Ούτε Ρονάλντο ούτε Μέσι -Ο Μο Σαλάχ είναι ο κορυφαίος!

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ακολούθησε στη 2η θέση, αν και κέρδισε το βραβείο ως ο «Καλύτερος επιθετικός» της χρονιάς. Σε πολλούς προξένησε απορία, η μόλις 7η θέση του Μοχάμεντ Σαλάχ, με τα 31 γκολ και τις 6 ασίστ σε 51 αγώνες στην περυσινή περίοδο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Σαλάχ, αυτή τη στιγμή, είναι ίσως ο πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Είναι καλύτερος από τον Μέσι. Προηγείται άνετα του Ρονάλντο. Αυτοί οι δύο λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι ήταν εξωπραγματικοί. Τώρα τείνει να γίνει εξωπραγματικός

ο Αιγύπτιος επιθετικός. Με τα δύο τέρματα που πέτυχε εναντίον της Έβερτον, ο Σαλάχ έγραψε άλλη μία χρυσή σελίδα στην παρουσία του στην Premier League. Με 13 γκολ και 8 ασίστ σε 14 ματς πρωταθλήματος, έχει συμμετάσχει σε 21 γκολ της ομάδας του και ξεπέρασε το άπιαστο ρεκόρ του Τιερί Ανρί, ο οποίος τη σεζόν 2004-05, είχε συμμετοχή σε 20 γκολ της Άρσεναλ, σε αυτό το σημείο της Λίγκας.

Ο ποσοτικός προσδιορισμός του «καλύτερου παίκτη» ήταν μια ανόητη υπόθεση για μεγάλο μέρος των τελευταίων 15 ετών λόγω της παρουσίας του Μέσι και του Ρονάλντο. Σαφώς ήταν πάντα o ένας ή o άλλος. Αλλά καθώς οι καιροί αλλάζουν και οι δύο θρύλοι μεγαλώνουν, ανοίγει ο χώρος για να διεκδικήσουν αυτόν τον χαρακτηρισμό, άλλοι ποδοσφαιριστές. Μεταξύ αυτών είναι σίγουρα και ο Σαλάχ και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Σαλάχ, σε αυτή την ακαταμάχητη φόρμα, είναι ένας παίκτης που όλοι θέλουν να τον έχουν στην ομάδα τους. Η Λίβερπουλ είναι τυχερή που τον έχει και θα κάνει τα πάντα να τον «δέσει» για πάντα στο «Άνφιλντ».

Mohamed Salah has scored more goals in a 38-game Premier League season (32 in 2017/18) than any other player in the competition’s history;

Keywords
Τυχαία Θέματα