Παίξτε για την πάρτη σας!

Ποιο ελληνικό ποδόσφαιρο; Πότε ενδιαφέρθηκαν πραγματικά οι ομάδες μας για το κοινό καλό; Πότε έβαλε κάποιος τον εαυτό του σε δεύτερη μοίρα, για το συνολικό καλό; Η απάντηση είναι εύκολη, ποτέ. Οπότε παίξτε για την πάρτη σας απόψε κι αφήστε για τους δημοσιογράφους τα κλισέ περί κοινού καλού και του πόσο μας ενδιαφέρει το τι θα κάνουμε ως χώρα στην Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του την πρόκληση της συμμετοχής στους ομίλους του Europa. Έστω κι αν πέρυσι απαξίωσε
με σαφήνεια τη διοργάνωση, με τι ενδιαφέρον να στρέφεται στα εγχώρια, πρέπει να του γίνει συνείδηση ότι η Ευρώπη «μεγαλώνει» τις ελληνικές ομάδες και κάθε άλλο παρά αγγαρεία είναι. Με τούτο ως δεδομένο, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα απο τη νίκη-πρόκριση.

Η ομάδα του Φερέιρα είναι καλύτερη από την Σλόβαν, αλλά όλα κρίνονται στο γηπεδο κι έχω την εντύπωση πως ο ΠΑΟΚ «πόνεσε» πολύ από τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός με τον Άγιαξ, τον οποίο δεν έχει καταφέρει να αφήσει πίσω του.

Αν το κάνει και κοιτάξει μπροστά, η πρόκριση θα είναι πανηγυρική όπως του πρέπει, αλλιώς η σαιζόν θα ξεκινήσει με αρκετά θέματα, ιδίως από τη στογμή που ο βασικός διεκδικητής του πρωταθλήματος θα βρίσκεται στη λάμψη των ομίλων του Champions League.

Για την ΑΕΚ είναι μετρημένα τα κουκιά. Η Τρίπολη έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την Τρεπεζουντα. Σήμερα καλείται να διαχειριστεί το ματς, περιορίζοντας τις εντυπώσεις του πρώτου παιχνιδιού. Προσωπική μου άποψη, αν ο Κωστένογλου δε διασυρθεί απόψε και πάρει το διπλό στην Αρκαδία, δύσκολα θα αφήσει τον πάγκο της Ένωσης.

Έχει δύσκολο έργο πάντως και είναι σαφές, καλείται να φτιάξει γκουρμέ πιάτο με υλικά που έχει διαλέξει άλλος. Το σίγουρο είναι ότι ο δικέφαλος αποκλείεται να παρουσιάσει αυτή την τραγική εικόνα, την εικόνα αδιαφορίας των προηγούμενων αναμετρήσεων, Κωστένογλου και Ίβιτς εγγυώνται για αυτό.

Ό,τι και να γίνει απόψε, παίζουν για τον εαυτό τους και οι δυο δικέφαλοι, για την πάρτη τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα