Ουνιόν Βερολίνου : Το επόμενο βήμα

Δεν είναι μυστικό πλέον ότι η Ουνιόν Βερολίνου είναι μια καλή ομάδα. Άλλωστε φέτος έμεινε για επτά αγωνιστικές στην κορυφή της Μπούντεσλιγκα. Φανταστείτε ότι η Ντόρτμουντ που διεκδίκησε το πρωτάθλημα ως το τέλος βρέθηκε στην κορυφή μόλις τρεις αγωνιστικές.

Τώρα έρχεται η ώρα για το Champions League.

Το επόμενο βήμα είναι η ανακατασκευή του Παλιού Δασαρχείου ή αν προτιμάτε του Άλτεν Φέρστεραϊ του γηπέδου της ομάδας και γενικώς των εγκαταστάσεων του συλλόγου.

Προς

το παρόν η UEFA δεν εγκρίνει το γήπεδο της Ουνιόν Βερολίνου για αγώνες Champions League οπότε τα παιχνίδια της επόμενης σεζόν θα γίνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου ενώ η ομάδα θα μετακομίσει εκεί για όλες τις διοργανώσεις την σεζόν 2025/26.

Τα έργα ανακατασκευής αρχίζουν αυτό το καλοκαίρι όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ντιρκ Τσίνγκλερ. Το πρώτο βήμα θα είναιη ανακατασκευή του προπονητικού κέντρου αλλά και των γραφείων του συλλόγου.

Σταδιακά θα υπάρξει νέο πάρκινγκ έξω από το γήπεδο ενώ θα ανανεωθεί και ο χώρος όπου συγκεντρώνονται πριν τους αγώνες οι φανατικοί οπαδοί της ομάδας.

Μόνο όταν ολοκληρωθούν όλα αυτά θα μπορέσει να αρχίσει η ανακατασκευή του γηπέδου της Ουνιόν η οποία σύμφωνα με τον Τσίνγκλερ θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2026.

Πέρσι η Ουνιόν έπαιξε τους αγώνες του Europa League στο γήπεδο της αυτό συνέβη όμως γιατί η UEFA επέτρεψε δοκιμαστικά το μέτρο των ορθίων οπαδών και αυτό στέλνει την χωρητικότητα του γηπέδου στις 22,012 θέσεις από τις οποίες όμως, μόνο 3,617 είναι με καθίσματα. Στο Champions League αυτό δεν γίνεται και η UEFA θέλει να έχει όλο το γηπεδο καθίσματα Η χωρητικότητα μικραίνει και η Ουνιόν δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους κατόχους διαρκείας καθώς δεν μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι, τουλάχιστον έναν εντός έδρας αγώνα. Για αυτό αποφασίστηκε η ομάδα να παίξει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Η Ουνιόν για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι από πάνω σε ότι αφορά την σχέση της με την συμπολίτισσα Χέρτα Βερολίνου.

Την ίδια ώρα η Χέρτα κατάφερε με μεγάλη δυσκολία να βγάλει άδεια συμμετοχής για την δεύτερη κατηγορία της χώρας και θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά.

Δεν είναι καλή εποχή για να είσαι οπαδός της Χέρτα στο Βερολίνο.

Από την άλλη όποιος έλεγε στους οπαδούς της Ουνιόν οι οποίοι πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια έβαλαν ένα χεράκι για να σώσουν το γήπεδο πριν γκρεμιστεί ενώ με εθελοντική αιμοδοσία έσωσαν τον σύλλογο, ότι μέσα σε πέντε χρόνια από την άνοδό τους θα παίξουν στο Conference League, το Europa League όπου θα αποκλείσουν τον Άγιαξ και μετά στο Champions League… πιθανότατα θα απαντούσαν ότι είναι τρελός.

Τρέλα και Ουνιόν Βερολίνου όμως είναι ένα και το αυτό… τώρα ήρθε η ώρα αυτός ο σύλλογος να γιγαντώσει να γίνει το επόμενο βήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα