Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Τα νεαρά αστέρια που θα “λάμψουν”

Αυτό αποκλείει τους Bινίσιους Τζουνιορ (2000), Φιλ Φόντεν (2000), Ράφαελ Λεάο (1999), Φεντερίκο Βαλβέρδε (1998) και Κιλιάν Εμπαπέ (1998).
Σύμφωνα με τη Marca, 10 είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου “Golden Boy” του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ

Πέδρι (Ισπανία – Μπαρτσελόνα – 2002)
Σε ηλικία 19 ετών και με μόλις 14 διεθνείς συμμετοχές, ο Πέδρι είναι ήδη σημείο αναφοράς της Ισπανίας. «Είναι ένας μοναδικός παίκτης, εντελώς διαφορετικός

από τους υπόλοιπους», έχει πει ο Λουίς Ενρίκε. Στο Euro 2020 αναδείχθηκε ο καλύτερος νεαρός παίκτης της διοργάνωσης και θεωρείται ο φυσικός κληρονόμος του Αντρές Ινιέστα.

Ροντρίγκο (Βραζιλία – Ρεάλ Μαδρίτης – 2001)
Ο Ροντρίγκο ήταν σε εξαιρετική φόρμα για τη Ρεάλ Μαδρίτης και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία της στο Champions League πέρυσι. Ωστόσο, έχοντας μπροστά του παίκτες όπως τον Νεϊμάρ, τον Ραφίνια και τον Βινίσιους, ο Ροντρίγκο πηγαίνει στο τουρνουά περισσότερο ως βοηθητικός, παρά ως βασικός.
Ωστόσο, δεδομένης της αξίας του, ο Ροντρίγκο θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στο να βοηθήσει τη Βραζιλία να κερδίσει το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 20 χρόνια.

Τζαμάλ Μουσιάλα (Γερμανία – Μπάγερν Μονάχου – 2003)
Ο Μουσιάλα είχε μια περίεργη διεθνή καριέρα. Ο νεαρός άσος της Μπάγερν Μονάχου έπαιξε για την Αγγλία σε επίπεδο Under-15, μετά με τη Γερμανία για την U16, την Αγγλία ξανά σε επίπεδο Under-21 , πριν αποφασίσει να αγωνιστεί με τη Γερμανία στο επαγγελματικό επίπεδο. Έχοντας σημειώσει 12 γκολ (με 10 ασίστ) αυτή τη σεζόν, ο Μουσιάλα ήταν ο πιο παραγωγικός παίκτης σε αυτήν τη λίστα.

Μπακαγιόκο Σάκα (Αγγλία – Άρσεναλ – 2001)
Ένα από τα βασικά γρανάζια σε μια ομάδα της Άρσεναλ που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, ο Σάκα θα είναι απελπισμένος να πάρει εκδίκηση για το πέναλτι που χάθηκε στον τελικό του Euro 2020.
«Είναι ένας πολύ αξιόπιστος παίκτης, μια σπάνια ποιότητα για έναν τόσο νεαρό ποδοσφαιριστή», είπε ο προπονητής της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. «Η ικανότητά του να παίζει καλά υπό πίεση είναι πολύ σημαντική για εμάς».

Νούνο Μέντες (Πορτογαλία – Παρί Σεν Ζερμέν – 2002)
Ο αριστερός μπακ της Παρί Σεν Ζερμέν, εντυπωσίασε πολλούς στην πρώτη του σεζόν στη γαλλική ομάδα.
Με δεδομένο ότι η πρώτη του συμμετοχή για την Πορτογαλία έγινε υπό τον Φερνάντο Σάντος, ο νεαρός αμυντικός έχει ήδη συγκεντρώσει 16 συμμετοχές σε ηλικία 20 ετών. Ανταγωνιζόμενος με τον έμπειρο Ραφαέλ Γκερέιρο, ο νεαρός έχει δύσκολο έργο σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Γκάβι (Ισπανία – Βαρκελώνη – 2004)
Ακολουθώντας τα βήματα του Πέδρι, ο Γκάβι μπορεί να υπερηφανεύεται για μια σειρά από ρεκόρ, όπως το ότι είναι ο νεότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο (17 ετών και 62 ημερών), που σκόραρε (17 ετών και 304 ημερών) και πήγε σε Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ισπανία.
“Είναι ένα ηφαίστειο σε έκρηξη. Είναι δύσκολο να μην ερωτευτείς τον Γκάβι“, δήλωσε ο προπονητής της Ισπανίας Λουίς Ενρίκε.

Εντουάρντο Καμαβινγκά (Γαλλία – Ρεάλ Μαδρίτης – 2002)
Ο Καμαβινγκά, κλήθηκε στη γαλλική ομάδα μετά από τους τραυματισμούς των Πολ Πογκμπά και Ενγκολό Καντέ.
Έχοντας κερδίσει τη LaLiga Santander και το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη σεζόν, ο Καμαβινγκά έχει επίσης το πλεονέκτημα να μπαίνει στη μεσαία γραμμή με το άλλο ταλέντο της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Τσουαμενί.

Τζουντ Μπέλινχαμ (Αγγλία – Μπορούσια Ντόρτμουντ – 2003)
Έχοντας ξεκινήσει στο ίδιο σχήμα με τον Ντέκλαν Ράις, ο Μπέλινχαμ είναι ο παίκτης που πρέπει να παρακολουθήσει κανείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο νεαρός μέσος έκανε μια θεαματική σεζόν μέχρι στιγμής, πετυχαίνοντας εννέα γκολ και μοιράζοντας τρεις ασίστ σε 22 αγώνες, σκοράροντας μάλιστα σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια στο Champions League. Με μια μεταγραφική μάχη να ξεκινά έξω από το γήπεδο, η Μπέλινχαμ μπαίνει στο τουρνουά ως μια από τις καλύτερες προοπτικές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Έντσο Φερνάντες (Αργεντινή – Μπενφίκα – 2001)
Ένας από τους κορυφαίους αστέρες της σεζόν, ο Φερνάντες βοήθησε την Μπενφίκα να περάσει στη φάση των ομίλων του Champions League και τη βοήθησε να παραμείνει αήττητη στην Πορτογαλία.
Μετά τον τραυματισμό του Τζιοβάνι Λο Σέλσο, ο Φερνάντες θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει βασικός για την Αργεντινή.

Άνσου Φάτι (Ισπανία – Βαρκελώνη – 2002)
Ο τελευταίος της ισπανικής τρίαινας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται πίσω από τους Φεράν Τόρες, Μάρκο Ασένσιο και Πάμπλο Σαράμπια για μια θέση στα “φτερά” και θα μπορούσε να βρει δύσκολα μεγάλο χρόνο συμμετοχής.
Ωστόσο, δεδομένου ότι έχει σκοράρει τρεις φορές και έχει δώσει τρεις ασίστ σε μόλις 700 λεπτά αγώνα, η επίδρασή του ως αλλαγή, δεν μπορεί να παραβλεφθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα