Παγκόσμιο κύπελλο 2030 σε τρεις Ηπείρους και έξι χώρες

Για την διοργάνωση του Παγκοσμίου κυπέλλου του 2030 η FIFA ενημέρωσε πως υπήρχε μόνο μια υποψηφιότητα, η κοινή από Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο και φυσικά εκεί θα διεξαχθεί η διοργάνωση.

Για να γιορτάσει τα 100 χρόνια του θεσμού η FIFA αποφάσισε η τελετή έναρξης να γίνει στην Ουρουγουάη όπου διεξήχθη το πρώτο Παγκόσμιο κύπελλο και

συγκεκριμένα στο Μοντεβιδέο ενώ θα γίνουν τρεις αγώνες. Ένας στην Ουρουγουάη, ένας στην Αργεντινή και ένας στην Παραγουάη.

“Σε έναν διχασμένο κόσμο, η FIFA και το ποδόσφαιρο ενώνει”, δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο. «Το Συμβούλιο της FIFA, που εκπροσωπεί ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, συμφώνησε ομόφωνα να γιορτάσει τα εκατό χρόνια του Παγκοσμίου Κυπέλλου , του οποίου η πρώτη διοργάνωση έγινε στην Ουρουγουάη το 1930, με τον πιο κατάλληλο τρόπο. Μια γιορτή θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αμερική και τρεις χώρες της – Ουρουγουάη, Αργεντινή και Παραγουάη – θα διοργανώσουν από έναν αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο πρώτος από αυτούς τους τρεις αγώνες θα διεξαχθεί φυσικά στο στάδιο εκεί που ξεκίνησαν όλα, στο μυθικό Εστάδιο Σεντενάριο του Μοντεβιδέο, ακριβώς για τον εορτασμό των εκατό χρόνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου”.

Παράλληλα η FIFA ανακοίνωσε πως άνοιξε ο κύκλος για τις υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο κύπελλο του 2034.

Keywords
Τυχαία Θέματα