Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: “Μοιρασιά” στην εκπνοή! (vids)

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League στο “Απόστολος Νικολαϊδης”. Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Πεπ Μπιέλ στο 84‘ και ο Παναθηναϊκώς ισοφάρισε στις καθυστερήσεις (90+13’) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντράζ Σπόραρ! Δύο ακυρωθέντα γκολ

για οφσάιντ είχαν οι “πράσινοι”.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΜΑΤΣ

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν άλλαξε τα πλάνα του και το αρχικό σχήμα σε σχέση με εκείνο της εκπληκτικής εμφάνισης στον Βόλο. Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν με τους Μπρινιόλι κάτω απ’ τα γκολποστ, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Σάντσες στην άμυνα, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ στη μεσαία γραμμή, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Παλάσιος, Βέρμπιτς και Σπόραρ.

Ο Μίτσελ δεν προχώρησε σε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα ενεργοποιώντας όσους πολύτιμους παίκτες δεν είχε στη διάθεση του για το ματς με τη Ναντ πριν από λίγες ημέρες. Ο Ισπανός παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη κάτω απ’ τα δοκάρια, άμυνα με Άβιλα, Ντόι, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ, ως αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Ιν Μπομ και Εμβιλά, μπροστά τους βρέθηκαν οι Μπιέλ και Μασούρας, ενώ πίσω απ’ τον Μπακαμπού βρέθηκε ο Χάμες.

“Πράσινη” υπεροχή, “ερυθρόλευκες” ευκαιρίες

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που πήρε τον έλεγχο του ματς στο ξεκίνημα του και φάνηκε να έχει περισότερη ενέργεια και υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη σημαντική στιγμή στο 12′. Ο Άβιλα μετά από ωραια ενέργεια βρήκε τον Μπιέλ, ο οποίος είχε χώρο και δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Σάντσες παρενέβη και σταμάτησε την προσπάθεια του Ισπανού. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 19′. Ο Παλάσιος με τον Σποράρ άλλαξαν την μπάλα γρήγορα και ο Αργεντινός δόκίμασε απευθείας βολέ με το μυτάκι, αλλά ο Πασχαλάκης δεν ανησύχησε!

Ιν Μπομ, το “βαρόμετρο” του Ολυμπιακού

Ο Χουάνγκ Ιν Μπομ προσπάθησε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά και είχε συνεισφορά σε αρκετές φάσεις. Στο 24′ ο Κορεάτης σέντραρε για τον Μπακαμπού κι εκεινος άφησε στον Χάμες, ο οποίος σούταρε δυνατά, αλλά ο Μπρινιόλι τον σταμάτησε. Στη συνέχεια της φάσης ο Ιν Μπομ κουβάλησε την μπάλα και κέρδισε το κόρνερ.

Ακυρωθέν γκολ και “λάμψη” Μπρινιόλι

Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα απ’ το πρώτο γκολ στο ματς όταν στο 29′ ο Μπερνάρ βρήκε τον Παλάσιος ο οποίος πλάσαρε τον Πασχαλάκη και ευστχόχησε, αλλά ήταν εκτεθειμένος. Το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε συνέχεια στην καλή του στιγμή. Στο 32′ ο Ολυμπιακός απείλησε. Ο Μασούρας έπιασε δυνατό σουτ έξω απ’ την περιοχη και ο Μπρινιόλι διώχνει σε κόρνερ εντυπωσιακά! Στο 40′ ο Ανδρέας Ντόι καταδίωξε τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς ο οποίο μπήκε κατά μέτωπο στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλα με αποτελεσματικό μαρκάρισμα τον απώθησε, για να κερδίσει την μπάλα. Στο 43′ ήρθε η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος. Ο Ιν Μπομ πραγματοποίησε εξαιρετική ενέργεια και έκανε πάσα – λόμπα προς τον Μασούρα, ο οποίος καθυστέρησε και είδε το σουτ που δοκίμασε να κόβεται. Στη συνέχεια της φάσης ο Εμβιλά δοκίμασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ!

Πρώτη κίνηση Γιοβάνοβιτς και τραυματισμός Παλάσιος

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πριν το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στο ματς τον Κώτσιρα αντί του Σάντσες, ενώ είδε τον Παλάσιος να τραυματίζεται στο 53′ για να πάρει τη θέση του ο Κουρμπέλης. Στο 49΄ο Μπιέλ έκανε την κούρσα από αριστερά και πάσαρε για τον Μπακαμπού, ο οποίος με τακουνάκι επέστρεψε την μπάλα. Ο Ισπανός σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι ήταν και πάλι παρών! Στο 59′ ο Παπασταθόπουλος εκμεταλλεύθηκε το ασταθές διώξιμο της μπάλας απ’ την άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλα το βολέ του ήταν άστοχο.

Έμοιαζε ανίκητος ο Μπρινιόλι!

Ο Ολυμπιακός όταν συμπληρώθηκε μία ώρα παιχνιδιού, είχε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες, αλλά ο Μπρινιόλι ήταν εξαιρετικός για να κρατήσει το “μηδέν” στην εστία του Παναθηναϊκού. Στο 61′ ο Χάμες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπρινιόλι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ! Ένα λεπτό αργότερα ο Χάμες έπιασε δυνατό σουτ έξω απ’ την περιοχή, αλλά ο Ιταλός πορτιέρε ήταν και πάλι εκεί για να σώσει την εστία του Παναθηναϊκού.

Τακτική από Γιοβάνοβιτς, αλλαγές από Μίτσελ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Μπερνάρ αριστερά και τον Βέρμπιτς δεξιά, ενώ ο Μίτσελ πέρασε στο ματς τους Ελ Αραμπί και Βρουσάι, για να δώσει έξτρα δυνάμεις στην ομάδα του. Οι δύο παίκτες πήραν τις θέσεις των Μπακαμπού και Μασούρα στο 72′.

Νέο “πράσινο” ακυρωθέν γκολ

Στο 76′ ο Παναθηναϊκός έφτασε και πάλι στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Ακυρώθηκε ξανά γκολ της ομάδας του Γιοβάνοβιτς ως οφσάιντ. Ο Μπερνάρ πέρασε για τον Σπόραρ κι εκείνος πλάσαρε εύστοχα, αλλά είχε ξεκινήσει από αντικανονική θέση.

Τα έδωσε όλα για γκολ ο Παναθηναϊκός…

Ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρους και έλλειμα δυνάμεων απ’ τον Ολυμπιακό κι έτσι ζήτησε έντονα το γκολ στα τελευταία λεπτά. Στο 80′ μετά από πίεση των “πράσινων” ήρθε το λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Σπόραρ έπιασε ωραίο σουτ, αλλά ο Παπασταθόπουλος επενέβη σωτήρια! Στο ίδιο λεπτό o Χουάνκαρ έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά!

Το βρήκε ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός είχε αρκετές ευκαιρίες καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του ματς να βρει δίκτυα και τα κατάφερε σ΄ένα καθοριστικό σημείο για το ματς. Στο 84 ο Άβιλα σέντραρε, ο Ελ Αραμπί πολύ έξυπνα γύρισε στον Μπιέλ, ο οποίος βρήκε χώρο για να εκτελέσει τον Μπρινιόλι! Ήταν το τρίτο γκολ του Ισπανού σε επτά ματς στο πρωτάθλημα! Στο φινάλε του ματς ο Φορτούνης μπήκε στο ματς στη θέση του Χάμες, ο Ιωαννίδης σ’ εκείνη του Τσέριν και ο Μπόουλερ αντί του σκόρερ Μπιέλ.

Επική ισοφάριση στην εκπνοή!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σώσει την παρτίδα στο φινάλε ισοφαρίζοντας 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντράζ Σπόραρ (90+13′). Ήταν το πέμπτο γκολ του Σλοβένου σε εννέα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Νωρίτερα ο Άβιλα είχε απωθήσει με τον αγκώνα τον Ιωαννίδη στα όρια της περιοχής και ο Κέλετ αν και αρχικά έδωσε φάουλ, στη συνέχεια έδειξε την άσπρη βούλα, ενώ συμβουλεύτηκε και το on field review του VAR για την απόφαση του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Σάντσες (46′ Κώτσιρας), Πέρεθ, Τσέριν (87′ Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος (53′ Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (78′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες (86′ Φορτούνης), Μπιέλ (90+3′ Μπόουλερ), Μασούρας, Μπακαμπού

Keywords
Τυχαία Θέματα