Παίζουν με τη φωτιά κι ελπίζουν ότι δεν θα καούν!

Η Ελληνική Αστυνομία άναψε το πράσινο φως για να δοθούν στους φίλους της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ από 17.000 εισιτήρια για τον μεταξύ τους τελικό κυπέλλου που θα γίνει στις 12 του μηνός στο ΟΑΚΑ.

Αρχικά η συζήτηση ξεκίνησε από τα 13.200 εισιτήρια,
αλλά μετά από την πίεση των δύο φιναλίστ συμφώνησαν όλοι (ΕΛ.ΑΣ. - ΕΠΟ - Υφυπουργείο Αθλητσιμού) στα 17.000 και κάτι.

Ο τελικός θα γίνει παρουσία εκπροσώπων της FIFA και της UEFA και θα αποτελέσει crash test για ένα ενδεχόμενο Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο να θυμίσω ότι υπάρχει ήδη ως εισήγηση του αρμόδιου επιτηρητή του, Αυστριακού Χερμπερτ Χούμπελ.

Εκτός από το γεγονός ότι το ΟΑΚΑ που είναι ένα γήπεδο, στο οποίο οι οπαδοί δύο ομάδων δύσκολα έρχονται σε επαφή κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από αυτό και επίσης από την διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. να δείξει ότι μπορεί να ελέγξει την τάξη, δεν βλέπω άλλο λόγο που θα μπορούσε να κάνει κάποιον αισιόδοξο για την αποφυγή επεισοδίων. Ούτε καν η απειλή του Grexit.

Πέρυσι στο Βόλο δόθηκαν από 8.000 εισιτήρια στους οπαδούς των δύο ομάδων, δηλαδή λιγότερα από τα μισά που δίνονται τώρα.

Αλλά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την διάθεσή τους κι αυτά έφτασαν σε χέρια ανθρώπων που δεν έπρεπε.

Κι όμως ήταν η εποχή που ο Σαββίδης με τον Μελισσανίδη ήταν στα... μέλια! Είχαν μόλις ανατρέψει την διοίκηση της ΕΠΟ κι είχαν αναλάβει τα ηνία της.

Πήγαιναν χέρι-χέρι σε ένα σωρό εκδηλώσεις κι έλεγαν μόνο καλές κουβέντες ο ένας για τον άλλον. Στον τελικό όμως, έγινε ο κακός χαμός!

Ένα χρόνο μετά οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι σε τραγικό επίπεδο. Δεν υπάρχει λόγος να καταγράψουμε με λεπτομέρειες το "γιατί". Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, γνωρίζουν.

Κι όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι πήραν το ρίσκο να... παίξουν με τη φωτιά. Και το ξέρουν.

Δεν γίνεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μια παλιά καραβάνα στο ποδόσφαιρο, να έχει πιστέψει ότι επειδή ζήτησε από την Original και άλλους συνδέσμους της ΑΕΚ να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σύνεση, αυτό θα συμβεί κιόλας.

Δεν γίνεται ο Ιβάν Σαββίδης, να έχει την ίδια άποψη για τους "δικούς του" 17.000 εκδρομείς όταν αδυνατεί να συγκρατήσει τον ίδιο του τον γιο, ο οποίος χρησιμοποιεί τα social media κυρίως για να... σκανδαλίσει!

Όπως δεν γίνεται να θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι η ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων (όταν μάλιστα δεν το έχει πράξει ως τώρα) και πως ο Γιώργος Βασιλειάδης (ως θεσμός) θα εξασφαλίσει την Δημόσια Τάξη σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο.

Γιατί λοιπόν, αρνήθηκαν να επιβάλλουν τα "θέλω τους" σε Σαββίδη-Μελισσανίδη-FIFA & UEFA απαιτώντας την διεξαγωγή ενός τελικού αποκλειστικά με μαθητές, καθώς η δημόσια ασφάλεια ξεπερνά κάθε αντίσταση για άλλες αποφάσεις που τελικά επικράτησαν;

Μήπως για να γίνει τελικά ο "χαμός", να αποκλειστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από την διεθνή σκηνή και με αυτό το πάτημα να γίνουν οι αλλαγές-τομές που κανείς δεν τολμά να επιβάλλει τόσα χρόνια;

Ειλικρινά δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει τέτοιος δάκτυλος και πως οι 34.000 θεατές του τελικού έχουν αντιληφθεί το διακύβευμα και ο τελικός θα τους προσφέρει απλά το θέαμα που ελπίζουν από τις δύο καλύτερες ομάδες της εφετινής σεζόν.

Σε αντίθετη περίπτωση θα συμβούν πράγματα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν αδύνατον να περάσουν και να επιβληθούν.

Σε εννέα ημέρες θα γνωρίζουμε και ίσως να γίνουμε και σοφότεροι για το ρίσκο που ανέλαβαν οι αρχές.
Keywords
Τυχαία Θέματα