσει την κατάλληλη ώθηση στους γηπεδούχους για δημιουργία διαφοράς ασφαλείας μέχρι 8 (40-32).

Η διάρκεια της σταθερής, καλής απόδοσης των παικτών του Αταμάν και στις δυο πλευρές του γηπέδου ήταν για 3 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε, έδωσε δικαίωμα στην Παρτίζαν να πετύχει σερί 0-7 και να μειώσει στους δυο πόντους (42-40). “Βαρόμετρο” στην αμυντική επίδοση του Παναθηναϊκού, ήτα και πάλι ο Τζέριαν Γκράντ και στο set παιχνίδι των δυο ομάδων, ο Αμερικάνος ήταν ο “Αρσεν Λουπέν” με 4 κλεψίματα, διορθώνοντας μερικά από τα 15 λάθη που είχαν οι γηπεδούχοι μέχρι το 30′.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το χαμηλό επιμέρους σκορ 16-18, φανερώνει την αστοχία και των δυο ομάδων, με αποτέλεσμα το “γαϊτανάκι” στην εναλλαγή του προβαδίσματος με βραχεία κεφαλή ενός-δυο πόντων, ενώ δυο highlights πρόσφεραν ο Ναν με μπλοκ στον Πονίτκα σε αιφνιδιασμό και το buzzer beater του Λεσόρ στο τέλος της ισόπαλης τρίτης περιόδου. Σημαντικό γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε τρίτο διψήφιο σκόρερ τον Μήτογλου, μετά τους Ναν και Γκριγκόνις.

Ο Παναθηναϊκός με υπομονή στην άμυνα και απειλώντας κοντά στο καλάθι της Παρτίζαν στην επίθεση, προηγήθηκε δυο φορές με 6 πόντους (64-58 και 66-60), καθώς με 7 από το τρίποντο του Σλούκα (69-62), ενώ δεν μπόρεσε να “στρογγυλοποιήσει” την διαφορά στους 10 με το επόμενο σουτ 3 πόντων. Οι “πράσινοι” “έχτισαν” με πολύ ιδρώτα, προβάδισμα 9 πόντων (73-64), εξαιτίας της άμυνας του και της καλής…ανάγνωσης της αντίπαλης άμυνας, “χτυπώντας” σε κάθε φάση, με drive των Σλούκα και Ναν, είτε με κερδισμένα φάουλ των ψηλών του.

Το 75-66 στο 3′ 32’΄πριν από την λήξη, με καλάθι του Μήτογλου διατήρησε την διαφορά στους 9 από τον αποφασισμένο Παναθηναϊκό, o οποίος στα τρία τελευταία λεπτά, έπαιξε φάση-φάση, με διαχείριση του σκορ, αναλόγως με την κατάληξη των επιθέσεων του. Σε κάθε άστοχη επίθεση, η άρνηση να δεχτούν καλάθι οι γηπεδούχοι, ήταν παρούσα, χωρίς να κάνουν λάθη-“δώρα” στο 4ο δεκάλεπτο (μόλις ένα λάθος).

Δεκάλεπτα: 18-16, 42-40, 58-58, 84-71

Η στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα