Παγκόσμιο U17: Πήρε το… θρίλερ και την πρόκριση η Ισπανία

Οι “φούριας ρόχας” με τρομερή αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο, κατάφεραν να “λυγίσουν” την Αυστραλία και να προκριθούν στα ημιτελικά, εκεί που τους περιμένει η Γαλλία, η οποία νωρίτερα απέκλεισε την Σλοβενία.

Ντέρμπι σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να “χτίσουν” διαφορά ασφαλείας, χωρίς όμως επιτυχία (14-14). Οι Ισπανοί όποτε έβρισκαν την ευκαιρία να “χτυπήσουν”

στο ανοιχτό γήπεδο, το εκμεταλλευόντουσαν και πετύχαιναν εύκολους πόντους, όμως ήταν αρκετά επιρρεπείς στο λάθος.

Στοιχείο που εκμεταλλεύτηκαν, ειδικά στη δεύτερη περίοδο οι Αυστραλοί και με το χαμηλό σχήμα που είχε επιλέξει ο Τζάστιν Σούλερ, μπόρεσαν να ελέγξουν τον ρυθμό. Βρήκαν σκορ, τόσο στο ανοιχτό γήπεδο, όσο και σε σετ επιθέσεις και πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά 6 πόντων (31-37).

Οι Ισπανοί έβγαλαν αντίδραση στο ξεκίνημα της επανάληψης και με ένα επιμέρους 9-2, πήραν εκ νέου το προβάδισμα (40-39), όμως το ζητούμενο ήταν η διάρκεια, κάτι που αποδείχθηκε πως τους έλειπε. Η Αυστραλία ανέκτησε γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα, πίεσε στην άμυνα και επανέφερε την… τάξη. Ντεντ και Σάβατζ έδιναν τον ρυθμό στην επίθεση και η ομάδα του Σούλερ προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (45-55), ενώ έκλεισε το δεκάλεπτο στο +8 (49-57).

Τίποτα, ωστόσο, δεν είχε τελειώσει και αυτό φάνηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο της τέταρτης περιόδου. Οι Ισπανοί μπήκαν με το “μαχαίρι στα δόντια”, πίεσαν ασφυκτικά τους Αυστραλούς και με τον κόσμο να έχει μπει στην εξίσωση έφεραν… τούμπα το σκηνικό. Η ομάδα του Σούλερ έχασε γρήγορα τη συγκέντρωση της, έκανε εύκολα λάθη και είδε ότι είχε χτίσει να γκρεμίζεται. Την ίδια στιγμή ο Ερνάντεζ Λανγκαρίτα ήταν ασταμάτητος επιθετικά και οι Ισπανοί κατάφεραν να γυρίσουν το ματς (67-66). Με το σκορ στο 69-66 ο Βιλαδεκάνς έχασε δύο σερί βολές, ο Ντεντ βρήκε ελεύθερο σουτ τριών πόντων, όμως σημάδεψε σίδερο και οι ελπίδες των Αυστραλών εξανεμίστηκαν, με την Ισπανία να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 31-37, 49-57, 70-68.

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα